Skip links

Bezienswaardigheden Amsterdam

Tijdens een vaartocht door Amsterdam valt er genoeg te zien en te beleven. Er is zoveel moois te zien in onze hoofdstad dat het vast moeilijk kiezen is waar je langs wilt varen. Daarom hebben we een aantal vaarroutes als tip gegeven. Bekijk hier onze vaarroutes. Maar niet alle bezienswaardigheden passen in deze routes. Wil je graag een andere route varen? Dan hebben we hieronder nog wat extra inspiratie voor je. 

Reserveer hier jouw sloep

De leukste bezienswaardigheden van Amsterdam

NEMO Wetenschapsmuseum

Ontdek het meest interactieve museum van Amsterdam. Ideaal te combineren met een leuke vaartocht waarbij je eerst langs het prachtige en herkenbare gebouw van NEMO Wetenschapsmuseum vaart, luncht op het dak en ten slotte naar binnen gaat voor allerlei activiteiten, scheikundige proeven en meer. Lees hier meer over NEMO >

Hermitage Amsterdam

Een van de oudste en meest beroemde gebouwen van Amsterdam. De Hermitage is vanaf de Amstel goed te bewonderen. Ben je geïnteresseerd in kunst in de breedste zin van het woord? Combineer jouw boottocht met een bezoek aan het museum. Lees hier meer over de Hermitage Amsterdam. Lees hier meer de Hermitage Amsterdam > 

Scheepvaart Museum Amsterdam

Nog zo’n prachtig museumpand in Amsterdam is die van het Scheepvaart Museum. Geef jouw dag in Amsterdam een nautisch thema door de vaartocht te combineren met een bezoek aan dit museum. Je leert van alles over de scheepvaarthistorie in Amsterdam en Nederland. Lees hier meer over het Scheepvaart Museum.

De Gouden Bocht aan de Herengracht

Misschien heb je al eens eerder over de Gouden Bocht gehoord. Het is het meest prestigieuze deel van de Amsterdamse grachten doordat de rijkste Amsterdammers zich hier in de 17e eeuw vestigden. Het is zeker de moeite waard om hier langs te varen en de prachtige panden te bewonderen.

Het Wapen van Riga

Dit pand kom je tegen wanneer je de vaarroute van 3 uur vaart. Op de Oudezijds Voorburgwal nr. 14 staat dit prachtige huis met trapgevel. Het pand is gebouwd in 1605 in opdracht van een koopman uit Riga. Lees hier meer over het Wapen van Riga.

Bekijk de verschillende vaarroutes
Bezienswaardigheden Amsterdam

Meer informatie?

Neem contact met ons op. We voorzien u graag van extra informatie.

Vaarregels

Vaarregels in Amsterdam, voor een veilige tocht:

verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is hier verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels
verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is hier verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels

Social feed

Canal Motorboats

Al onze boten verhuurd? Geen nood! Ons zusterbedrijf Canal Motorboats heeft vast nog wel een aantal sloepen beschikbaar. Dezelfde vrolijke service en liefde voor varen voor zeer scherpe tarieven. Reserveer snel.

naar Canal Motorboats