Skip links

Grachten varen Amsterdam 

Wil jij grachten varen in Amsterdam? Huur dan een bootje bij Eco Boats Amsterdam! Je hebt bij ons geen vaarbewijs nodig om de boot te besturen. De Eco Boats zijn ruim genoeg voor 10 personen en hebben een handig stuurwiel waar je gemakkelijk het bootje mee kunt besturen. Waar wacht je nog op? Huur een Eco Boat en ontdek de stad!

Bootje reserveren

In Amsterdam grachten varen

Wil jij met een bootje varen door de grachten van Amsterdam? Dan is Eco Boats Amsterdam dé plek om naartoe te gaan. Wij vertellen je graag waarom.

   • Grachten vaart Amsterdam centrum
   • Milieuvriendelijke en ecologisch verantwoorde boten
   • Zelf grachten varen Amsterdam zonder vaarbewijs
   • Krijg een privé boot mee
   • Plek voor 10 personen op de boot
   • Goedkoop in Amsterdam grachten varen
   • Incl. dekens, kussens en een vaarkaart
   • Hele jaar geopend van 10:00 tot 22:00 uur
   • Speciale wensen? Wij regelen het!
varen grachten amsterdam

Waar in Amsterdam grachten varen?

Op de Amsterdamse grachten varen is ontzettend leuk om te doen, maar welke grachten zijn het leukst om op te varen? Eco Boats Amsterdam heeft een unieke locatie in het Westerdok, midden in het centrum van Amsterdam. Wij zitten op loopafstand van het Centraal Station. Bij ons vaar jij direct de mooiste en populairste grachten van Amsterdam op.

Zelf gracht varen Amsterdam zonder vaarbewijs

Jij bent de kapitein!

Wist je dat je bij Eco Boats geen vaarbewijs nodig hebt voor gracht vaart Amsterdam? Je krijgt een privé boot mee waar je samen met vrienden en/of familie zelf mee gaat varen. Geen zorgen, het is niet lastig. Wij leggen alles uit voor vertrek en je krijgt een vaarkaart mee zodat je goed kunt navigeren. Je kunt ook alvast de vaarregels doornemen. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent als je op de Amsterdamse grachten varen gaat.

Privé bootje varen Amsterdamse grachten

Met een bootje varen op de grachten in Amsterdam is natuurlijk het leukst in een eigen privé boot waarbij je zelf mag varen! Dat is precies wat je bij ons krijgt. Je krijgt namelijk een privé boot mee waar 10 personen op passen. Laat je vrienden en familie eens zien wat voor een geweldige schipper jij bent. Bepaal je eigen route en ontdek Amsterdam vanaf het water. Wij zijn ervan overtuigd dat door de Amsterdamse grachten varen dé beste manier is om de stad te ontdekken. Bekijk alvast onze vaarroute tips om inspiratie op te doen voor je vaartocht.

Goedkoop varen grachten Amsterdam

Grachten varen Amsterdam hoeft niet duur te zijn! Je huurt bij ons namelijk al een Eco Boat voor €50 per uur doordeweeks of €60 per uur in het weekend. Je kunt een boot huren voor minstens 2 uur, daarna betaal je een voordelig uurtarief. Zo kun jij zelf bepalen hoe lang jij wilt grachten varen Amsterdam.

Dit zijn onze Amsterdam grachten vaart tarieven:

€50,-
€60,-*
*in verband met piekuren

Maandag t/m Donderdag

Vrijdag t/m Zondag

50,00

Maandag t/m Donderdag

60,00*
*in verband met piekuren

Vrijdag t/m Zondag

Bekijk tarieven

Milieubewust grachten Amsterdam varen

Wij vinden het belangrijk om de Amsterdamse grachten vaart schoon te houden. Onze boten zijn daarom elektrisch, duurzaam en erg milieubewust. Als je bij ons een boot huurt, weet je zeker dat je milieubewust bezig bent. Wil je nóg bewuster bezig zijn? Dan kan je plastic vissen tijdens je vaartocht. Geef dit bij het reserveren aan zodat we ervoor kunnen zorgen dat je alles mee aan boord krijgt. Benieuwd wat dit precies is? Lees hier meer over plastic vissen. 

Meer over Plastic Vissen

Dit krijg je mee aan boord

Een veelgestelde vraag is: wat krijg je allemaal mee aan boord bij het grachten varen in Amsterdam? Wij willen het jou zo makkelijk en comfortabel mogelijk maken. We zorgen er daarom voor dat er een aantal dingen standaard aanwezig zijn aan boord.

 • Comfortabele kussens
 • Warme dekens
 • Vaarkaart van Amsterdam

Het is ook mogelijk om zwemvesten voor kinderen aan te vragen. Wil je plastic vissen? Geef dit dan aan bij het reserveren zodat we dit voor je kunnen regelen. Heb je andere speciale wensen, zoals een speurtocht of wil je iemand verrassen? Ook dat is mogelijk! Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bootje reserveren
amsterdam grachten varen

Wat moet je zelf meenemen?

Vergeet niet om een aantal dingen mee te nemen als je gaat grachten varen Amsterdam. Je mag bijvoorbeeld je eigen hapjes en drankjes meenemen aan boord. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een extra vest als het wat frisser is of juist zonnebrand als de zon schijnt.

Wij vragen jou om in ieder geval het volgende mee te nemen: 

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Bewijs van reservering
 • De borg bedraagt €150 en wordt achteraf verrekend bij schade of misdragingen (creditcard of contant)

Bootje huren Amsterdam grachten

Heb je speciale wensen, vragen of wil je een bootje op de grachten huren? Neem dan gerust contact met ons op of boek online op onze website. Wij voorzien je graag van extra informatie. Je kunt ook een kijkje nemen bij de meest gestelde vragen. Wellicht staat je vraag hier al tussen!

Meest gestelde vragen

Grachten Amsterdam varen regels

Houd je aan de volgende vaarregels als je gaat varen door Amsterdam.

verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels
verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels

Canal Motorboats

Al onze boten verhuurd? Geen nood! Ons zusterbedrijf Canal Motorboats heeft vast nog wel een aantal sloepen beschikbaar. Dezelfde vrolijke service en liefde voor varen voor zeer scherpe tarieven. Reserveer snel.

naar Canal Motorboats