Eco Boats Amsterdam

Combineer varen in Amsterdam met een leuke activiteit

Je leest het goed, wij bieden gratis activiteiten aan bij het huren van een sloep, mits er voldoende materiaal aanwezig is. Zet het in de opmerkingen bij het maken van een reservering als je hier gebruik van wilt maken. Heb je speciale wensen of wil je een ander uitje organiseren? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Tip: erg leuk om te doen met het team als bedrijfsuitje!

Plastic vissen

Dat schoonmaken ook leuk kan zijn ontdek je tijdens plastic vissen in Amsterdam. Misschien heb je er al eens over gehoord; je trekt er met een groepje op uit om plastic uit de grachten van Amsterdam te vissen. Dit doe je met handige schepnetten die je van ons meekrijgt. En bij Eco Boats verhuren wij alleen elektrische sloepen. Je vaart dus ook nog eens milieubewust!

Waarom plastic vissen?

Wat doe jij om de wereld om je heen schoon te houden? Vind je het ook zo belangrijk dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt? Wij zijn het met je eens. Amsterdam is onze thuisbasis en wij houden net als iedereen zo van onze prachtige grachtengordel die al sinds 2010 op de Wereld Erfgoedlijst staat. We zorgen er met z’n allen voor dat deze mooie grachten zo prachtig blijven. Help je mee?

Hoe gaat plastic vissen in z’n werk?

Wij adviseren om 2 uur uit te trekken voor het plastic vissen, langer mag natuurlijk ook. Je kunt dan een mooie route varen en dit geeft jullie voldoende tijd om zoveel mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Je huurt een sloep bij ons, en wij zorgen voor de schepnetten en afvalzakken. Het is handig om het afval direct aan boord te scheiden.

 • Je reserveert een boot (geef bij de reservering aan dat het om plastic vissen gaat)
 • Je krijgt een routekaart, schepnetten en afvalzakken mee aan boord
 • Wij leggen alle vaarregels uit voordat jullie op pad gaan
 • Daarnaast zijn er ook kleedjes, kussens en zwemvesten voor kinderen aan boord om de vaartocht comfortabel te maken.

Wat vonden anderen van plastic vissen?

“Plastic vissen met Eco Boats Amsterdam was echt super. Tijdens het varen kun je iets betekenen voor de stad. Dat is fijn.” – Chantal

“Iedereen werd bloedfanatiek! Alles wat niet in de gracht hoort werd meegenomen. Echt heel leuk om met z’n allen te doen.” – Alex

“De kinderen vonden het reuze interessant. Prachtig om te zien hoe ze hun best deden en later aan hun ouders vertelden waarom het zo belangrijk is.” – Mirna

Vermelden tijdens reserveren

Wil je dit ook beleven? Dat kan! Het is gratis bij te boeken als je een boot reserveert. Je kunt online reserveren, zet bij de opmerkingen dat het om plastic vissen gaat, of je kunt bellen of mailen. Heb je nog vragen? Laat het ons gerust weten.

Speurtocht op het water

Wil jij Amsterdam ontdekken op een interactieve manier? Dan is een bootspeurtocht perfect als uitje met de familie, vrienden of collega’s. Er valt een hoop te ontdekken op de Amsterdamse grachten, en hoe leuk is het om dat in spelvorm te doen tijdens een speurtocht!

Waarom een speurtocht doen?

Varen in Amsterdam alleen al is super leuk om te doen. Maar wil je het net wat interactiever maken en tegelijkertijd Amsterdam beter leren kennen? Dan is een speurtocht een goed idee. Ontdek de rijke geschiedenis van Amsterdam en vaar langs de mooiste plekjes.

Hoe gaat de speurtocht in z’n werk?

Wij adviseren om voor locatie centrum minstens 2 uur uit te trekken voor de speurtocht. Voor locatie Oost minimaal 3 uur.  Je kunt dan een mooie route varen waarbij jullie verschillende opdrachten krijgen om Amsterdam te ontdekken. Werk samen om antwoord op de vragen te krijgen. Wil je het net wat uitdagender maken? Huur dan meerdere boten en maak verschillende teams. Welke team is als eerste klaar met de speurtocht?

 • Je reserveert een boot en geeft bij de reservering aan dat het om de speurtocht gaat. 
 • Je krijgt een routekaart en opdrachten voor tijdens de speurtocht mee.
 • Wij leggen alle vaarregels uit voordat jullie op pad gaan.
 • Daarnaast zijn er ook kleedjes, kussens en zwemvesten voor kinderen aan boord om de boottocht comfortabel te maken.

Wat vonden anderen van de speurtocht?

“Meerdere boten gehuurd, zeer vriendelijk te woord gestaan en de boten zijn zeer comfortabel. Erg leuke speurtocht gedaan met het team en zeker voor herhaling vatbaar.” – Farred

“De speurtocht was leuk om te doen. We hebben dit tijdens een familiedag gedaan. Niet alleen de kids, maar ook de volwassenen vonden het erg leuk.” – Jesse

“Een ontzettend leuke manier om Amsterdam te leren kennen met het team. En tussendoor genoten van de prachtige grachten. ” – Myrthe

Vermelden bij reserveren

Wil je dit ook beleven? Dat kan! Het is gratis bij te boeken als je een boot reserveert. Je kunt online reserveren, zet bij de opmerkingen dat het om de speurtocht gaat, of je kunt bellen of mailen. Heb je nog vragen? Laat het ons gerust weten.

Waarom kiezen klanten voor Eco Boats Amsterdam

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 1. Huur een boot en vaar zelf in een elektrische sloep, geen vaarbewijs nodig
 2. Huur een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en open bar
 3. Koop een kaartje voor een klassieke rondvaart dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

We zijn elke dag, het hele jaar door open.
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Ja dat kan zeker! Je kunt tijdens verschillende evenementen een boot bij ons huren, zoals Koningsdag, Gay Pride en Amsterdam Light Festival. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen
 • Tickets voor de publieke rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je eventueel wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote sloepen (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Ja dat doen wij zeker. Jullie kunnen een privé rondvaart inclusief kapitein, arrangement, catering en/of activiteit boeken. De IJdok boot heeft plek voor 30 personen en is dus geheel voor jullie gezelschap. Of kies voor meerdere kleine boten waar jullie zelf mee mogen varen, geen vaarbewijs nodig. Jullie kunnen uit verschillende boten kiezen.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Bekijk meer informatie over plastic vissen. Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

De tarieven verschillen per boot. We bieden 4 verschillende zelf te varen boten aan. Je huurt een boot voor minimaal 2 uur en daarna betaal je een laag bedrag per uur dat je langer wilt varen.

Dit verschilt per sloep. Zo kan je zelf kiezen welke sloep het beste bij jouw wensen past.

Je kunt op twee locaties een boot bij ons huren om zelf te varen. Waar je de boot ophaalt, moet je ook weer de boot terugbrengen.
 • Locatie Centrum: Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
 • Locatie Oost: Daniël Goedkoopstraat 11096 BD Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
Lees alle veelgestelde vragen

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

De voordelen van Eco Boats Amsterdam

Optie 1: Zelf varen zonder vaarbewijs
Optie 2: Rondvaart ticket kopen
Optie 3: Privé rondvaart met kapitein
Vanaf 1 tot en met 30 personen
Kies uit verschillende sloepen
Elektrisch, fluisterstil en schoon
Gegarandeerd een leuke dag
Perfect voor groepsuitjes
Omgeving Amsterdam Centrum
+31 (0) 6 216 171 11