Eco Boats Amsterdam

Wij bieden 3 opties aan:
 1. Huur een boot en vaar zelf in een elektrische sloep, geen vaarbewijs nodig
 2. Huur een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en open bar
 3. Koop een kaartje voor een klassieke rondvaart dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

We zijn elke dag, het hele jaar door open.
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Ja dat kan zeker! Je kunt tijdens verschillende evenementen een boot bij ons huren, zoals Koningsdag, Gay Pride en Amsterdam Light Festival. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen
 • Tickets voor de publieke rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je eventueel wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote sloepen (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Ja dat doen wij zeker. Jullie kunnen een privé rondvaart inclusief kapitein, arrangement, catering en/of activiteit boeken. De IJdok boot heeft plek voor 30 personen en is dus geheel voor jullie gezelschap. Of kies voor meerdere kleine boten waar jullie zelf mee mogen varen, geen vaarbewijs nodig. Jullie kunnen uit verschillende boten kiezen.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Bekijk meer informatie over plastic vissen. Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

De tarieven verschillen per boot. We bieden 4 verschillende zelf te varen boten aan. Je huurt een boot voor minimaal 2 uur en daarna betaal je een laag bedrag per uur dat je langer wilt varen.

Dit verschilt per sloep. Zo kan je zelf kiezen welke sloep het beste bij jouw wensen past.

Je kunt op twee locaties een boot bij ons huren om zelf te varen. Waar je de boot ophaalt, moet je ook weer de boot terugbrengen.
 • Locatie Centrum: Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
 • Locatie Oost: Daniël Goedkoopstraat 11096 BD Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.

Je kunt altijd vlak van te voren een boot reserveren, mits er nog boten beschikbaar zijn. Dit kan zowel telefonisch als online. We raden echter aan om minstens een paar dagen van te voren een boot te reserveren, vooral wanneer er zonnige dagen op komst zijn. Zo weet je zeker dat je kan varen.

Je kunt ons op dat moment bellen om te vragen of dit mogelijk is in verband met andere reserveringen. Als je zonder toestemming de boot te laat terugbrengt rekenen wij €30 per kwartier te laat in rekening.

We hopen dat dat natuurlijk niet gebeurt, maar mocht het gebeuren, dan kost het €30, – per kwartier te laat ingeleverd. Denk je dat je te laat gaat komen? Bel ons in dat geval direct.

 • Tot 48 uur voor aanvang van de reservering? Dan kun je kosteloos verplaatsen. Helemaal annuleren? Dan krijg je 50% van het betaalde bedrag terug.* 
 • Binnen 48 uur voor aanvang van de reservering? Annuleren of verplaatsen is dan niet meer mogelijk. Je bent dan het volledige bedrag verschuldigd.

Bij weersomstandigheden waarbij het niet veilig is om te varen, kan alleen Eco Boats Amsterdam beslissen om de reservering te verplaatsen. De reservering wordt dan kosteloos verzet naar een voor huurder later te bepalen datum (binnen een jaar na geboekte datum). Wij nemen dan uiteraard contact met je op. *Let op: speciale dagen zoals Koningsdag en Gay Pride kunnen helemaal niet geannuleerd worden. 

Nee, je hoeft geen borg te betalen. Je hebt een eigen risico van maximaal €250 in het geval van ongeval of schade, mits je de schade of het ongeval direct meld bij ons. Let op: meld je de schade niet direct, houd je je niet aan de regels zoals aangegeven staat in de algemene voorwaarden of ontstaat er schade door misdragingen en het niet navolgen van de aanwijzingen van het personeel? Dan ben je niet verzekerd en ben je aansprakelijk voor het volledige bedrag van de schade. Dit kan dus meer zijn dan het eigen risico van €250. Het bedrag wordt achteraf verrekend.

Nee, beschadigingen worden verzekerd door onze eigen verzekering. Je hebt wel een eigen risico van maximaal €250 in het geval van ongeval of schade, mits je de schade of het ongeval direct meld bij ons. Let op: meld je de schade niet direct, houd je je niet aan de regels zoals aangegeven staat in de algemene voorwaarden of ontstaat er schade door misdragingen en het niet navolgen van de aanwijzingen van het personeel? Dan ben je niet verzekerd en ben je aansprakelijk voor het volledige bedrag van de schade. Dit kan dus meer zijn dan het eigen risico van €250. Het bedrag wordt achteraf verrekend.

Het is belangrijk dat je een ID kaart, rijbewijs of paspoort en een bewijs van reservering meeneemt. Je mag ook je eigen eten en drinken meenemen.

Ja! Je krijgt van ons een handige vaarkaart mee van de grachten zodat je niet verdwaald. Bekijk hier alvast een aantal vaarroutes.

Ja, je mag bij ons zonder vaarbewijs varen in Amsterdam. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn om de boot te besturen. Neem de vaarregels goed door.

Nee, je hebt geen ervaring of vaarbewijs nodig om de boot te besturen. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn. Houd ook rekening met de vaarregels en neem deze goed door. Wij geven vooraf uitleg hoe de boot werkt.

De minimale leeftijd om een boot zelf te mogen besturen is 18 jaar.

Het is heel belangrijk om je aan de vaarregels te houden. Zo voorkom je onnodige boetes en gevaarlijke situaties. Wij hebben alle vaarregels van Amsterdam op een rijtje gezet. Neem ze goed door voordat je gaat varen.

Nee, het is verboden om zelf op het IJ te varen. Dit mag bij geen enkele bootverhuur in Amsterdam.

Nee, muziek is niet toegestaan op het vaartuig. Het is dus niet toegestaan geluidsboxen mee te nemen aan boord, ook niet wanneer deze uitstaat. De sloep kan ontzegd worden, wanneer toch een muziekbox aan boord wordt meegenomen of er muziek afgespeeld wordt. Ook kun je een boete krijgen van €140. Dit valt onder je eigen risico waar je mee akkoord gaat bij het huren van een boot.

Ja dat mag zeker! Je mag je eigen drinken en (alcoholische) drankjes meenemen als je zelf gaat varen. Maar let op dat de bestuurder van de boot nuchter moet blijven. Spreek dus van te voren af wie de Bob is. Let op dat dit alleen is toegestaan op de zelf te varen boten. Op de grotere boten zoals de IJdok (rondvaartboot voor 30 personen) is het niet toegestaan om je eigen dranken en eten mee te nemen. Wij regelen de catering graag voor je als je dat wilt. (Met uitzondering van Koningsdag en Gay Pride, waar het is toegestaan om je eigen eten mee te nemen, maar drank wordt nog steeds door ons verzorgd.)

Ja, je kunt bij ons kosteloos een zwemvest voor kinderen meekrijgen mocht je dit willen.

Onze privé rondvaartboten met kapitein zijn al te huur vanaf  €292,50 voor 1,5 uur. Dit is afhankelijk van de wensen die erbij komen zoals catering, open bar en activiteiten. De boot heeft plek voor 30 personen.
 • 1,5 uur - vanaf €292,50
 • 2 uur - vanaf €390,00
 • 3 uur vanaf €585,00
 • 4 uur - vanaf €780,00

De privé rondvaartboot heeft plek voor 30 personen.

Wij vertrekken in principe altijd vlak voor Amsterdam Centraal, ter hoogte van Stationsplein 18 met onze privé rondvaartboten. Wil je liever vanaf een andere locatie vertrekken? Neem contact met ons op.

Je kunt uit een aantal extra opties kiezen wanneer je met onze privé rondvaartboot gaat varen:
 • Open bar (bier/wijn/fris)
 • Bittergarnituur
 • Alternatieve opstaplocatie

We kunnen langs verschillende highlights varen, zoals:
 • Grachtengordel
 • Anne Frankhuis
 • Oosterdok
 • Haven
 • Amstel rivier
Indien gewenst geeft onze schipper onderweg uitleg bij wat je zoal voorbij ziet komen.

Nee, muziek is helaas nooit toegestaan op de Amsterdamse grachten. Dit is vanuit de gemeente bepaald.

Onze nieuwe privé sloepen zijn open. Wil je liever een overdekte sloep? Neem dan contact met ons op. Wij hebben een overdekte sloep beschikbaar in een ouder model.

Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen tijdens een privé rondvaart. Je kan wel eten en drinken door ons laten regelen. (Met uitsluiting van Koningsdag en Gay Pride, dan is het wel toegestaan om je eigen eten mee te nemen. Maar ook dan wordt drinken door ons geregeld).

 • Volwassenen: €19,95
 • Kinderen tot 14 jaar oud: €9,50
 • Familieticket (2 volwassenen en 2 kinderen): nu van €58,90 voor €55,-

Onze sloepen zijn open en dus niet overdekt.

Ja, families en kinderen krijgen korting op de ticketprijs van de rondvaart.
 • Volwassenen: €19,95
 • Kinderen tot 14 jaar oud: €9,50
 • Familieticket (2 volwassenen en 2 kinderen): nu van €58,90 voor €55,-

De rondvaart door Amsterdam Centrum duurt ongeveer 1 uur.

Heb je een ticket gekocht voor een rondvaart? Je kunt opstappen vlak voor Station Amsterdam Centraal. Het adres is Stationsplein 18, 1012 AB Amsterdam. Je ziet de boot daar aan de kade liggen. De boot zal hier ook weer terugkeren. Dit is dus tevens de opstap- als afstaplocatie.

De prijs is inclusief een gratis drankje naar keuze. Daarnaast zal de kapitein gedurende de rondvaart interessante verhalen delen over de bezienswaardigheden waar jullie langs zullen varen.

We starten vanaf Station Amsterdam Centraal en varen in 1 uur langs de populairste plekken in Amsterdam Centrum zoals De Wallen, De Magere Brug, De Amstel, Prinsengracht en de Herengracht.

Waarom kiezen klanten voor Eco Boats Amsterdam

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 1. Huur een boot en vaar zelf in een elektrische sloep, geen vaarbewijs nodig
 2. Huur een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en open bar
 3. Koop een kaartje voor een klassieke rondvaart dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

We zijn elke dag, het hele jaar door open.
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Ja dat kan zeker! Je kunt tijdens verschillende evenementen een boot bij ons huren, zoals Koningsdag, Gay Pride en Amsterdam Light Festival. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen
 • Tickets voor de publieke rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je eventueel wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote sloepen (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Ja dat doen wij zeker. Jullie kunnen een privé rondvaart inclusief kapitein, arrangement, catering en/of activiteit boeken. De IJdok boot heeft plek voor 30 personen en is dus geheel voor jullie gezelschap. Of kies voor meerdere kleine boten waar jullie zelf mee mogen varen, geen vaarbewijs nodig. Jullie kunnen uit verschillende boten kiezen.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Bekijk meer informatie over plastic vissen. Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

De tarieven verschillen per boot. We bieden 4 verschillende zelf te varen boten aan. Je huurt een boot voor minimaal 2 uur en daarna betaal je een laag bedrag per uur dat je langer wilt varen.

Dit verschilt per sloep. Zo kan je zelf kiezen welke sloep het beste bij jouw wensen past.

Je kunt op twee locaties een boot bij ons huren om zelf te varen. Waar je de boot ophaalt, moet je ook weer de boot terugbrengen.
 • Locatie Centrum: Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
 • Locatie Oost: Daniël Goedkoopstraat 11096 BD Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
Lees alle veelgestelde vragen

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

De voordelen van Eco Boats Amsterdam

Optie 1: Zelf varen zonder vaarbewijs
Optie 2: Rondvaart ticket kopen
Optie 3: Privé rondvaart met kapitein
Vanaf 1 tot en met 30 personen
Kies uit verschillende sloepen
Elektrisch, fluisterstil en schoon
Gegarandeerd een leuke dag
Perfect voor groepsuitjes
Omgeving Amsterdam Centrum
+31 (0) 6 216 171 11