Eco Boats Amsterdam

Amsterdam Light Festival: 1 november 2023 – 21 januari 2024

In 2023 gaat het Amsterdam light festival voor de 12e keer van start! Vanaf 1 november 2023 tot en met 21 januari 2024 zijn er weer tal van prachtige kunstwerken te bewonderen die zich kenmerken door het gebruik van verschillende lichteffecten. Het thema van 2022 is Technologie & AI. De makers van alle kunstwerken willen je laten twijfelen over hetgeen wat jij nu echt ziet! Zie ik dit echt of is dit een optische illusie? Spreekt hetgeen wat ik nu zie tot de verbeelding of kan dit echt waar zijn?

Vaar langs 20 kunstwerken

De jury heeft uit honderden inschrijvingen verschillende kunstwerken gekozen die jou op het verkeerde been moeten zetten. De 20 gekozen kunstwerken mogen in december na maandenlange voorbereidingen eindelijk tentoongesteld worden aan het grote publiek. De kunstwerken zijn te zien via een looproute maar stralen natuurlijk het meeste als deze vanaf het water worden benaderd. De glinstering van het water zal de kunstwerken extra doen schitteren met het Amsterdamse vaarwater als achtergrond. De lichten van alle kunstwerken zullen vanaf 17.00 tot 23.00 aan staan en dus ook open voor bezoek. Het Amsterdam light festival is een breed gedragen festival wat voor iedereen toegankelijk is!

Boot huren voor Amsterdam Light Festival

Bij Eco Boats Amsterdam krijgen wij ieder jaar geen genoeg van dit festival. Zowel klanten als wij zelf keren ieder jaar weer verwonderd terug van dit festival. Vanuit onze 8 of 12-persoons boot is dit festival een waar genot om naar te kijken. Geruisloos vaar je langs alle mooie lichteffecten die vaak ook nog gecombineerd worden met de architectuur van het Amsterdamse vaarwater. Het festival geeft ook nog de gelegenheid om een digitale routekaart aan te schaffen via hun website voor maar 7,50 euro. Hier zie je alle kunstwerken inclusief achtergrondinformatie en verschillende vaarroutes.

Kom langs bij Eco Boats Amsterdam en beleef een magische avond op het water! De lichtjesroute is een ware aanrader!

Waarom kiezen klanten voor Eco Boats Amsterdam

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 1. Huur een boot en vaar zelf in een elektrische sloep, geen vaarbewijs nodig
 2. Huur een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en open bar
 3. Koop een kaartje voor een klassieke rondvaart dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

We zijn elke dag, het hele jaar door open.
 • Maandag: 10:00 - 21:00
 • Dinsdag: 10:00 - 21:00
 • Woensdag: 10:00 - 21:00
 • Donderdag: 10:00 - 21:00
 • Vrijdag: 10:00 - 21:00
 • Zaterdag: 10:00 - 21:00
 • Zondag: 10:00 - 21:00

Ja dat kan zeker! Je kunt tijdens verschillende evenementen een boot bij ons huren, zoals Koningsdag, Gay Pride en Amsterdam Light Festival. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen
 • Tickets voor de publieke rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je eventueel wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote sloepen (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Ja dat doen wij zeker. Jullie kunnen een privé rondvaart inclusief kapitein, arrangement, catering en/of activiteit boeken. De IJdok boot heeft plek voor 30 personen en is dus geheel voor jullie gezelschap. Of kies voor meerdere kleine boten waar jullie zelf mee mogen varen, geen vaarbewijs nodig. Jullie kunnen uit verschillende boten kiezen.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Bekijk meer informatie over plastic vissen. Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

De tarieven verschillen per boot. We bieden 4 verschillende zelf te varen boten aan. Je huurt een boot voor minimaal 2 uur en daarna betaal je een laag bedrag per uur dat je langer wilt varen.

Dit verschilt per sloep. Zo kan je zelf kiezen welke sloep het beste bij jouw wensen past.

Je kunt op twee locaties een boot bij ons huren om zelf te varen. Waar je de boot ophaalt, moet je ook weer de boot terugbrengen.
 • Locatie Centrum: Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
 • Locatie Oost: Daniël Goedkoopstraat 11096 BD Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
Lees alle veelgestelde vragen

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 21:00

+31 (0) 6 216 171 11