Skip links
Sloep huren tijdens Gay Pride Amsterdam

Sloep huren tijdens Gay Pride Amsterdam

Heb jij al een sloep bij Eco Boats gehuurd tijdens Gay Pride Amsterdam? Wees er snel bij, want dit evenement beleef je het beste vanaf het water. Amsterdam Gay Pride is een van de grootste evenementen in onze hoofdstad. Dit jaar vindt het feest plaats van 25 juli tot en met 2 augustus. De beroemde Canal Parade beleef je op zaterdag 1 augustus.

Het is spectaculair! Dat beloven wij jou. Naast de officiële opening in het Vondelpark, de Rainbow Market, sport en spel, sprekers en optredens en nog veel meer, is de Canal Parade natuurlijk een onmisbaar onderdeel van Gay Pride Amsterdam. Het thema vorig jaar was ‘Remember the past, create the future’. Hiermee werden de Stonewall-rellen in New York van 50 jaar geleden herdacht. Het jaar daarna werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld georganiseerd. Dit jaar is het thema “TAKE PRIDE in us”, met als boodschap dat we allemaal trots moeten zijn op de LHBT-community en iedereen die anders is dan de hetero-norm. 

Zijn wie je bent

Zeven jaar na de Stonewall-rellen werd Roze Zaterdag georganiseerd door de Internationale Lesbische Alliantie. In 1996 vond de eerste Amsterdam Gay Pride plaats en is inmiddels een onmisbaar evenement geworden. We vieren hiermee dat je kunt zijn wie je bent en dat je mag houden van wie je wilt. Liefde staat centraal! De Canal Parade is een terugkerend onderdeel, én het hoogtepunt van het evenement.

Vanuit de sloep heb je het beste uitzicht op de parade

De botenparade beleef je natuurlijk het liefst vanaf het water. Zo ben je gegarandeerd van het beste uitzicht op de prachtig versierde boten. Iedere boot geeft zelf invulling aan het thema ‘remember the past, create the future’. Bij Eco Boats Amsterdam kun je een sloep huren voor de gehele dag en zélf varen. Je kunt met maximaal 12 personen op de boot terecht.

Reserveer jouw sloep hier.

Waar vaart de botenparade langs?

Goede vraag! Je wilt natuurlijk voorkomen dat je met jouw sloep in de verkeerde gracht ligt. De organisatie van de Gay Pride geeft de volgende route aan: Oosterdok – Nieuwe Herengracht – Amstel – Prinsengracht – Westerdok. Zorg dat je op tijd een goede plaats langs de route bemachtigt. Er is beperkte ruimte en de organisatie zal de toestroom van boten reguleren. De parade start om 12:30 uur en eindigt om 17:00 uur.

Reserveer jouw sloep via Eco Boats

Onze elektrische sloepen worden ieder jaar tijdens Gay Pride verhuurd. Wees er snel bij zodat je niet zonder boot komt te zitten. Reserveren kan heel gemakkelijk via onze kalender. Selecteer de datum, zaterdag 3 augustus, en rond de reservering af. Je huurt de boot van 10:00 tot 19:00 uur. Onze tip: haal de sloep echt om 10:00 uur bij ons op zodat je voldoende tijd hebt om de grachten in te varen.

Lekker dobberen

Als je eenmaal een goede dobberplaats hebt gevonden dan hoef je nog maar twee dingen te doen; genieten en zwaaien. Genieten van alles wat voorbij komt, jouw goede gezelschap, de lekkere hapjes en drankjes die meegenomen hebt en de sfeer. Zwaaien naar alle deelnemers van de parade. Als je daar nog geen lamme arm van krijgt, dan is het wel van het maken van de vele foto’s.

Tip!

Als onze sloepen allemaal verhuurd zijn, neem dan contact op met ons zusterbedrijf Canalmotorboats. Zij zijn ook gevestigd in Amsterdam en wie weet hebben zij nog een sloep te huur voor Gay Pride Amsterdam.