Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren +31 (0) 6 216 171 11
  • Nieuwste elektrische sloepen
  • Plek voor max. 12 personen
  • Amsterdam Centrum
  • Jij bent de kapitein

Vaar langs de drie leukste wijken in Amsterdam

Ben jij op zoek naar bezienswaardigheden voor tijdens je uitje Amsterdam? Dan zit je hier goed! Want in deze blog vind je de drie leukste wijken van Amsterdam en de bezienswaardigheden, die je gezien moet hebben als je een dagje Amsterdam op de planning hebt. Ook erg leuk om te combineren als je gaat varen in Amsterdam. Huur gemakkelijk een bootje bij onze boot verhuur. 

De Jordaan

Deze volksbuurt staat bekend als één van de leukste wijken van Amsterdam om haar gezellige en nostalgische uiterlijk. Na de middeleeuwen was de Jordaan ontstaan tijdens de stadsuitbreiding omdat er niet genoeg plek was voor de arbeiders, die in die tijd werden aangetrokken door de groeiende economie en industrie. Na de Gouden eeuw was het een wijk waar veel armoede heerste omdat de er minder handel gedreven werd. Pas na de tweede wereld oorlog werd deze wijk gerestaureerd en werd het een hippe plek waar men graag gezien werd. De Jordaan heeft wel altijd zijn imago behouden als plek van de arbeiders. En de bruine barretjes, knusse straatjes, zelfstandige winkeltjes maken deze wijk uniek. Kortom de Jordaan mag je niet missen tijdens je uitje Amsterdam.

De Grachtengordel

De Prinsegracht begrensd de Jordaan en de Grachtengordel. Als je over de grens vaart, kom je ongetwijfeld langs de 9 straatjes. Dit zijn negen kleine winkelstraatjes die de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en het Singel met elkaar verbinden. Je vindt hier monumentale winkelpandjes en zelfstandige winkeltjes waar nog steeds eeuwen oude ambachten worden uitgevoerd. De namen van de straatjes zijn dan ook vernoemd naar de ambachten die vroeger in die staartjes te vinden waren. Als je verder over de Prinsegracht vaart dan vind je daar de Westerkerk. Deze kerk wordt ook wel de parel van de Jordaan genoemd en is vanuit je bootje te bewonderen.

De Wallen

De Wallen is een al eeuwen lang dé plek waar men heen gaat voor vertier. Al in de 17e eeuw waren de wallen een bekende hotspot onder zeelieden vanuit de hele wereld. Tegenwoordig komen er nog steeds jaarlijks miljoenen mensen op af, vanuit alle werelddelen. Als je door de grachten van de Wallen vaart zie je meteen waarom deze plek zo populair is. De gezellige oud-Amsterdamse barretjes, winkeltjes en natuurlijk de rood verlichte ramen maken deze buurt een plek vol gezelligheid en avontuur. Als je door de wallen vaart kom je ook langs de oude kerk. Dit is de oudste kerk van Amsterdam en dateert uit 1306.

Vaar uitje Amsterdam

Wil je de drie leukste wijken op een unieke manier ontdekken? Huur dan een Eco Boat en vaar door de historische grachten die je langs alle bezienswaardigheden leiden. Erg leuk om te doen als team uitje bijvoorbeeld. 

Grachten boot huren in Amsterdam

Grachten boot huren in Amsterdam

Plek voor 8 of 12 personen
Privé boot Amsterdam
Incl. kussens, dekens en vaarkaart
Zelf varen zonder vaarbewijs
Robuust stuur en gashendel
Elektrische, fluisterstille sloep
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein

Waarom kiezen klanten voor Eco Boats Amsterdam

Boot verhuur Amsterdam locatie

Eco Boats Amsterdam is te vinden op Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Onze bootverhuur is in het Westerdok, op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook is er voldoende parkeerplek in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand waar je kunt parkeren.

Bekijk de routebeschrijving

Jij bent de kapitein

Welke grachten route kies jij?

Laat je inspireren door onze vaarroutes.

  • De leukste vaarroutes van Amsterdam
  • Je komt langs meerdere bezienswaardigheden
  • Varen op de bekendste grachten van Amsterdam
  • Je krijgt een handige vaarkaart van de grachten mee
  • Genoeg tijd om de vaarroute af te leggen
  • Combineer het met leuke activiteiten in Amsterdam
Bekijk vaarroutes

Een bootje huren in Amsterdam doe je bij Eco Boats Amsterdam

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over onze bootverhuur. Lees alle veelgestelde vragen

Nee, het is verboden om op het IJ te varen.

We zijn elke dag, het hele jaar door van 10:00 tot 22:00 uur open.

We hopen dat dat natuurlijk niet gebeurt, maar mocht het gebeuren, dan kost het €30, – per kwartier te laat ingeleverd. Denk je dat je te laat gaat komen? Bel ons in dat geval direct.

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+31 (0) 6 216 171 11
info@ecoboatsamsterdam.com

Openingstijden

7 dagen per week geopend van 10:00 tot 22:00