Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren +31 (0) 6 216 171 11
  • Eco-vriendelijke sloepen
  • Van 1 tot 12 personen
  • Amsterdam Centrum
  • Jij bent de kapitein

Vaar langs de drie leukste wijken in Amsterdam

Ben jij op zoek naar leuke bezienswaardigheden voor tijdens je boottocht door Amsterdam? Dan zit je hier goed! Want in deze blog vind je de drie leukste wijken in Amsterdam die je gezien moet hebben als je een dagje Amsterdam op de planning hebt. Huur gemakkelijk een boot bij Eco Boats en ontdek de stad. 

1. De Jordaan

Deze volksbuurt staat bekend als één van de leukste wijken van Amsterdam om haar gezellige en nostalgische uiterlijk. Na de middeleeuwen was de Jordaan ontstaan tijdens de stadsuitbreiding omdat er niet genoeg plek was voor de arbeiders, die in die tijd werden aangetrokken door de groeiende economie en industrie. Na de Gouden Eeuw was het een wijk waar veel armoede heerste omdat er minder handel gedreven werd.

Pas na de tweede wereldoorlog werd deze wijk gerestaureerd en werd het een hippe plek waar men graag gezien werd. De Jordaan heeft wel altijd zijn imago behouden als plek van de arbeiders. En de bruine barretjes, knusse straatjes, zelfstandige winkeltjes maken deze wijk uniek. Kortom de Jordaan mag je niet missen tijdens je dagje Amsterdam.

2. De Grachtengordel

De stad Amsterdam bestond tot het einde van de 16e eeuw alleen uit het gebied binnen de Singel en de Kloveniersburgwal. Hierna breidde de stad zich gigantisch uit. De grachtengordel bestaat nu uit 4 hoofdgrachten: de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en de Singel die vervolgens in de Amstel uitmonden. Onder andere door de prachtige architectuur, staat sinds 2010 de grachtengordel op de Werelderfgoedlijst.

De Prinsengracht begrensd de Jordaan en de Grachtengordel. Als je over de grens vaart, kom je ongetwijfeld langs de 9 straatjes. Dit zijn negen kleine winkelstraatjes die de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en de Singel met elkaar verbinden. Je vindt hier monumentale winkelpandjes en zelfstandige winkeltjes waar nog steeds oude ambachten worden uitgevoerd. De namen van de straatjes zijn dan ook vernoemd naar de ambachten die vroeger in die straatjes gevestigd waren. 

3. De Wallen

De Wallen is een al eeuwen lang dé plek waar men heen gaat voor vertier. Al in de 17e eeuw waren de wallen een bekende hotspot onder zeelieden vanuit de hele wereld. Amsterdam heeft altijd aan zee gelegen. Dit was totdat de Afsluitdijk gebouwd was in 1932. Het was dus een echte havenstad, en niet zomaar één, het was tot de Afsluitdijk zelfs de belangrijkste haven van Holland. 

Tegenwoordig komen jaarlijks miljoenen mensen naar de Wallen toe, vanuit alle werelddelen. Als je door de grachten van de Wallen vaart zie je meteen waarom deze plek zo populair is. De gezellige oud-Amsterdamse barretjes, winkeltjes en natuurlijk de rood verlichte ramen maken deze buurt een plek vol gezelligheid en avontuur. Als je door de wallen vaart kom je ook langs de oude kerk. Dit is de oudste kerk van Amsterdam en dateert uit 1306.

Ontdek Amsterdam vanaf de grachten

Wil je de drie leukste wijken op een unieke manier ontdekken? Huur dan een Eco Boat en vaar door de historische grachten die je langs alle bezienswaardigheden leiden. Tip: ook erg leuk om te doen met de kids

Waarom kiezen klanten voor Eco Boats Amsterdam

Dit krijg je bij Eco Boats Amsterdam

Dit krijg je bij Eco Boats Amsterdam

Plek voor 1 tot 12 personen
Privé boot huren in Amsterdam
Incl. kussens, dekens en vaarkaart
Zelf varen zonder vaarbewijs
Robuust stuur en gashendel
Elektrisch, fluisterstil en schoon
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein

Locatie Eco Boats Amsterdam

Eco Boats Amsterdam is te vinden op Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Onze bootverhuur is in het Westerdok, op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook is er voldoende parkeerplek in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand waar je kunt parkeren.

Bekijk de routebeschrijving

De eco-vriendelijke sloepen van Amsterdam

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over onze bootverhuur in Amsterdam. Lees alle veelgestelde vragen

Wij bieden zeer voordelige tarieven aan. Je huurt al een boot voor minimaal 2 uur en daarna betaal je een laag bedrag per uur. Zo kun je zelf bepalen hoe lang je wilt varen.
  • Keizerssloep: €60 per uur
  • Prinsensloep: €50 per uur

Onze locatie is te vinden op Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.

We zijn elke dag, het hele jaar door open.
  • Maandag tot en met vrijdag: 11:00 - 19:00 uur
  • Zaterdag en zondag: 10:00 - 20:00 uur

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+31 (0) 6 216 171 11
info@ecoboatsamsterdam.com

Openingstijden


Maandag: 10:00 - 20:00
Dinsdag: 10:00 - 20:00
Woensdag: 10:00 - 20:00
Donderdag: 10:00 - 20:00
Vrijdag: 10:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 20:00
Zondag: 10:00 - 20:00