Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren +31 (0) 6 216 171 11
 • Mooiste sloepen
 • Plek voor 12 personen
 • Midden in het centrum
 • Jij bent de kapitein

Varen Amsterdam regels

Ga je varen in Amsterdam? Lees dan eerst de Amsterdamse vaarregels goed door. De vaarregels dienen altijd opgevolgd te worden. Deze worden namelijk streng gecontroleerd door de gemeente Amsterdam. Ga veilig de grachten op dankzij onderstaande vaarregels.

Neem geen risico’s

Twijfel je of je ergens mag inhalen of een bepaalde gracht in mag varen? Neem even de tijd om erover na te denken of om het op te zoeken. Je kunt ons ook altijd bellen voor vragen tijdens het varen. Neem in ieder geval onderstaande vaarregels Amsterdam door zodat je goed voorbereid bent.

Hoe oud moet je zijn om zelf te varen in Amsterdam?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om onze boten te besturen.

Hoe hard mag je varen in Amsterdam?

De maximale toegestane snelheid op de Amsterdamse grachten is 6 km/u. Onze boten houden zich hieraan.

Aan welke kant varen op de Amsterdamse grachten?

Zorg ervoor dat je altijd stuurboord vaart. Dit betekent dat je rechts aanhoudt. Zo voorkom je botsingen met andere boten en is het voor iedereen veilig. Benader bruggen zo dat je zichtbaar bent voor eventuele tegenliggers.

Wie heeft voorrang op de grachten van Amsterdam?

Geef altijd voorrang aan beroepsvaart en boten die langer zijn dan jouw boot. Hier vallen ook rondvaartboten onder. Let op: altijd voorrang betekent dus zowel van links als rechts!

Mag je varen in Amsterdam met alcohol op?

Je mag alcohol mee aan boord op de boot, maar de bestuurder van de boot moet nuchter blijven. Het is verboden om onder invloed van alcohol of drugs een vaartuig te besturen. Bespreek dus duidelijk van te voren wie de Bob is.

Mag je muziek opzetten tijdens het varen in Amsterdam?

Muziek is ten alle tijden niet toegestaan op de grachten. Houd je aan deze vaarregel in Amsterdam. Je apparatuur kan namelijk in beslag worden genomen en je kunt een boete krijgen.

Waar mag je de boot langs de kant zetten in Amsterdam?

Wil je tussen het varen door even afmeren? Dat mag, maar niet overal. Je mag niet afmeren aan bomen, onder of aan bruggen en op plaatsen waar dat door middel van een verbodsbord wordt aangegeven. Ook afmeren aan woonboten en andere vaartuigen is niet toegestaan.

Mag je overal varen in Amsterdam?

Je mag bijna overal varen in Amsterdam. Het is echter niet toegestaan om op het IJ en het open haven front (dat is voor het Centraal Station) te varen. Daarnaast zijn sommige grachten ook eenrichtingsverkeer. Let dus goed op de borden en houd je aan de vaarregels die in Amsterdam gelden.

Respecteer de omwonenden

Op en rond het water wonen mensen. Respecteer hun privacy. Veroorzaak alsjeblieft geen onnodig (geluids)overlast. Dit is een belangrijke Amsterdamse vaarregel.

Varen in Amsterdam borden

Op de grachten in Amsterdam staan diverse verkeersborden voor boten. Neem onderstaande borden goed door wanneer je gaat varen in Amsterdam. Zo weet je zeker dat je veilig over de grachten vaart.

Vaarregels Amsterdam eigen boot

De vaarregels die hierboven beschreven staan, zijn gericht op de Amsterdamse pleziervaart. Heb je een eigen privé boot en ben je benieuwd naar de vaarregels in Amsterdam die dan van toepassing zijn? Check dan de algemene vaarregels van de gemeente Amsterdam.

Vragen over vaarregels Amsterdam?

Heb je vragen over de vaarregels in Amsterdam? Dan kunt je altijd contact met ons opnemen, ook tijdens het varen. Je kunt ook een kijkje nemen bij onze meest gestelde vragen, misschien staat jouw vraag hier al tussen!

 • Afmeren verboden Afmeren verboden
 • Verboden ligplaats te nemen Verboden ligplaats te nemen
 • Goed opletten Goed opletten
 • Verboden te passeren Verboden te passeren
 • Geen doorgang Geen doorgang
Grachten varen Amsterdam met Eco Boats

Grachten varen Amsterdam met Eco Boats

Plek voor 12 personen
Privé boot huren
Incl. kussens, dekens en vaarkaart
Zelf varen zonder vaarbewijs
Robuust stuur en gashendel
Elektrische sloep huren
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein

Bootverhuur Amsterdam locatie

Eco Boats Amsterdam is te vinden op Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Onze bootverhuur locatie is in het Westerdok, op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook is er voldoende parkeerplek in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand waar je kunt parkeren.

Bekijk de routebeschrijving

Vaarroutes Amsterdam

Vaarroute Amsterdam: 2 uur

In 2 uur tijd vaar je langs de bekendste grachten van Amsterdam en kom je langs maar liefst 7 bezienswaardigheden.

Vaarroute Amsterdam: 3 uur

In 3 uur tijd vaar je langs de bekendste grachten van Amsterdam en kom je langs maar liefst 12 bezienswaardigheden.

Welke vaarroute in Amsterdam kies jij?

 • De leukste vaarroutes van Amsterdam
 • Je komt langs meerdere bezienswaardigheden
 • Varen op de bekendste grachten van Amsterdam
 • Je krijgt een handige vaarkaart van de grachten mee
 • Genoeg tijd om de vaarroute af te leggen
 • Combineer het met leuke activiteiten in Amsterdam
Bekijk vaarroutes

Een sloep huren in Amsterdam doe je bij Eco Boats Amsterdam

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over varen in Amsterdam. Lees alle veelgestelde vragen

Wij doen aan plastic vissen. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Bekijk meer informatie over plastic vissen en geef het van te voren aan bij de opmerkingen als je dit wilt doen tijdens de boottocht.

Ja dat doen wij zeker. Wij hebben bijvoorbeeld een hele leuke speurtocht die je samen met vrienden, familie of collega’s kunt doen. Neem hierover contact met ons op. Je kunt ook plastic vissen tijdens je boottocht. Wil je dit graag doen? Zet dit dan in de opmerkingen bij het maken van een reservering.

De borg bedraagt €150 en wordt achteraf verrekend bij schade of misdragingen. Betaling is alleen mogelijk via creditcard of contant.

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+31 (0) 6 216 171 11
info@ecoboatsamsterdam.com

Openingstijden

7 dagen per week geopend van 10:00 tot 21:00