Skip links
koningsdag amsterdam 2021 boot huren

Amsterdam Koningsdag 2021: Mag je varen in Amsterdam?

We vieren in Nederland jaarlijks de verjaardag van koning Willem Alexander op 27 april. En het is niet zomaar een verjaardag, nee het hele land gaat op deze dag gehuld in het oranje en feest samen de hele dag door. Het is iets prachtigs om te zien en vooral ook om mee te maken. Al helemaal als je Koningsdag op de grachten van Amsterdam viert. De grachten staan op deze dag namelijk vol met bootjes met feestgangers. De sfeer is niet te evenaren en iets wat jij zeker weten een keer meegemaakt moet hebben. Huur een bootje op Koningsdag in Amsterdam en geniet optimaal van deze feestelijke dag!

Maatregelen Koningsdag Amsterdam Corona

Ieder jaar worden er grote feesten en evenementen georganiseerd op Koningsdag in Amsterdam. Helaas zal dat dit jaar op 27 april 2021 niet mogelijk zijn in verband met de corona pandemie. Het licht aan het einde van de tunnel is gelukkig steeds zichtbaarder, maar zal het op tijd zijn voor Koningsdag? Dat is nog een grote vraag, gaat Koningsdag 2021 door vanwege corona? Koningsdag zal dit jaar in ieder geval helaas niet zo zijn als hoe we deze dag normaal gewend zijn, dat is duidelijk. We moeten dus kijken naar wat er wél mogelijk is. Helaas is er op dit moment, februari 2021, nog geen informatie bekend vanuit de overheid en de gemeente wat de corona maatregelen op Koningsdag Amsterdam zullen zijn. Hier moeten we dus nog even op wachten. We hopen dat we alsnog bootjes kunnen verhuren op Koningsdag, maar dit is dus geen zekerheid. Het enige wat wij nu kunnen doen is wachten op actuele corona maatregelen. Zodra wij hier meer informatie over hebben, zullen we dit ook op deze pagina bekend maken. Houd onze website dus goed in de gaten.

Koningsdag wat te doen in Amsterdam?

Wat te doen op Koningsdag? Er worden heel veel evenementen en activiteiten georganiseerd op deze dag, maar het allerleukste is toch wel een bootje huren op Koningsdag in Amsterdam. Lekker door de grachten varen op Koningsdag in Amsterdam is een unieke ervaring wat je een keer gedaan moet hebben. Er is een speciale vaarroute die je volgt waarbij je door de leukste grachten vaart. Om je heen gebeurt er namelijk super veel en de beste manier om alles mee te maken, is dan ook vanaf het water. Je hebt zo het beste zicht op alle feestbootjes, de feestvierende mensen, de kraampjes en live muziek langs de kant en op de bruggen. Je hebt zo veel minder last van de drukte, maar je zit wel midden in de gezelligheid. Een hele dag rondlopen kan namelijk ook heel vermoeiend zijn. Met een bootje varen in Amsterdam op Koningsdag is ideaal! Je hoeft niet de hele stad te doorlopen en je komt overal heel makkelijk. Het is ook heel gezellig, want op de grachten is het één groot feest.

Boot huren Koningsdag Amsterdam

Wil jij op Koningsdag een boot huren in Amsterdam? Dat kan bij Eco Boats Amsterdam! Wij verhuren de leukste feestbootjes op Koningsdag in Amsterdam. Je krijgt van ons een eigen privé boot mee waar je samen met je vrienden en familie mee gaat varen op de grachten. We kunnen ook een schipper regelen zodat niemand de Bob hoeft te zijn en iedereen lekker kan gaan feesten! Op de Eco Boats passen er in totaal 12 personen. Daarnaast is er ook ruimte genoeg op onze boten, er zijn namelijk handige opbergvakken onder de zitplekken. Zo kun je al je spullen meenemen en veilig opbergen tijdens het varen, ideaal! Op dit moment is het echter helaas nog niet bekend of je mag varen in Amsterdam op Koningsdag dit jaar. We zijn namelijk op dit moment gesloten in verband met de huidige corona maatregelen vanuit de overheid. Het is dus nog even wachten op de corona maatregelen en of er een vaarverbod op Koningsdag in Amsterdam wordt ingevoerd, of dat het juist wel mogelijk is om een boot te huren. Wij houden deze pagina up-to-date.

Hoeveel mensen Koningsdag 2021 Corona maatregelen?

Er passen normaal 12 personen op onze Eco Boats, maar wegens corona mogen er op dit moment minder personen op een boot. Wij houden ons aan de regels vanuit de overheid en het RIVM. Op dit moment mag je met maximaal 2 personen in groepsverband buiten zijn. Kinderen tot 12 jaar en mensen die op één adres wonen, tellen hierbij niet mee. Echter, zijn wij op dit moment gesloten en is het dus niet mogelijk om een boot te huren. Op de vraag met hoeveel mensen je mag varen in Amsterdam op Koningsdag kunnen wij dus helaas nog geen antwoord geven. We wachten nog op de corona maatregelen omtrent Koningsdag in Amsterdam. Zodra hier meer over bekend is, laten we dat op deze pagina weten.

Varen Koningsdag Amsterdam tips

Gaat het feest door en mogen we varen op Koningsdag in Amsterdam? Lees dan onderstaande koningsdag tips door voor een geweldige dag op de grachten van Amsterdam!

 • Download de VaarWater App. Dit is een handige app waarin de speciale Koningsdag vaarroutes staan en waarin je een plattegrond kunt vinden met de locaties van openbare toiletten, afvalboten en andere handige tips en regels.
 • Vergeet niet om vuilniszakken mee te nemen aan boord. Deze kun je namelijk tussen het varen door gemakkelijk deponeren in de vuilnis boten die je tegenkomt.
 • Neem je eigen drank mee. Veel supermarkten mogen in het centrum van Amsterdam namelijk geen alcohol verkopen op Koningsdag.
 • Over drinken gesproken, vergeet niet om ook wat fris en water mee te nemen. Het zou jammer zijn als het feestje vroeg ten einde komt!
 • Neem ijs mee om je drinken koel te houden.
 • Je mag ook je eigen eten meenemen aan boord. Dit raden wij ook zeker aan. Maak lekkere hapjes, bestel iets of koop wat lekkers onderweg.
 • Check van tevoren het weerbericht, maar wees ook voorbereid op andere weersomstandigheden. Zoals we in Nederland wel gewend zijn, kan in de ochtend de zon schijnen, maar later op de dag behoorlijk fris worden of zelfs regenen. Neem dus voor de zekerheid een poncho mee!
 • Wil je helemaal goed voorbereid zijn op het weer op Koningsdag? Neem dan ook een extra trui, zonnebril, zonnebrand en iets van een pet of hoed mee. Geen zorgen, wij hebben genoeg plek op onze boten om al je spullen veilig op te slaan.
 • Het kan op het water wat frisser zijn, kleed je dus warm!

Regels Koningsdag Amsterdam varen

Ga je een bootje huren op Koningsdag in Amsterdam? Lees dan onderstaande regels goed door. Er gelden namelijk aangepaste vaarregels op deze dag.

 • Houd je aan de speciale Koningsdag vaarroutes. Veel grachten zijn namelijk afgesloten of zijn aangepast naar een eenrichtingsverkeer. Deze routes zullen wij bekend maken voor vertrek en staan ook in de VaarWater App.
 • Ga je zelf varen zonder schipper? Beslis dan van te voren duidelijk wie de Bob is. Je moet namelijk nuchter zijn als je de boot bestuurt. Wilt niemand de Bob zijn? Vraag ons dan om een schipper! Zo hoeven jullie niet zelf te varen.
 • Het is verboden om versterkte muziek af te spelen op de boot. Dit is overigens ook niet nodig, overal om je heen zal er namelijk muziek gedraaid worden.
 • Voertuigen langer dan 10 meter mogen niet overal in de binnenstad varen op Koningsdag in Amsterdam. Onze boten zijn korter dan 10 meter en mogen dus bijna overal varen.
 • Alle andere vaarregels die normaal gelden, gelden ook op Koningsdag. Kijk vooral ook goed naar de borden om je heen als je gaat varen.

Alle boten verhuurd op Koningsdag?

Zijn alle boten al verhuurd maar wil je wel nog graag varen in Amsterdam op 27 april? Neem dan een kijkje bij ons zusterbedrijf Canal Motorboats. Zij bieden ook hele leuke boten aan voor een fijn prijsje op deze speciale feestdag! Bekijk meer informatie over onze sloep verhuur of neem contact met ons op.