Canal Motorboats

Nu reserveren

Varen in Amsterdam op Koningsdag 2024

Wil jij op Koningsdag een boot huren in Amsterdam? Dit jaar valt de feestdag op zaterdag 27 april 2024. Varen in Amsterdam tijdens Koningsdag is erg populair. De boten worden daarom vrij vroeg in het jaar al verhuurd. Huur nu snel een boot bij Eco Boats Amsterdam en wees verzekerd van een boot. 

Dit krijg je bij het huren van een boot op 27 april 2024

Bij Eco Boats Amsterdam kan je uit twee verschillende sloepen kiezen om Koningsdag te vieren op de Amsterdamse grachten. Beide sloepen hebben een verschillende capaciteit en tarief. Lees hieronder wat je krijgt bij het huren van een boot in Amsterdam op Koningsdag.

Keizerssloep

 • Privé boot
 • Inclusief kapitein
 • Plek voor 11 personen
 • Van 10:00 tot 14:00 uur
 • Voor maar €500
 • Opbergruimte voor al je spullen

Prinsensloep

 • Privé boot
 • Inclusief kapitein
 • Plek voor 7 personen
 • Van 10:00 tot 14:00 uur
 • Voor maar €450
 • Opbergruimte voor al je spullen

Let op: de annuleringsvoorwaarden gelden niet op Koningsdag. Bekijk de algemene voorwaarden voor meer informatie.

Koningsdag boot huren inclusief kapitein

Je krijgt van ons een eigen privé boot mee waar je samen met je vrienden en familie mee gaat varen op de grachten. Niemand hoeft de Bob te zijn want er gaat een ervaren kapitein met jullie mee om de boot te besturen. 

Tijden en tarieven tijdens Koningsdag

Je huurt een privé boot op Koningsdag in Amsterdam van 10:00 tot 14:00 uur. De keizerssloep heeft een vaste prijs van €500 en de prinsensloep kost €450. De kapitein is inbegrepen bij de prijs.

Neem je eigen eten en drinken mee

Er is genoeg ruimte op onze boten, er zijn namelijk handige opbergvakken onder de zitplekken. Zo kun je al je spullen meenemen en veilig opbergen tijdens het varen, ideaal! Wij raden dan ook aan om je eigen eten en drinken mee te nemen voor tijdens het varen op Koningsdag.

Huur nu een boot voor Koningsdag 2023 in Amsterdam

Wees op tijd met het reserveren van een boot. Varen in Amsterdam op Koningsdag is erg populair en voor je het weet zijn alle boten al verhuurd. 

Reserveer hier een boot voor Koningsdag 2023

Koningsdag in Amsterdam vieren

We vieren in Nederland jaarlijks de verjaardag van koning Willem Alexander op 27 april. En het is niet zomaar een verjaardag, nee het hele land gaat op deze dag gehuld in het oranje en feest samen de hele dag door. Het is iets prachtigs om te zien en vooral ook om mee te maken. Al helemaal als je Koningsdag op de grachten van Amsterdam viert. De grachten staan op deze dag namelijk vol met bootjes met feestgangers. De sfeer is niet te evenaren en iets wat jij zeker weten een keer meegemaakt moet hebben. Huur een sloep in Amsterdam op Koningsdag 2024 en geniet optimaal van deze feestelijke dag! Wees er wel snel bij want de sloepen zijn vaak snel verhuurd.

Wat te doen op Koningsdag in Amsterdam?

Wat is er te doen op 27 april 2024 in Amsterdam? Er worden heel veel evenementen en activiteiten georganiseerd op deze dag, maar het allerleukste is toch wel een bootje huren op Koningsdag in Amsterdam. Lekker door de grachten varen op deze feestelijke dag is een unieke ervaring wat je een keer gedaan moet hebben. De beste manier om alles mee te maken is vanaf het water. Je hebt zo het beste zicht op alle feestbootjes, de feestvierende mensen, de kraampjes en live muziek langs de kant en op de bruggen. Je hebt daarnaast minder last van de drukte, maar je zit wel midden in de gezelligheid. Een hele dag rondlopen kan namelijk ook heel vermoeiend zijn. Met een bootje varen in Amsterdam op Koningsdag is ideaal! Je hoeft niet de hele stad te doorlopen en je komt overal heel makkelijk. Het is ook heel gezellig, want op de grachten is het één groot feest.

Varen op Koningsdag tips

Ga je varen in Amsterdam op 27 april 2024? Goed plan! Lees onderstaande Koningsdag in Amsterdam tips door voor een geweldige dag op de Amsterdamse grachten!

 • Neem lekkere drankjes en hapjes mee aan boord.
 • Over drinken gesproken, vergeet niet om naast alcoholische drankjes, ook fris en water mee te nemen. Het zou jammer zijn als het feestje vroeg ten einde komt.
 • Neem ijs of een koelbox mee om je drinken koel te houden.
 • Check van tevoren het weerbericht, maar wees ook voorbereid op andere weersomstandigheden. Zoals we in Nederland wel gewend zijn, kan in de ochtend de zon schijnen, maar later op de dag behoorlijk fris worden of zelfs regenen. Neem dus voor de zekerheid een poncho mee!
 • Wil je helemaal goed voorbereid zijn op het weer op Koningsdag? Neem dan ook een extra trui, zonnebril, zonnebrand en iets van een pet of hoed mee. Geen zorgen, wij hebben genoeg plek op onze boten om al je spullen veilig op te slaan.
 • Het kan op het water wat frisser zijn, kleed je dus warm!

Alle boten verhuurd voor Koningsdag 2024?

Zijn al onze boten al verhuurd maar wil je wel nog graag varen in Amsterdam op Koningsdag 2024? Neem dan een kijkje bij ons zusterbedrijf Canal Motorboats. Zij bieden ook boten aan voor een fijn prijsje op deze speciale feestdag.

Andere evenementen in Amsterdam

Naast Koningsdag zijn er nog meer leuke evenementen in Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam Light Festival, Gay Pride of andere leuke evenementen op de grachten. Ook op deze dagen kun je een boot huren bij Eco Boats Amsterdam.

Waarom kiezen klanten voor Eco Boats Amsterdam

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden zeer voordelige tarieven aan. Je huurt al een boot voor minimaal 2 uur en daarna betaal je een laag bedrag per uur. Zo kun je zelf bepalen hoe lang je wilt varen.
 • Keizerssloep: €60 per uur
 • Prinsensloep: €50 per uur

Je kunt op twee locaties een boot bij ons huren. Waar je de boot ophaalt, moet je ook weer de boot terugbrengen.
 • Locatie Centrum: Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
 • Locatie Oost: Daniël Goedkoopstraat 11096 BD Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.

We zijn elke dag, het hele jaar door open.
 • Maandag: 10:00 - 21:00
 • Dinsdag: 10:00 - 21:00
 • Woensdag: 10:00 - 21:00
 • Donderdag: 10:00 - 21:00
 • Vrijdag: 10:00 - 21:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Dit is afhankelijk van de boot.
 • Keizers sloep: maximaal 12 personen
 • Prinsen sloep: maximaal 8 personen

Je kunt ons iedere dag bellen om te reserveren maar je kunt ook online een boot reserveren. Dit kan op de dag zelf ook nog.

Je kunt ons op dat moment bellen om te vragen of dit mogelijk is in verband met andere reserveringen. Als je zonder toestemming de boot te laat terugbrengt rekenen wij €30 per kwartier te laat in rekening.

We hopen dat dat natuurlijk niet gebeurt, maar mocht het gebeuren, dan kost het €30, – per kwartier te laat ingeleverd. Denk je dat je te laat gaat komen? Bel ons in dat geval direct.

 • Tot 48 uur voor aanvang van de reservering? Dan kun je kosteloos verplaatsen. Helemaal annuleren? Dan krijg je 50% van het betaalde bedrag terug.* 
 • Binnen 48 uur voor aanvang van de reservering? Annuleren of verplaatsen is dan niet meer mogelijk. Je bent dan het volledige bedrag verschuldigd.

Bij weersomstandigheden waarbij het niet veilig is om te varen, kan alleen Eco Boats Amsterdam beslissen om te reservering te verplaatsen. De reservering wordt dan kosteloos verzet naar een voor huurder later te bepalen datum (binnen een jaar na geboekte datum). Wij nemen dan uiteraard contact met je op. *Let op: speciale dagen zoals Koningsdag en Gay Pride kunnen helemaal niet geannuleerd worden. 

Ja dat kan zeker! Je kunt tijdens verschillende evenementen een boot bij ons huren, zoals Koningsdag, Gay Pride en Amsterdam Light Festival. Neem contact met ons op voor meer informatie of houd onze website in de gaten voor actuele informatie.
Lees alle veelgestelde vragen

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Openingstijden

Ma t/m vr: 10:00 – 21:00

Za t/m zo: 10:00 – 22:00

Dit krijg je bij Eco Boats Amsterdam

Plek voor alle groepen
Kies zelf een boot die bij jou past
Kies je startlocatie
Geen vaarbewijs nodig
Robuust stuur en gashendel
Elektrisch, fluisterstil en schoon
Gratis zwemvesten voor kinderen
Ben de kapitein of laat je rondvaren
Alle boten zijn elektrisch
+31 (0) 6 216 171 11