Skip links

Vaarroute Amsterdam

Hier vind je alvast een paar leuke tips om te bekijken. Ook is het handig om alvast de kaart van de Amsterdamse grachten door te nemen, zodat je vooraf al een idee hebt hoe je kunt varen en wat er allemaal te zien is.

reserveren

Welke vaarroute kies jij?

Amsterdam heeft heel veel mooie grachten, bruggen, gebouwen en parken. Het is daarom geen verrassing dat de grachtengordel sinds 2010 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Maar welke route ga jij varen? Het is handig om van tevoren een route te bepalen zodat je je hier tijdens het varen niet druk om hoeft te maken. Bekijk onze tips, de drie vaarroutes hieronder en lees meer over de bezienswaardigheden die Amsterdam te bieden heeft.

Vaarroute Amsterdam Klein – 2 uur varen

Vaar vanaf onze steiger in het Westerdok de Prinsengracht op. Ga links de Leidsegracht op en weer naar links via de Herengracht of Keizersgracht weer terug. Bekijk vaarroute Amsterdam Klein hier.

Welke bezienswaardigheden van Amsterdam kom je tegen?

Het Anne Frank Huis | De Westerkerk met Westertoren

Vaarroute Amsterdam Middel – 3 uur varen

Vaar vanaf onze steiger in het Westerdok de Prinsengracht op. Vaar door tot je op de Amstel terechtkomt. Ga hier naar links. Vaar weer helemaal door tot je op het punt komt waar het Rokin en Kloveniersburgwal samenkomen bij de Amstel. Ga hier links langs de Munttoren en vaar de Singel op. Vaar weer door tot je links de Brouwersgracht op kan en via de Prinsengracht weer het Westerdok in kunt varen. Bekijk vaarroute Amsterdam Middel hier. 

Welke bezienswaardigheden van Amsterdam kom je tegen?

Het Anne Frank Huis | De Westerkerk met Westertoren | De 9 straatjes | Theater Carré | De Magere Brug | Hermitage AmsterdamDe Munttoren

Vaarroute Amsterdam Groot – 4 uur varen

Vaar vanaf onze steiger in het Westerdok de Prinsengracht op. Vaar door tot je op de Amstel terechtkomt. Ga hier naar links. Vaar weer helemaal door tot je op het punt komt waar het Rokin en Kloveniersburgwal samenkomen bij de Amstel. Vaar hier het Rokin op en ga aan het einde rechts naar de Oudezijds Achterburgwal. Vaar weer helemaal door en ga aan het einde links zodat je via de Oudezijds Voorburgwal weer terug vaart. Vaar via het Rokin weer richting de Amstel. Ga bij de Munttoren naar rechts en vaar de Singel op. Vaar weer door tot je links de Brouwersgracht op kan en via de Prinsengracht weer het Westerdok in kunt varen. Bekijk vaarroute Amsterdam Groot hier. 

Welke bezienswaardigheden van Amsterdam kom je tegen?

Het Anne Frank Huis | De Westerkerk met Westertoren | De 9 straatjes | Theater Carré | De Magere Brug | Hermitage AmsterdamDe Munttoren | De Wallen | De Oude Kerk

Waar vaar jij het liefste langs?

Klik op onderstaande bezienswaardigheden als je meer wilt weten. Wil je de gehele lijst van hotspots inzien? Bekijk dan deze pagina over de bezienswaardigheden van Amsterdam.

If you see this Google Maps wasn't properly loaded. Please refresh your page 🙂

Anne Frank Huis Amsterdam

Anne Frank Huis

1 km

Routebeschrijving

Vaar langs de Munttoren Amsterdam

De Munttoren

1 km

Routebeschrijving

Nemo Wetenschaps Museum

1 km

Routebeschrijving

Hermitage

1 km

Routebeschrijving

If you see this Google Maps wasn't properly loaded. Please refresh your page 🙂

Canal Motorboats

Al onze boten verhuurd? Geen nood! Ons zusterbedrijf Canal Motorboats heeft vast nog wel een aantal sloepen beschikbaar. Dezelfde vrolijke service en liefde voor varen voor zeer scherpe tarieven. Reserveer snel.

naar Canal Motorboats