Skip links

Boot huren Amsterdam 

Boot huren Amsterdam was nog nooit zo makkelijk, milieubewust en voordelig! Wil je de prachtige grachten van Amsterdam per boot ontdekken? Dan ben je bij Eco Boats aan het juiste adres. Onze elektrische boten zijn eco friendly, splinternieuw, ruim en fluisterstil. 

Boot huren

Corona update: 

 • Maximaal 6 personen boven 13 jaar oud toegestaan per boot. 
 • Open tot 17:00 uur
 • Houd 1,5 meter afstand

Waarom een boot huren bij Eco Boats Amsterdam?

In Amsterdam een bootje huren? Eco Boats Amsterdam is dé plek om naartoe te gaan. Wij vertellen je graag waarom.

  • Ecologische boot te huur Amsterdam Centrum
  • Onze elektrische boten zijn fluisterstil, ecologisch verantwoord en ruim
  • Je mag zelf varen zonder vaarbewijs
  • Goedkoop boot huren Amsterdam
  • Privé bootje Amsterdam huren
  • Er kunnen tot wel 10 personen op onze boten
  • Incl. comfortabele kussens, dekens en een vaarkaart van de grachten
  • Er zijn speciale opbergvakken onder de zitplekken voor al je spullen
  • Je mag je eigen drinken en eten meenemen
  • Wij regelen op aanvraag leuke uitjes, activiteiten en speciale wensen.
Amsterdam boot huren
Boot huren

Waar in Amsterdam bootje huren?

Wil jij een bootje huren in Amsterdam Centrum? Huur dan een boot bij Eco Boats! Onze bootverhuur is te vinden op Zandhoek 22, 1013KT Amsterdam en is zeer goed bereikbaar met het OV, fiets en is op loopafstand van Amsterdam Centraal. Er is een parkeergarage om de hoek, op enkele minuten loopafstand van onze bootverhuur. Vanuit onze locatie vaar je direct de mooiste grachten van Amsterdam op en geniet je meteen van al het moois wat de stad te bieden heeft. Je bent direct op de Prinsengracht, Herengracht of Keizersgracht.

Routebeschrijving

Met hoeveel personen in Amsterdam boot huren?

Onze ruime, elektrische Eco Boats zijn groot genoeg voor 10 personen. Wij hebben daarnaast onder de zitplaatsen genoeg opbergruimte om de spullen veilig en droog op te bergen. Wil jij met meer dan 10 personen een boot huren in Amsterdam? Huur dan meerdere boten of neem contact met ons op voor de mogelijkheid om een grotere boot te huren.

Goedkoop bootje huren Amsterdam

Benieuwd hoeveel het kost om een boot te huren? Een goedkoop bootje huren Amsterdam doe je bij Eco Boats! Onze zeer voordelige tarieven zijn 50,- per uur op doordeweekse dagen en op vrijdag, zaterdag en zondag is het 60,- per uur. Je bepaalt zelf hoe lang je gaat varen. Wij hanteren een minimale vaarduur van 2 uur. 

Dit zijn onze goedkope boot huur Amsterdam tarieven:

€50,-
€60,-*
*in verband met piekuren

Maandag t/m Donderdag

Vrijdag t/m Zondag

50,00

Maandag t/m Donderdag

60,00*
*in verband met piekuren

Vrijdag t/m Zondag

Tarieven

Boot huren Amsterdam zelf varen

Jij bent de kapitein!

In Amsterdam een bootje huren die je zelf mag varen? Bij Eco Boats kan dat! Je hebt geen vaarbewijs nodig en het is ook niet lastig. Wij leggen alles uit voor vertrek. Jij bepaalt zelf de vaarroute want jij bent de kapitein. We kunnen je hier natuurlijk ook bij helpen. Wil je toch liever een boot met kapitein huren? Neem in dat geval contact met ons op voor de mogelijkheden.

Privé boot huren Amsterdam

Bootje huren in Amsterdam samen met vrienden en familie? Dat kan bij Eco Boats, wij hebben privé boten te huur in Amsterdam. Jij bent de kapitein en mag zelf varen. Je beslist zelf welke route je neemt. Heb je hulp nodig bij het bepalen van een leuke vaarroute? Vraag ons gerust om hulp! Wij vertellen graag wat de leukste hotspots zijn om langs te varen. Huur nu je eigen privé boot samen met vrienden en familie en geniet van een geweldige dag op de grachten van Amsterdam.

Elektrische boot huren Amsterdam

Wil je een elektrisch bootje huren in Amsterdam? Eco Boats Amsterdam heeft zijn naam te danken aan hoe we ons inzetten voor duurzaam varen. Wij vinden het erg belangrijk om de prachtige grachten van Amsterdam schoon te houden. Het plan van de gemeente Amsterdam om de grachten helemaal diesel vrij te krijgen, hebben wij als voorbeeld genomen. Onze elektrische en fluisterstille boten in Amsterdam zijn hier speciaal voor gebouwd. We zijn daarnaast ook altijd bezig met het het schoonhouden van de grachten van Amsterdam. Zo doen we aan plastic vissen en organiseren we boottochten waarbij jij dit ook kunt doen!

Meer over Plastic Vissen

Dit krijg je mee aan boord

Een veelgestelde vraag is: wat krijg je allemaal mee aan boord als je in Amsterdam boot huren wilt. Naast dat we prachtige boten te huur hebben, willen wij het jou zo comfortabel mogelijk maken zodat je heerlijk kunt genieten van de vaartocht door Amsterdam. Wil je een boot in Amsterdam huren bij Eco Boats? Dit krijg je van ons mee aan boord.

 • Comfortabele kussens
 • Dekens om je warm te houden
 • Vaarkaart van de grachten
 • Zwemvesten voor kinderen

Daarnaast zorgen wij voor een uitgebreid uitleg over de boot, de vaarregels in Amsterdam en alle nodige instructies zodat je als een ervaren kapitein door de grachten vaart. Heb je speciale verzoeken zoals catering, een speurtocht of iets anders? Neem gerust contact met ons op, wij regelen het graag. Kom langs bij onze boot huur Amsterdam!

bootje huren Amsterdam
Boot huren

Wat moet je zelf meenemen?

Een boot in Amsterdam huren bij Eco Boats? Goed idee! Vergeet niet om een aantal dingen mee te nemen. Je mag bijvoorbeeld zelf hapjes en drankjes meenemen aan boord. Let wel op dat de bestuurder van de boot nuchter moet zijn tijdens de boottocht.

Wij vragen jou om in ieder geval het volgende mee te nemen: 

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Bewijs van reservering, indien je van tevoren geboekt hebt.
 • De borg bedraagt €150 en wordt achteraf verrekend bij schade of misdragingen. Betaling is alleen mogelijk via creditcard of contant.

Heb je vragen over bootjes huren in Amsterdam bij Eco Boats?

Neem gerust contact met ons op voor vragen over boothuur Amsterdam. Wij voorzien je graag van extra informatie en beschikbaarheid van de boten. Je kunt ook een kijkje nemen bij onze meest gestelde vragen. Wellicht staat jouw vraag hier tussen.

Meest gestelde vragen

Vaarregels Amsterdam

Houd je aan de volgende boothuur Amsterdam regels, voor een veilige vaartocht:

verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is hier verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels
verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is hier verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels in Amsterdam

Canal Motorboats

Al onze boten verhuurd? Geen nood! Ons zusterbedrijf Canal Motorboats heeft vast nog wel een aantal sloepen beschikbaar. Dezelfde vrolijke service en liefde voor varen voor zeer scherpe tarieven. Reserveer snel.

naar Canal Motorboats