Skip links

Boot huren Amsterdam 

Een bootje huren in Amsterdam was nog nooit zo makkelijk! Wil je de prachtige grachten van Amsterdam per boot ontdekken? Dan ben je bij Eco Boats aan het goede adres. Onze elektrische boten zijn milieuvriendelijk, splinternieuw, ruim en fluisterstil. Huur voordelig een boot in Amsterdam bij Eco Boats Amsterdam en geniet!

Boot huren Amsterdam

Waarom een boot huren bij Eco Boats Amsterdam?

Wil jij een bootje huren in Amsterdam? Dan is Eco Boats Amsterdam dé bootverhuurder om naartoe te gaan. Wij vertellen je graag waarom.

  • Eco Boats Amsterdam is in het centrum van Amsterdam
  • Onze elektrische boten zijn ecologisch verantwoord, fluisterstil en ruim
  • Je mag zelf varen
  • Je kunt een bootje huren zonder vaarbewijs
  • Onze uurtarieven zijn erg voordelig
  • Er kunnen tot wel 12 personen op een onze boten
  • Je krijgt comfortabele kussens, dekens en een vaarkaart mee
  • Je mag je eigen drinken en eten meenemen
  • Wij regelen op aanvraag leuke uitjes en activiteiten
  • Heb je speciale wensen? Wij regelen het graag!
waar boot huren in amsterdam?
Boot huren

Waar een boot huren in Amsterdam?

Eco Boats Amsterdam ligt in het centrum van Amsterdam, dichtbij Centraal Station. Onze steiger ligt in het Westerdok en is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer, auto of zelfs lopend vanaf Amsterdam Centraal. Vanuit het Westerdok vaar je direct de grachten van Amsterdam in en geniet je van al het moois wat de hoofdstad te bieden heeft.

Ecologisch verantwoorde boten huren

 Eco Boats Amsterdam heeft zijn naam te danken aan hoe we ons inzetten voor duurzaam varen. Wij vinden het erg belangrijk om de prachtige grachten van Amsterdam schoon te houden. Het plan van de gemeente Amsterdam om de grachten helemaal diesel vrij te krijgen, hebben wij als voorbeeld genomen. Onze elektrische boten zijn hier speciaal voor gebouwd. We zijn daarnaast ook altijd bezig met het het schoonhouden van de grachten van Amsterdam. Zo doen we aan plastic vissen en organiseren we boottochten waarbij jij dit ook kunt doen!

Meer info over Plastic Vissen

Boot huren zonder vaarbewijs in Amsterdam

Jij bent de kapitein!

Wil jij een bootje huren en zelf varen? Bij ons kan dat! Je hebt geen vaarbewijs nodig en het is ook niet moeilijk. Wij leggen alles uit voordat je vertrekt. Wil je toch liever een boot huren met kapitein? Dat kan natuurlijk ook. Neem hiervoor contact met ons op.

Prijzen boothuur Amsterdam

Benieuwd hoeveel het kost om een bootje te huren in Amsterdam? Je kunt bij Eco Boats Amsterdam voordelig een boot huren. Doordat je met veel mensen op een boot kunt is de prijs per persoon erg voordelig! Het kost 50,- per uur op doordeweekse dagen en op vrijdag, zaterdag en zondag is het 60,- per uur. Je kunt een boot huren voor 2 uur of langer. 

Dit zijn onze uurtarieven:

€50,-
€60,-*
*in verband met piekuren

Maandag t/m Donderdag

Vrijdag t/m Zondag

50,00

Maandag t/m Donderdag

60,00*
*in verband met piekuren

Vrijdag t/m Zondag

Boot huren

Met hoeveel personen kan ik een boot huren in Amsterdam?

Onze ruime boten zijn groot genoeg voor 12 personen. Wij hebben onder de zitplaatsen opbergruimte om de spullen veilig en droog op te bergen. Dit scheelt natuurlijk ook veel ruimte op de boot. Wil jij met meer dan 12 personen een bootje huren in Amsterdam? Huur dan meerdere boten bij ons! Wij hebben 10 splinternieuwe boten in de Marina liggen. Wil je liever met meerdere mensen op één boot? Ook dat is mogelijk. Wij regelen dan een grotere huurboot. Neem hiervoor contact met ons op.

Corona Update: Wegens de corona crisis moet er minstens 1,5 meter afstand gehouden worden tussen ‘niet-gezinsleden’. Hierdoor passen er niet altijd 12 personen op een boot. Bekijk onze corona maatregelen voor meer informatie.

Dit krijg je mee als je een boot huurt

Een veelgestelde vraag is: wat krijg je allemaal mee aan boord? Wij willen het jou natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken zodat je heerlijk kunt genieten van de boottocht door Amsterdam. Dit krijg jij van ons mee aan boord bij het huren van een bootje:

 • Kussens
 • Dekens
 • Vaarkaart van Amsterdam

Daarnaast zorgen wij voor een uitgebreide uitleg over de boot, de vaarregels in Amsterdam en alle nodige instructies zodat je als een ervaren kapitein door de grachten vaart. Heb je speciale verzoeken zoals catering, een speurtocht of iets anders? Neem gerust contact met ons op en wij regelen het! 

Boot huren in amsterdam
Boot huren

Wat moet je meenemen als je een boot wilt huren?

Wil jij een bootje bij ons huren? Leuk! Vergeet alleen niet om een aantal dingen mee te nemen. Je mag bijvoorbeeld zelf hapjes en drankjes meenemen aan boord. Maar let wel op dat de bestuurder van de boot nuchter moet zijn tijdens de boottocht.

Wij vragen jou om in ieder geval de volgende dingen mee te nemen: 

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Borg van €150,- contant of een creditcard
 • Bewijs van reservering, indien je van tevoren geboekt hebt.

Corona Update: Wegens de corona crisis hoeft er momenteel geen borg betaald te worden.

Heb je vragen over boothuur bij Eco Boats?

Neem gerust contact met ons op voor vragen. Wij voorzien je graag van extra informatie en beschikbaarheid van de boten. Je kunt ook een kijkje nemen bij onze meest gestelde vragen!

Vaarregels Amsterdam

Houd je aan de volgende regels als je een bootje huurt in Amsterdam:

verboden af te meren Amsterdamse grachten

 

Verboden af te meren

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels in Amsterdam
verboden af te meren Amsterdamse grachten

Verboden af te meren

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels in Amsterdam

Canal Motorboats

Al onze boten verhuurd? Geen nood! Ons zusterbedrijf Canal Motorboats heeft vast nog wel een aantal sloepen beschikbaar. Dezelfde vrolijke service en liefde voor varen voor zeer scherpe tarieven. Reserveer snel.

naar Canal Motorboats