Skip links

Boot varen Amsterdam 

Wil jij met een boot varen in Amsterdam? Ga varen in Amsterdam met een bootje van Eco Boats! Onze prachtige boten liggen klaar om gevaren te worden. Jij bent de kapitein en mag de boot zelf varen door Amsterdam. Je hebt hier geen vaarbewijs voor nodig! Huur nu een boot en vaar direct de prachtige grachten op.

Varen in Amsterdam

In Amsterdam bootje varen met Eco Boats

Wil jij met een bootje varen door de grachten van Amsterdam? Dan is Eco Boats Amsterdam dé plek om naartoe te gaan. Wij vertellen je graag waarom.

  • Direct in het centrum van Amsterdam varen
  • Varen in Amsterdam met een ecologisch verantwoorde en fluisterstille boot
  • Zelf bootje varen in Amsterdam zonder vaarbewijs
  • Varen in een privé boot Amsterdam
  • In Amsterdam varen met 12 vrienden/familie op één boot
  • Goedkoop varen Amsterdam
  • Inclusief comfortabele kussens, dekens en een vaarkaart
  • Je mag je eigen drinken en eten meenemen
  • Wij regelen op aanvraag leuke uitjes en activiteiten en andere speciale wensen
bootje varen amsterdam
Bootje varen Amsterdam

Waar boot varen in Amsterdam?

Benieuwd waar je kunt varen door Amsterdam? Eco Boats ligt in het centrum van de stad in het Westerdok. Onze bootverhuur is op loopafstand van Centraal Station. Je vaart bij ons dus direct de mooiste grachten op. Wil jij boot varen in het centrum van Amsterdam? Kom dan naar Eco Boats!

Zelf boot varen door Amsterdam zonder vaarbewijs

Jij bent de kapitein!

Wil jij met een boot varen op de grachten van Amsterdam? Dat kan bij Eco Boats! Je mag bij ons in Amsterdam varen zonder vaarbewijs, jij bestuurt zelf de boot. Geen zorgen, het is niet lastig. Wij leggen alles uit voordat je vertrekt. Wil je liever niet zelf in Amsterdam varen maar een boot met kapitein huren? Neem in dat geval contact met ons op voor de mogelijkheden.

Met een privé bootje varen Amsterdam

Wil jij met een privé boot varen in Amsterdam? Bij Eco Boats krijg je een privé bootje mee waar je samen met jouw vrienden en familie kunt genieten van een spetterend dagje op de grachten. Onze ruime boten zijn groot genoeg voor 12 personen. Wij hebben onder de zitplaatsen genoeg opbergruimte om de spullen veilig en droog op te bergen. Dit scheelt natuurlijk ook veel ruimte op de boot.

Corona Update: Wegens corona mag je niet altijd meer met 12 personen varen in Amsterdam. Bekijk onze corona maatregelen voor actuele informatie over met hoeveel personen je op dit moment mag varen.

Goedkoop bootje varen Amsterdam

Bij Eco Boats kun je goedkoop varen in Amsterdam! Het kost 50,- per uur op doordeweekse dagen en op vrijdag, zaterdag en zondag is het 60,- per uur. Je kunt al met een bootje varen in Amsterdam voor 2 uur of langer. 

Dit zijn onze vaar tarieven:

€50,-
€60,-*
*in verband met piekuren

Maandag t/m Donderdag

Vrijdag t/m Zondag

50,00

Maandag t/m Donderdag

60,00*
*in verband met piekuren

Vrijdag t/m Zondag

Bekijk tarieven

In Amsterdam varen met een elektrische boot

 Eco Boats heeft zijn naam te danken aan hoe we ons inzetten voor duurzaam varen in Amsterdam. Wij vinden het erg belangrijk om de grachten schoon en diesel vrij te houden. Onze elektrische boten zijn hier speciaal voor gebouwd. We zijn daarnaast ook altijd bezig met het het schoonhouden van de grachten. Zo doen we bijvoorbeeld aan plastic vissen. Hierbij halen we plastic uit de grachten zodat deze mooi en schoon blijven. Dit kan jij ook doen tijdens jouw vaartocht bij ons! Kom boot varen in Amsterdam bij Eco Boats en draag je steentje bij aan het schoonhouden van de grachten. 

Meer over Plastic Vissen

Dit krijg je mee als je gaat varen in Amsterdam

Een veelgestelde vraag is: wat krijg je allemaal mee aan boord bij het varen? Wij willen het jou zo makkelijk en comfortabel mogelijk maken. We zorgen er daarom voor dat er een aantal dingen standaard aanwezig zijn tijdens het bootje varen. 

 • Comfortabele kussens
 • Warme dekens
 • Vaarkaart
in amsterdam varen

Daarnaast zullen we uitleg geven over de boot, de vaarregels doornemen en je kunt ook altijd vragen om route tips. Wij zorgen ervoor dat jij als een ervaren kapitein in Amsterdam varen gaat. Heb je speciale verzoeken zoals catering, een speurtocht of wil je iemand verrassen? Neem gerust contact met ons op en wij regelen het. Varen in Amsterdam doe je bij Eco Boats, dé meest duurzame bootverhuurder van de stad. 

Varen in Amsterdam

Wat moet je meenemen als je gaat bootje varen in Amsterdam?

Wil jij in Amsterdam bootje varen? Vergeet dan niet om een aantal dingen mee te nemen. Je mag bijvoorbeeld je eigen eten en drankjes meenemen tijdens het varen op de grachten van Amsterdam. Maar let wel op dat de bestuurder van de boot nuchter moet blijven tijdens het boot varen.

Wij vragen jou om in ieder geval het volgende mee te nemen: 

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Borg van €150,- contant of creditcard

Corona Update: Wegens corona hoeft er momenteel geen borg betaald te worden.

Heb je vragen over bootje varen op de grachten van Amsterdam?

Wil jij in Amsterdam bootje varen maar heb je nog wat vragen hierover? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien je graag van extra informatie en beschikbaarheid van de boten. Je kunt ook een kijkje nemen bij onze meest gestelde vragen.

Meest gestelde vragen

Amsterdam boot varen regels

Houd je aan de volgende regels als je met een bootje gaat varen door Amsterdam:

verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels
verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels

Canal Motorboats

Al onze boten verhuurd? Geen nood! Ons zusterbedrijf Canal Motorboats heeft vast nog wel een aantal sloepen beschikbaar. Dezelfde vrolijke service en liefde voor varen voor zeer scherpe tarieven. Reserveer snel.

naar Canal Motorboats