Skip links

Boot varen Amsterdam 

Voordelig en milieubewust door Amsterdam varen doe je bij Eco Boats Amsterdam! Onze ecologische, elektrische boten liggen klaar om gevaren te worden. Jij bent de kapitein en mag de boot zelf varen door Amsterdam. Je hebt geen vaarbewijs nodig! Reserveer een boot en vaar direct de mooiste grachten op.

Bootje reserveren

In Amsterdam bootje varen met Eco Boats

Wil jij met een privé bootje varen in Amsterdam? Dan is Eco Boats Amsterdam dé plek om naartoe te gaan. Wij vertellen je graag waarom.

  • Direct in het centrum van Amsterdam varen
  • Ecologisch verantwoorde en fluisterstille boten
  • Zelf varen in Amsterdam zonder vaarbewijs
  • Met een privé boot varen Amsterdam
  • Er is plek voor 10 personen op onze Eco Boats
  • Goedkoop varen Amsterdam
  • Inclusief comfortabele kussens, dekens en een vaarkaart
  • Je mag je eigen drinken en eten meenemen
  • Wij regelen op aanvraag leuke uitjes en activiteiten en andere speciale wensen
bootje varen amsterdam
Bootje reserveren

Waar in Amsterdam varen?

Benieuwd waar je het beste kunt bootje varen door Amsterdam? Eco Boats ligt in het centrum van de stad, in het Westerdok. Onze bootverhuur is op loopafstand van het Centraal Station. Je vaart bij ons dus direct de mooiste grachten op. Wil jij met een boot varen in Amsterdam centrum? Kom dan naar Eco Boats en geniet van een geweldige dag op de grachten!

Zelf bootje varen Amsterdam zonder vaarbewijs

Jij bent de kapitein!

Wil jij met een boot varen op de grachten van Amsterdam? Dat kan bij Eco Boats! Je mag bij ons in Amsterdam zelf varen zonder vaarbewijs, jij bestuurt zelf de boot. Geen zorgen, het is niet lastig. Wij leggen alles uit voordat je vertrekt. Wil je liever niet zelf varen maar een boot met kapitein huren? Neem in dat geval contact met ons op voor de mogelijkheden.

Met een privé boot varen in Amsterdam

Wil jij met een privé bootje door Amsterdam varen? Bij Eco Boats krijg je een privé boot mee waar je samen met jouw vrienden en familie kunt genieten van een spetterend dagje op de grachten. Onze elektrische boten zijn groot genoeg voor 10 personen. Wij hebben onder de zitplaatsen ook genoeg opbergruimte om de spullen veilig en droog op te bergen.

Goedkoop bootje varen Amsterdam

Bij Eco Boats kun je goedkoop in Amsterdam varen! Een boot huren kost bij ons maar 50,- per uur op doordeweekse dagen en op vrijdag, zaterdag en zondag is het 60,- per uur. Jij bepaalt zelf hoe lang je in Amsterdam varen gaat. Wij hanteren in ieder geval een minimale vaarduur van 2 uur. Daarna volgt een voordelig uurtarief.

Dit zijn onze tarieven:

€50,-
€60,-*
*in verband met piekuren

Maandag t/m Donderdag

Vrijdag t/m Zondag

50,00

Maandag t/m Donderdag

60,00*
*in verband met piekuren

Vrijdag t/m Zondag

Bekijk tarieven

Elektrische boot varen Amsterdam

 Eco Boats heeft zijn naam te danken aan hoe we ons inzetten voor duurzaam varen in Amsterdam. Wij vinden het erg belangrijk om de grachten schoon en diesel vrij te houden. Onze elektrische boten zijn hier speciaal voor gebouwd. We zijn daarnaast ook altijd bezig met het het schoonhouden van de grachten. Zo doen we bijvoorbeeld aan plastic vissen. Hierbij halen we plastic uit de grachten zodat deze mooi en schoon blijven. Dit kan jij ook doen tijdens jouw vaartocht bij ons! Kom naar Eco Boats en draag je steentje bij aan het schoonhouden van de grachten. Milieubewust bootje varen Amsterdam doe je bij Eco Boats. 

Meer over Plastic Vissen

Dit krijg je mee aan boord

Een veelgestelde vraag is: wat krijg je allemaal mee aan boord tijdens het varen door Amsterdam? Wij willen het jou zo makkelijk en comfortabel mogelijk maken. We zorgen er daarom voor dat er een aantal dingen standaard aanwezig zijn tijdens het bootje varen Amsterdam.

 • Comfortabele kussens
 • Warme dekens
 • Vaarkaart van de grachten
in amsterdam varen

Daarnaast zullen we uitleg geven over de boot, de vaarregels doornemen en je kunt ook altijd vragen om route tips. Wij zorgen ervoor dat je als een ervaren kapitein in Amsterdam varen gaat. Heb je speciale verzoeken zoals catering, een speurtocht of wil je iemand verrassen? Neem gerust contact met ons op en wij regelen het. In Amsterdam boot varen doe je bij Eco Boats, dé meest duurzame bootverhuurder van de stad. 

Bootje reserveren

Wat moet je meenemen als je gaat bootje varen in Amsterdam?

Wil jij in Amsterdam bootje varen? Vergeet dan niet om een aantal dingen mee te nemen. Je mag bijvoorbeeld je eigen eten en drankjes meenemen tijdens het varen op de grachten van Amsterdam. Maar let wel op dat de bestuurder van de boot nuchter moet blijven tijdens de vaartocht.

Wij vragen jou om in ieder geval het volgende mee te nemen: 

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Bewijs van reservering
 • De borg bedraagt €150 en wordt achteraf verrekend bij schade of misdragingen (creditcard of contant)

Heb je vragen over bootje varen op de grachten van Amsterdam?

Heb je vragen over in Amsterdam varen? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien je graag van extra informatie en beschikbaarheid van de boten. Je kunt ook een kijkje nemen bij onze meest gestelde vragen.

Meest gestelde vragen

Amsterdam boot varen regels

Houd je aan de volgende regels als je met een bootje gaat varen door Amsterdam:

verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels
verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels

Canal Motorboats

Al onze boten verhuurd? Geen nood! Ons zusterbedrijf Canal Motorboats heeft vast nog wel een aantal sloepen beschikbaar. Dezelfde vrolijke service en liefde voor varen voor zeer scherpe tarieven. Reserveer snel.

naar Canal Motorboats