Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren +31 (0) 6 216 171 11
  • Mooiste sloepen
  • Plek voor 12 personen
  • Midden in het centrum
  • Jij bent de kapitein

Ontdek Amsterdam

Op zoek naar de leukste bezienswaardigheden in Amsterdam? Wij hebben een route gemaakt met maar liefst 17 bezienswaardigheden in Amsterdam. De beste én leukste manier om de route af te leggen is door met een bootje te varen. Zo kun je in alle rust naar de bezienswaardigheden gaan en tegelijkertijd ook genieten van de weg ernaartoe. Varen op de grachten in Amsterdam is namelijk een unieke manier om de stad te ontdekken. Huur gemakkelijk online een bootje bij onze bootverhuur.

17 bezienswaardigheden Amsterdam

Eco Boats heeft een vaarroute uitgestippeld waarbij je langs maar liefst 17 bezienswaardigheden in Amsterdam vaart. Vaar vanaf onze steiger in het Westerdok direct het centrum van Amsterdam in en ontdek wat de stad allemaal te bieden heeft. Er zijn een hoop bezienswaardigheden in Amsterdam. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste bezienswaardigheden. Je kunt zelf beslissen bij welke bezienswaardigheden je wilt aanmeren en bij welke je langs wilt varen. Een leuke activiteit voor een vrienden uitje in Amsterdam bijvoorbeeld!

1. De Noorderkerk

De Noorderkerk is gebouwd in de zeventiende eeuw, naar het ontwerp van Hendrick de Keyser. Het is één van de eerste kerken die na de Reformatie in Nederland is gebouwd. Het gebouw is een stukje van historisch Amsterdam, erg mooi om langs te varen!

2. Het Anne Frank Huis

Wie kent het Anne Frank Huis niet? De plek waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 2 jaar onderdook en waar ze haar beroemde dagboek schreef.

3. De Westerkerk

De Westerkerk is in de zeventiende eeuw gebouwd en ontworpen door Hendrick de Keyser. Het gebouw was niet de eerste kerk in Amsterdam, maar het was wel de grootste protestantse kerk. Erg mooi om langs te varen en het prachtige historische gebouw te bewonderen.

4. De 9 Straatjes

De 9 straatjes is een verzameling van winkelstraatjes in het hart van Unesco’s Werelderfgoed. Ook dit is een stukje historisch Amsterdam, de 9 straatjes bestaan namelijk al sinds de jaren 90 van de vorige eeuw. Je vindt er de hipste winkels, terrasjes én je krijgt een prachtig inkijkje in de historische architectuur van Amsterdam. Perfect voor een pauze tijdens het varen.

5. De Amstelkerk

De Amstelkerk is een houten kerk uit de 17e eeuw. Het gerucht gaat dat Napoleon zijn paard daar stalde. De kerk is gebouwd als onderdeel van de tweede uitleg van de Grachtengordel. Ook weer een mooi stukje geschiedenis van Amsterdam en prachtig om langs te varen.

6. De Magere Brug

De Magere Brug is de meest gefotografeerde brug van Amsterdam. De brug wordt zelfs weleens gebruikt als filmdecor, bijvoorbeeld in de bekende James Bondfilm ‘Diamonds are forever’. Er gaan meerdere legendes rond waarom de brug zo heet. Dat maakt de brug nóg specialer!

7. Hermitage Amsterdam

Een stukje cultuur opdoen? Ga dan naar de Hermitage in Amsterdam. Er zijn verschillende kunsttentoonstellingen te zien zijn uit diverse museale collecties. Erg mooi om te zien!

8. Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus is een prachtige botanische tuin midden in het centrum van Amsterdam. Het is een van de oudste botanische tuinen ter wereld, met meer dan 4000 soorten planten.

9. Artis

Naar een dierentuin midden in hartje Amsterdam? Ga dan naar Artis, de oudste dierentuin van Nederland. Perfect om tussen het varen door te doen. Een leuke bezienswaardigheid in Amsterdam voor kids maar ook voor volwassenen.

10. Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepsvaartmuseum is, zoals de naam al doet vermoeden, een museum in Amsterdam over de scheepvaart en de maritieme geschiedenis. De collectie is één van de grootste maritieme collecties ter wereld!

11. Nemo

Nemo is een interactieve museum in Amsterdam, voor jong en oud. Met diverse tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshop ervaar je hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. Je leert van alles over wetenschap en technologie.

12. Het Rembrandthuis

De bekende Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn heeft hier gewoond in de 17e eeuw. Het is zo bijzonder om te zien, dat er zelfs een museum van gemaakt is.

13. De Stopera

Stopera staat voor Stadhuis en Opera. Het stadhuis en een muziektheater worden in dit gebouwd ondergebracht sinds 1954.

14. De Munttoren

De munttoren maakte oorspronkelijk deel uit van een middeleeuwse stadsmuur en verwijst naar het recht van muntslag wat Amsterdam in 1672 tijdelijk kreeg toegewezen. In het wachtershuis van de Munttoren werd het geld geslagen destijds.

15. De Oude Kerk

De Oude Kerk het oudste gebouw van Amsterdam. De oudste bouwsporen dateren uit de 13e eeuw. Naast dat het een kerk is, is het ook een museum voor hedendaagse kunst.

16. De Wallen

De Wallen liggen in het oudste deel van Amsterdam en dateert uit de 13e eeuw. Door de felle rode lampen worden de Wallen ook wel The Red Light District genoemd. Het staat bekend om de prostitutie, die er nog steeds is, maar destijds is ontstaan toen zeelieden terug kwamen na een lange periode op zee en behoeftig waren aan wat vrouwelijk gezelschap.

17. De Bloemenmarkt

De Bloemenmarkt is een markt in de binnenstad van Amsterdam. Het was opgericht in 1862. Je kunt er tegenwoordig naast bloemen ook veel souvenirs kopen. Het speciale aan de bloemenmarkt is dat de marktkramen gevestigd zijn op boten langs de grachten. Dit is nog vanuit de tijd dat bloemen en planten op deze mark dagelijks via het water werden aangevoerd van buiten de stad.
Bekijk vaarroute

Bezienswaardigheden Amsterdam plattegrond

Om de bezienswaardigheden in Amsterdam duidelijk in kaart te brengen, hebben we een handig plattegrond gemaakt. Om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken, staat in de plattegrond beschreven bij welke punt je het beste kunt beginnen en welke route het handigst is. Zo weet je zeker dat je niks mist en over de leukste grachten vaart. Je kunt natuurlijk ook je eigen route bepalen. Bekijk hieronder de bezienswaardigheden Amsterdam plattegrond en laat je inspireren!

Amsterdam bezienswaardigheden corona

Het is door corona helaas niet altijd mogelijk om naar alle bezienswaardigheden in Amsterdam te gaan. Dit hangt van de actuele corona regels af die door de gemeente, overheid en RIVM zijn opgesteld. Dit geldt ook voor het huren van een boot in Amsterdam. Lees daarom eerst onze corona maatregelen door voor actuele informatie over varen in Amsterdam. Check ook de corona regels bij de bezienswaardigheden in Amsterdam waar je naartoe wilt gaan.

Corona maatregelen

Grachten varen Amsterdam met Eco Boats

Grachten varen Amsterdam met Eco Boats

Plek voor 12 personen
Privé boot huren
Incl. kussens, dekens en vaarkaart
Zelf varen zonder vaarbewijs
Robuust stuur en gashendel
Elektrische sloep huren
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein

Bootverhuur Amsterdam locatie

Eco Boats Amsterdam is te vinden op Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Onze bootverhuur locatie is in het Westerdok, op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook is er voldoende parkeerplek in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand waar je kunt parkeren.

Bekijk de routebeschrijving

Vaarroutes Amsterdam

Vaarroute Amsterdam: 2 uur

In 2 uur tijd vaar je langs de bekendste grachten van Amsterdam en kom je langs maar liefst 7 bezienswaardigheden.

Vaarroute Amsterdam: 3 uur

In 3 uur tijd vaar je langs de bekendste grachten van Amsterdam en kom je langs maar liefst 12 bezienswaardigheden.

Welke vaarroute in Amsterdam kies jij?

  • De leukste vaarroutes van Amsterdam
  • Je komt langs meerdere bezienswaardigheden
  • Varen op de bekendste grachten van Amsterdam
  • Je krijgt een handige vaarkaart van de grachten mee
  • Genoeg tijd om de vaarroute af te leggen
  • Combineer het met leuke activiteiten in Amsterdam
Bekijk vaarroutes

Een sloep huren in Amsterdam doe je bij Eco Boats Amsterdam

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over varen in Amsterdam. Lees alle veelgestelde vragen

Wij doen aan plastic vissen. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Bekijk meer informatie over plastic vissen en geef het van te voren aan bij de opmerkingen als je dit wilt doen tijdens de boottocht.

Ja dat doen wij zeker. Wij hebben bijvoorbeeld een hele leuke speurtocht die je samen met vrienden, familie of collega’s kunt doen. Neem hierover contact met ons op. Je kunt ook plastic vissen tijdens je boottocht. Wil je dit graag doen? Zet dit dan in de opmerkingen bij het maken van een reservering.

De borg bedraagt €150 en wordt achteraf verrekend bij schade of misdragingen. Betaling is alleen mogelijk via creditcard of contant.

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+31 (0) 6 216 171 11
info@ecoboatsamsterdam.com

Openingstijden

7 dagen per week geopend van 10:00 tot 21:00