Skip links

Boottocht Amsterdam

Een boottocht Amsterdam is één van de leukste activiteiten om te doen in de hoofdstad. Bij Eco Boats krijg jij je eigen privé boot mee waarmee je samen met vrienden en familie een boottocht door Amsterdam maakt. Je mag de boot zelf besturen zonder vaarbewijs!

Boottocht boeken

Leukste boottocht Amsterdam

Wij bieden de leukste boottochten Amsterdam aan. Onze boten zijn ruim genoeg voor 12 personen, je mag de boot zelf varen én je bent ook nog eens milieubewust bezig. De boten heten namelijk niet voor niets Eco Boats. Doordat ze elektrisch zijn, is er minder uitstoot, zijn ze fluisterstil en heb je minder last van de geur van benzine. Maar daar blijft het niet bij. Bekijk hieronder alle voordelen van een boottocht in Amsterdam bij Eco Boats:

 • In het centrum van Amsterdam boottocht maken
 • Fluisterstille boottocht en geen last van benzinegeur
 • Plek voor 10 personen op de boot
 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Privé boottocht Amsterdam
 • Goedkope boottochten Amsterdam
 • Milieubewust varen in een elektrische boot
 • Bepaal zelf hoe lang je wilt varen
 • Incl. dekens, kussens en een vaarkaart
 • Gratis zwemvesten voor kinderen mogelijk
 • Familiebedrijf met jarenlange ervaring
privé boottocht amsterdam

In het centrum van Amsterdam boottocht maken

Eco Boats Amsterdam heeft een prachtige locatie midden in het centrum van Amsterdam, namelijk in het Westerdok. Dit is dichtbij Station Amsterdam Centraal. We zijn gemakkelijk te bereiken met het ov, auto, fiets of zelfs lopend vanaf het station. Je Amsterdam boottocht kan niet beter beginnen, want je vaart direct de mooiste grachten op. Waar wacht je nog op? Boek gemakkelijk online en geniet samen met vrienden en familie van een spetterend dagje op de grachten van Amsterdam. 

Goedkope boottocht Amsterdam

Benieuwd hoeveel een Amsterdam boottochtje kost? Bij Eco Boats boek je goedkoop een boottochtje Amsterdam. Van maandag tot en met donderdag hanteren we een tarief van 50,- per uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag is dit 60,- per uur. Onze boten zijn te huur voor minimaal 2 uur of langer.

€50,-
€60,-*
*in verband met piekuren

Maandag t/m Donderdag

Vrijdag t/m Zondag

€50,-

Maandag t/m Donderdag

60,00*
*in verband met piekuren

Vrijdag t/m Zondag

SHORT TOOL TIP MESSAGE
Boottocht boeken

Amsterdam boottocht in een privé boot

Wil jij een privé boottocht in Amsterdam boeken met familie en vrienden? Onze boten zijn geschikt voor gezelschappen tot wel 10 personen. Je mag de boot zelf besturen en je hebt hier geen vaarbewijs voor nodig. Doordat je een privé sloep huurt, kun je zelf kiezen welke route je neemt en met wie je gaat varen. Heb jij al een idee welke route je gaat nemen? Wij hebben alvast een aantal leuke Amsterdam boottocht vaarroutes uitgestippeld voor je. Neem eens een kijkje en laat je inspireren! 

Amsterdam boottocht zelf varen

Jij bent de kapitein

Wist je dat je bij ons een eigen privé boottocht Amsterdam boekt? Je mag zelfs zelf varen zonder vaarbewijs! Laat je vrienden en familie eens zien wat voor een geweldige schipper je bent. Geen zorgen, het is niet lastig. Wij leggen alles duidelijk uit voor vertrek. Liever een boottochtje in Amsterdam mét kapitein huren? Neem in dat geval contact met ons op voor de mogelijkheden.

Milieubewuste boottochten Amsterdam

Al onze boten zijn speciaal voor ons gemaakt zodat we zeker weten dat we milieubewust bezig zijn. Na maanden nadenken, tekenen en ontwerpen zijn onze luxe, elektrische boten in 2017 gebouwd. Door een elektrische boottocht in Amsterdam te boeken, draag je direct een steentje bij aan het schoon houden van de grachten. De Eco Boats zijn fluisterstil, waardoor je geen last hebt van het geluid van de motor. Daarnaast is er ook veel minder uitstoot en heb je geen last van een vieze benzinelucht tijdens het varen. Wist je dat je bij ons ook kunt plastic vissen tijdens je boottocht in Amsterdam? Zo ben je dubbel zo goed bezig! 

Meer over plastic vissen

Wat moet ik zelf meenemen?

Je mag zelf beslissen wat je meeneemt aan boord. Denk bijvoorbeeld aan lekkere hapjes en drankjes. Let wel op dat de bestuurder nuchter moet zijn tijdens de boottocht. Schijnt het zonnetje? Vergeet dan niet om zonnebrand mee te nemen of juist een extra vest als het wat frisser is. Wij willen je vragen om in ieder geval het volgende mee te nemen: 

 • Geldig legitimatiebewijs
 • Bewijs van reservering
 • De borg bedraagt €150 en wordt achteraf verrekend bij schade of misdragingen (creditcard of contant)

Wat is er al aanwezig op de boot?

Wij zorgen ervoor dat er in ieder geval comfortabele kussens, warme dekens en een vaarkaart van Amsterdam aanwezig zijn op de boot. Daarnaast hebben al onze boten handige opbergvakken onder de stoelen. Zo weet je zeker dat al je spullen veilig en droog blijven. Wil je zwemvesten voor kinderen aan boord hebben? Geef dit dan door tijdens het boeken van een boottocht. Heb je andere speciale wensen? Wil je bijvoorbeeld een leuke speurtocht doen of een lekkere fles champagne aan boord hebben om iemand te verrassen? Wij helpen hier graag aan mee. Neem in dat geval contact met ons op voor de mogelijkheden.

boottochten amsterdam

Meer informatie over boottochten in Amsterdam

Wil je meer informatie over boottochten in Amsterdam bij Eco Boats? Neem dan een kijkje bij onze meest gestelde vragen of neem contact met ons op. We voorzien je graag van extra informatie.

Vaarregels

Vaarregels in Amsterdam, voor een veilige boottocht op de grachten:

verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is hier verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels
verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is hier verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels

Canal Motorboats

Al onze boten verhuurd? Geen nood! Ons zusterbedrijf Canal Motorboats heeft vast nog wel een aantal sloepen beschikbaar. Dezelfde vrolijke service en liefde voor varen voor zeer scherpe tarieven. Reserveer snel.

naar Canal Motorboats