Skip links

Boot huren Amsterdam 

Bootje huren Amsterdam was nog nooit zo makkelijk en voordelig! Wil je de prachtige grachten van Amsterdam per boot ontdekken? Dan ben je bij Eco Boats aan het juiste adres. Onze elektrische boten zijn milieuvriendelijk, splinternieuw, ruim en fluisterstil. 

Boot huren

Waarom een boot huren bij Eco Boats Amsterdam?

Wil jij een bootje huren in Amsterdam? Dan is Eco Boats Amsterdam dé plek om naartoe te gaan. Wij vertellen je graag waarom.

  • Ecologische boten te huur Amsterdam Centrum
  • Onze elektrische boten zijn fluisterstil, ecologisch verantwoord en erg ruim
  • Je mag zelf varen zonder vaarbewijs
  • Goedkoop boot huren Amsterdam
  • Privé boot huren Amsterdam
  • Er kunnen tot wel 12 personen op onze boten
  • Incl. comfortabele kussens, dekens en een vaarkaart van de grachten
  • Er zijn speciale opbergvakken onder de zitplekken voor al je spullen
  • Je mag je eigen drinken en eten meenemen
  • Wij regelen op aanvraag leuke uitjes, activiteiten en speciale wensen.
Amsterdam boot huren
Boot huren

Waar in Amsterdam bootje huren?

Wil jij een bootje huren in het centrum van Amsterdam? Huur dan een boot bij Eco Boats! Onze steiger ligt in het Westerdok en is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer, auto of zelfs lopend vanaf Amsterdam Centraal. Vanuit het Westerdok vaar je direct de mooiste grachten van Amsterdam op en geniet je meteen van al het moois wat de stad te bieden heeft.

Met hoeveel personen in Amsterdam bootje huren?

Onze ruime, elektrische huurboten in Amsterdam zijn groot genoeg voor 12 personen. Wij hebben daarnaast onder de zitplaatsen genoeg opbergruimte om de spullen veilig en droog op te bergen. Wil jij met meer dan 12 personen een boot huren in Amsterdam? Huur dan meerdere boten bij ons. Wij hebben 10 splinternieuwe boten klaarliggen om gevaren te worden. Wees er wel snel bij voordat ze allemaal verhuurd zijn!

Corona Update: Wegens corona passen er niet altijd 12 personen op een boot. Bekijk onze corona maatregelen voor meer informatie over met hoeveel mensen je momenteel een boot mag huren.

Goedkoop boot huren Amsterdam

Benieuwd hoeveel het kost om een boot te huren? Een goedkoop bootje huren Amsterdam doe je bij Eco Boats! Onze zeer voordelige tarieven zijn 50,- per uur op doordeweekse dagen en op vrijdag, zaterdag en zondag is het 60,- per uur. Je bepaalt zelf hoe lang je gaat varen. Wij hanteren een minimale vaarduur van 2 uur. 

Dit zijn onze goedkope Amsterdam boot huur tarieven:

€50,-
€60,-*
*in verband met piekuren

Maandag t/m Donderdag

Vrijdag t/m Zondag

50,00

Maandag t/m Donderdag

60,00*
*in verband met piekuren

Vrijdag t/m Zondag

Boot huren

In Amsterdam boot huren zonder vaarbewijs

Jij bent de kapitein!

Bootje huren Amsterdam die je zelf mag varen? Bij ons kan dat! Je hebt geen vaarbewijs nodig en het is ook niet lastig. Wij leggen alles uit voor vertrek. Wil je toch liever een boot huren met kapitein? Neem in dat geval contact met ons op voor de mogelijkheden.

Privé boot huren Amsterdam

In Amsterdam een boot huren samen met vrienden en familie? Dat kan! Huur een privé boot  zodat je zelf kunt varen en je eigen route kunt kiezen. Jij bent de kapitein en mag zelf de boot besturen. Je bepaalt zelf waar je heen wilt varen. Heb je hulp nodig bij het bepalen van een leuke vaarroute? Vraag ons gerust om hulp! Wij vertellen graag wat de leukste plekjes in Amsterdam zijn. We hebben alvast een aantal populaire vaarroutes uitgestippeld voor je. Huur nu je eigen privé boot samen met vrienden en familie en geniet van een heerlijke dag op de grachten van Amsterdam.

Elektrische boot huren Amsterdam

Wil je een elektrische boot huren in Amsterdam? Eco Boats Amsterdam heeft zijn naam te danken aan hoe we ons inzetten voor duurzaam varen. Wij vinden het erg belangrijk om de prachtige grachten van Amsterdam schoon te houden. Het plan van de gemeente Amsterdam om de grachten helemaal diesel vrij te krijgen, hebben wij als voorbeeld genomen. Onze elektrische en fluisterstille boten in Amsterdam zijn hier speciaal voor gebouwd. We zijn daarnaast ook altijd bezig met het het schoonhouden van de grachten van Amsterdam. Zo doen we aan plastic vissen en organiseren we boottochten waarbij jij dit ook kunt doen!

Meer over Plastic Vissen

Dit krijg je mee aan boord

Een veelgestelde vraag is: wat krijg je allemaal mee aan boord als je een bootje huurt bij Eco Boats? Naast dat we prachtige boten te huur hebben, wij willen het jou natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken zodat je heerlijk kunt genieten van de boottocht door Amsterdam. Dit krijg jij van ons mee aan boord bij het huren van een boot in Amsterdam:

 • Comfortabele kussens
 • Dekens om je warm te houden
 • Vaarkaart van de grachten

Daarnaast zorgen wij voor een uitgebreid uitleg over de boot, de vaarregels in Amsterdam en alle nodige instructies zodat je als een ervaren kapitein door de grachten vaart. Heb je speciale verzoeken zoals catering, een speurtocht of iets anders? Neem gerust contact met ons op, wij regelen het graag. Kom langs bij onze boot huur Amsterdam!

bootje huren Amsterdam
Boot huren

Wat moet je zelf meenemen?

Bootje Amsterdam huren bij Eco Boats? Leuk! Vergeet niet om een aantal dingen mee te nemen. Je mag bijvoorbeeld zelf hapjes en drankjes meenemen aan boord. Let wel op dat de bestuurder van de boot nuchter moet zijn tijdens de boottocht.

Wij vragen jou om in ieder geval het volgende mee te nemen: 

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Borg van €150,- contant of een creditcard
 • Bewijs van reservering, indien je van tevoren geboekt hebt.

Corona Update: Wegens corona hoeft er momenteel geen borg betaald te worden.

Heb je vragen over bootjes huren in Amsterdam bij Eco Boats?

Neem gerust contact met ons op voor vragen over boothuur Amsterdam. Wij voorzien je graag van extra informatie en beschikbaarheid van de boten. Je kunt ook een kijkje nemen bij onze meest gestelde vragen. Wellicht staat jouw vraag hier tussen.

Meest gestelde vragen

Vaarregels Amsterdam

Houd je aan de volgende regels als je in Amsterdam een boot huurt:

verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is hier verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels
verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is hier verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels in Amsterdam

Canal Motorboats

Al onze boten verhuurd? Geen nood! Ons zusterbedrijf Canal Motorboats heeft vast nog wel een aantal sloepen beschikbaar. Dezelfde vrolijke service en liefde voor varen voor zeer scherpe tarieven. Reserveer snel.

naar Canal Motorboats