Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren +31 (0) 6 216 171 11
 • Mooiste sloepen
 • Plek voor 12 personen
 • Midden in het centrum
 • Jij bent de kapitein

Ga op ontdekkingstocht door Amsterdam

Amsterdam is vanwege de prachtige grachten dé ideale stad om een bootje te huren en zelf op ontdekkingstocht te gaan. Tijdens je reis kom je veel karakteristieke bruggetjes tegen, vol met toeristen die overal foto’s van maken. Een aantal bruggetjes zijn echter zo speciaal dat je hier eigenlijk wel je route op af moet stemmen. Hieronder de vijf must see bruggen van Amsterdam, voor iedereen die van plan is met een bootje de stad te verkennen of voor diegenen die zich afvragen waarom van bepaalde bruggen toch steeds zoveel foto’s gemaakt worden. Huur direct een sloep bij onze sloepverhuur

 • De Magere Brug

  Misschien een beetje standaard, toch kun je hier niet omheen. De magere brug is de bekendste, oudste en ook wel meest gefotografeerde brug van Amsterdam. Waar de naam “Magere Brug” vandaan komt, zijn de meningen over verdeeld, maar over zijn schoonheid valt niet te twisten. Het is dan ook niet gek dat de makers van de James Bondfilm Diamonds are Forever ervoor kozen om de brug te gebruiken als filmdecor.

 • De Blauwbrug

  Dat de naam “Blauwbrug” niet gebaseerd is op de kleur van de brug, is niet helemaal waar! Tegenwoordig is deze brug misschien niet meer blauw, vroeger was ‘ie dat wel. Voor de mensen die weleens in Parijs langs de Seine zijn gelopen, is het misschien een herkenbare bouwstijl. Het ontwerp is namelijk afgekeken van de Fransen en dat is goed te zien. 

 • De Staalmeestersbrug

  Deze romantische brug brengt de liefdesgevoelens bij je naar boven. Een schattige ouderwetse ophaalbrug die door veel mensen als erg romantisch wordt ervaren. Tot 2015 hingen veel stelletjes hier kleine slotjes aan ter bezegeling van hun eeuwige liefde. Toen de gemeente merkte dat dit teveel schade toebracht, staken ze hier een stokje voor. Het uitzicht vanaf de brug op de Zuiderkerk is schitterend en mede daardoor is het een populaire spot voor foto’s. Met een schitterend uitzicht op de Zuiderkerk, kijk je vanaf deze brug je ogen uit.

 • De Torensluisbrug

  Deze brug is maar liefst 42 meter breed en daarmee één van de breedste bruggen van Amsterdam. Hij dankt zijn naam aan een toren die vroeger op de brug stond, welke later is weggehaald. Onder de brug vind je ruimtes die voorheen hebben gediend als gevangeniscellen, later als evenementenruimtes en tegenwoordig als buurtruimte.

 • Het Liefdesbruggetje

  Deze brug hoort eigenlijk niet in dit lijstje thuis, aangezien je er niet langs kunt varen, maar hij is zo romantisch dat we de brug tekort zouden doen als we deze niet zouden noemen. Je hoeft voor een huwelijksaanzoek niet meer naar Central Park in New York, aangezien deze brug precies dezelfde sfeer met zich mee meebrengt en te vinden is in het Sarphatipark. Officieel draagt het liefdesbruggetje pas sinds kort deze naam, maar de meeste Amsterdammers noemden hem al veel langer zo.

Kortom, mocht je nou de geweldige keuze hebben gemaakt om een boot te huren in Amsterdam, dan weet je in ieder geval welke bruggen op jouw vaarroute moeten liggen! Naast mooie bruggen heeft Amsterdam natuurlijk nog veel meer te bieden. Bekijk daarom de 5 mooiste plekjes om langs te varen

Grachten varen Amsterdam met Eco Boats

Grachten varen Amsterdam met Eco Boats

Plek voor 12 personen
Privé boot huren
Incl. kussens, dekens en vaarkaart
Zelf varen zonder vaarbewijs
Robuust stuur en gashendel
Elektrische sloep huren
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein

Bootverhuur Amsterdam locatie

Eco Boats Amsterdam is te vinden op Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Onze bootverhuur locatie is in het Westerdok, op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook is er voldoende parkeerplek in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand waar je kunt parkeren.

Bekijk de routebeschrijving

Vaarroutes Amsterdam

Vaarroute Amsterdam: 2 uur

In 2 uur tijd vaar je langs de bekendste grachten van Amsterdam en kom je langs maar liefst 7 bezienswaardigheden.

Vaarroute Amsterdam: 3 uur

In 3 uur tijd vaar je langs de bekendste grachten van Amsterdam en kom je langs maar liefst 12 bezienswaardigheden.

Welke vaarroute in Amsterdam kies jij?

 • De leukste vaarroutes van Amsterdam
 • Je komt langs meerdere bezienswaardigheden
 • Varen op de bekendste grachten van Amsterdam
 • Je krijgt een handige vaarkaart van de grachten mee
 • Genoeg tijd om de vaarroute af te leggen
 • Combineer het met leuke activiteiten in Amsterdam
Bekijk vaarroutes

Een sloep huren in Amsterdam doe je bij Eco Boats Amsterdam

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over varen in Amsterdam. Lees alle veelgestelde vragen

Wij doen aan plastic vissen. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Bekijk meer informatie over plastic vissen en geef het van te voren aan bij de opmerkingen als je dit wilt doen tijdens de boottocht.

Ja dat doen wij zeker. Wij hebben bijvoorbeeld een hele leuke speurtocht die je samen met vrienden, familie of collega’s kunt doen. Neem hierover contact met ons op. Je kunt ook plastic vissen tijdens je boottocht. Wil je dit graag doen? Zet dit dan in de opmerkingen bij het maken van een reservering.

De borg bedraagt €150 en wordt achteraf verrekend bij schade of misdragingen. Betaling is alleen mogelijk via creditcard of contant.

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+31 (0) 6 216 171 11
info@ecoboatsamsterdam.com

Openingstijden

7 dagen per week geopend van 10:00 tot 21:00