Eco Boats Amsterdam

1. Picknicken in het park

Met lekker weer is het park altijd goed. Alleen Amsterdam heeft al ruim 30 verschillende en afwisselende parken. Maar ook de andere steden in de Randstad hebben voldoende groen. Zorg zelf voor een kleedje, lekkere hapjes en drankjes, een boxje voor muziek en een hoop gezelligheid en je hebt zo een dag- of avondvullend programma.

Het park is ideaal voor gezinnen met kinderen, maar natuurlijk kun je in plaats van naar het park ook naar het bos gaan. Daar zijn vaak leuke natuurspeeltuinen te vinden waarin de kinderen zich prima kunnen vermaken in de schaduw (en verkoeling) van de bomen. Daarnaast leent het bos zich ook prima voor het maken van een mooie wandeling.

2. Bootje varen

Als het lekker weer is, willen we varen. Huur een bootje in Amsterdam en ontdek de (onbekende) wateren. Fles wijn erbij, boekje erbij, perfecte tijdsbesteding. Of je nou een uitje zoekt met je vriendengroep of juist naar activiteiten met kinderen. Er zijn verschillende routes beschikbaar waardoor je altijd iets nieuws van de stad leert kennen. Dit verveelt dus nooit! Je huurt een boot gemakkelijk op onze website. Reserveer direct online! Jij bent de kapitein bij Eco Boats en mag zelf varen. Geen vaarbewijs nodig!

3. Naar een dierentuin

Niet zo’n fan van attracties of drukke steden? Dan is de dierentuin misschien iets voor jou. Artis, Diergaarde Blijdorp of Vogelpark Avifauna – allemaal heerlijke uitjes in de Randstad als het zonnetje schijnt. 

4. Een stad verkennen

De Randstad bestaat voor ongeveer 30% uit stedelijk gebied. Geen betere plek dus om een (nieuwe) stad te ontdekken. Een beetje sightseeing is altijd leuk wanneer het lekker weer is. Zoek van tevoren een aantal leuke spots op (tip: zoek ook vast naar de lekkerste ijssalon) en ga bewust straatjes in die je niet kent.

5. Naar het (stads)strand

Stadsstrandjes lijken populairder dan ooit tevoren en perfect voor degenen die niet dichtbij de zee wonen. Een stadsstrand biedt vaak alles wat je nodig hebt voor een dag ultiem relaxen: water, zand, zitjes en een uitgebreide menukaart. Je hoeft dus niet meer per se naar Den Haag of Scheveningen voor een leuk strand. Zelfs in Amsterdam en Utrecht kan je nu naar het strand! Je woont waarschijnlijk dichterbij een (stads)strand dan je denkt! 

6. Fietstocht maken

Klinkt misschien als iets wat je ouders of dat ene ANWB-stel doen, maar onderschat nooit de ontspannende werking van een zomerse fietstocht. Plan van tevoren een route naar keuze en maak een aantal stops onderweg. Actief, leuk én je ziet veel van de omgeving.

7. Zwemmen

Tja, zwemmen is gewoon de ultieme verkoeling. Als het heel warm is, wil je vaak ook niets liever. Neem dus een verfrissende duik bij een zwembad of strandje in de buurt. Beter kan niet, toch? Zeker wel, huur een bootje in Amsterdam en vaar naar een rustig plekje om te zwemmen vanuit de boot. Dit kan bijvoorbeeld aan de Amstel, naast het terras van Café Hesp, het Entrepotdok of het Amsterdamse bos. Bekijk alle plekken in Amsterdam waar je in natuurwater kunt zwemmen.

En wat als het dan toch slecht weer blijkt te zijn?

Het blijft Nederland, je weet nooit echt wat het weer gaat doen. Zo lijkt het nog mooi en zonnig maar voor je het weet is het weerbericht aangepast naar regen of bewolking. Gelukkig is er ook dan genoeg te doen in de Randstad. Wat dacht je bijvoorbeeld van een indoor pretpark. Hier maakt het echt niet uit wat het weer buiten doet, alle attracties staan binnen dus je hoeft enkel van de auto naar de entree te rennen. Dan is het jas uit en lekker spelen op je sokken!

Waarom kiezen klanten voor Eco Boats Amsterdam

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon wanneer je over de grachten vaart. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

We zijn elke dag, het hele jaar door open.
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Ja dat kan zeker! Je kunt tijdens verschillende evenementen een boot bij ons huren, zoals Koningsdag, Gay Pride en Amsterdam Light Festival. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen
 • Tickets voor de publieke rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je eventueel wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote sloepen (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Ja dat doen wij zeker. Jullie kunnen een privé rondvaart inclusief kapitein, arrangement, catering en/of activiteit boeken. De privé boot heeft plek voor 30 personen en is dus geheel voor jullie gezelschap. Of kies voor meerdere kleine boten waar jullie zelf mee mogen varen, geen vaarbewijs nodig. Jullie kunnen uit verschillende boten kiezen.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Bekijk meer informatie over plastic vissen. Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

De tarieven verschillen per boot. We bieden 4 verschillende zelf te varen boten aan. Je huurt een boot voor minimaal 2 uur en daarna betaal je een laag bedrag per uur dat je langer wilt varen.

Dit verschilt per sloep. Zo kan je zelf kiezen welke sloep het beste bij jouw wensen past.

Je kan op twee locaties een boot bij ons huren om zelf te varen. Waar je start, eindig je ook. Bekijk hier alle routebeschrijvingen.
 • Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam
 • Daniël Goedkoopstraat 1, 1096 BD Amsterdam
Lees alle veelgestelde vragen

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

+31 (0) 6 216 171 11