Skip links
Bootje huren eco boats Amsterdam

Elektrische boot huren in Amsterdam: erg milieubewust

Je bent van plan een zonnige dag door te brengen op het water. Heb je geen boot? Geen paniek, je huurt er gemakkelijk een online. Je moet alleen nog bepalen met wat voor bootje je door de grachten gaat varen. Kies je bijvoorbeeld voor een grote of een kleine sloep? Tegenwoordig heb je er nog een dilemma bij: wordt dit een boot met een elektrische of een dieselmotor? Elektrische boten komen namelijk steeds meer voor en dat is niet voor niets: ze houden onze grachten mooi en schoon.

Het schoonhouden van de grachten is iets wat gemeente Amsterdam al jaren bezighoudt. Inmiddels is het grachtwater dermate schoon dat de olifanten in Artis het ongefilterd mogen drinken. En wat goed genoeg is voor olifanten, is goed genoeg voor ons toch? Nou, niet helemaal. Want ondanks het feit dat de Amsterdamse grachten schoner zijn dan ooit, is er nog ruimte voor verbetering. Nog steeds zorgen dieselmotoren voor vervuiling van de Grachtengordel. Wanneer je lekker in je dieselmotorbootje door de grachten tuft, zorgt dit voor vervuiling van het water, verontreiniging van de lucht en geluidshinder. En dat is natuurlijk het laatste waar je je druk om wil maken wanneer je zorgeloos met je voetjes in het water dobbert!

Je begrijpt dat het belangrijk is om samen naar een oplossing te werken voor dit probleem. Om de grachten mooi en UNESCO-waardig te houden, wil de gemeente Amsterdam invoeren dat alle boten vanaf 2020 elektrisch zijn. Zo blijven we genieten van alle mooie bruggen en mooie plekjes die de Grachtengordel biedt. We zetten een aantal voordelen op een rijtje:

  • Het is milieuvriendelijk

    Dat is niet alleen in ons eigen belang, maar ook in het belang van het lokale wild. Een aantal jaar geleden is er een zeehond gespot in het kanaal, zou het niet tof zijn als je dat soort dingen vaker ziet?

  • Je maakt geen lawaai

    Varen doe je natuurlijk niet om naar het geluid van een ronkende motor te luisteren. Op onze fluisterboot heb je hier geen last van en kun je focussen op de gezelligheid om je heen of de levendige stad.

  • Geen stank door uitlaatgassen

    Eenmaal in de frisse buitenlucht zit je er natuurlijk niet op te wachten constant in een wolk uitlaatgassen te varen. Als je elektrisch vaart heb je hier geen last van en kun je die heerlijke hapjes ruiken die je hebt meegenomen of hebt opgepikt in een van de vele eetgelegenheden langs het water.

Ondanks het feit dat gemeente Amsterdam elektrische boten pas per 2020 wil verplichten, zijn er gelukkig al bootverhuurders die dit zo belangrijk vinden dat ze hier niet op wachten. Er worden dus nu al elektrische boten aangeboden!

Wil jij een bootje varen in Amsterdam? Bekijk de fluisterboot huren Amsterdam pagina voor meer info.