Skip links
elektrisch varen amsterdam

Waarom een elektrische boot in Amsterdam huren?

Wil jij binnenkort varen in Amsterdam? Ga dan elektrisch varen in Amsterdam! Waarom een elektrische boot huren? Elektrische bootjes komen steeds meer voor en dat is niet voor niets: ze houden onze grachten mooi en schoon. Maar dat is niet alles. Wij leggen de voordelen van elektrische boten in Amsterdam uit.

Elektrisch varen Amsterdam is verplicht

Amsterdam wilt in 2025 elektrisch varen in Amsterdam verplicht maken. Als jij door de historische binnenstad van Amsterdam wilt varen, ben je dus verplicht om een elektrische boot te hebben. Verplicht elektrisch varen in Amsterdam geldt ook voor de pleziervaart. Dit is niets voor niets. Het schoonhouden van de grachten is iets wat gemeente Amsterdam al jaren bezighoudt.

Inmiddels is het grachtwater dermate schoon dat de olifanten in Artis het ongefilterd mogen drinken. En wat goed genoeg is voor olifanten, is goed genoeg voor ons toch? Nou, niet helemaal. Want ondanks het feit dat de Amsterdamse grachten schoner zijn dan ooit, is er nog veel ruimte voor verbetering. Nog steeds zorgen dieselmotoren voor vervuiling van de Grachtengordel. Wanneer je lekker in je dieselmotorbootje door de grachten tuft, zorgt dit voor vervuiling van het water, verontreiniging van de lucht en geluidshinder. En dat is natuurlijk het laatste waar je je druk om wil maken wanneer je zorgeloos met je voetjes in het water dobbert!

We willen de grachten mooi en UNESCO-waardig houden en daar help jij aan mee door een elektrische boot te huren in Amsterdam of natuurlijk als je zelf een elektrische boot koopt.

Elektrische bootjes zijn beter voor je gezondheid

Er is op dit moment ontzettend veel luchtvervuiling. Door gebruik te maken van elektrische fluisterboten in Amsterdam kun jij helpen om de vervuiling tegen te gaan. Iedereen wilt tenslotte liever frisse buitenlucht inademen en schone grachten zien in plaats van dat het vervuild is met olie, fossiele brandstoffen en andere troep. Wist je dat het zelfs beter voor je gezondheid is als je een elektrische boot huurt in Amsterdam? Luchtvervuiling is één van de belangrijkste gezondheidsrisico’s in Amsterdam waardoor een gemiddelde inwoner van de stad zelfs 13 maanden minder lang te leven heeft. Een elektrische boot in Amsterdam huren is dus de beste keus als je gezond wilt leven!

Geen geluidoverlast bij elektrisch varen Amsterdam

Hoe stom zou het zijn als je met een bootje gaat varen door de prachtige grachten van Amsterdam maar totaal niet kunt genieten van al het moois om je heen door het constante geluid van een ronkende motor. Het is ook ontzettend lastig om een gezellig praatje te houden met elkaar op de boot als er veel lawaai is. Je wilt natuurlijk de vogeltjes kunnen horen en elkaar goed kunnen verstaan zonder dat je moet schreeuwen naar elkaar. Je kunt bij ons daarom een fluisterboot huren in Amsterdam. Onze boten zijn doordat ze elektrisch zijn, compleet fluisterstil. Je hebt zo geen last meer van lawaai van de motor en je kunt je volledig focussen op de gezelligheid om je heen of de levendige stad.

Geen stank meer dankzij elektrische huurboten

Eenmaal in de frisse buitenlucht zit je er natuurlijk niet op te wachten om constant in een wolk uitlaatgassen te varen. Als je elektrisch vaart in Amsterdam heb je hier geen last van. De vieze luchtjes zijn verdwenen en je kunt heerlijk genieten van al het lekker wat je mee hebt genomen. Niemand wilt tenslotte lekker picknicken op de boot en bij iedere hap vieze uitlaatgassen proeven. Varen in een elektrische fluisterboot brengt een hele nieuwe ervaring met zich mee. Het heeft alle voordelen van varen met een dieselmotorboot, maar zonder de nadelen ervan. Wie wilt dat nou niet? Wij weten in ieder geval wel wat onze voorkeur heeft!

Met een elektrische boot varen door Amsterdam is makkelijk

Je krijgt bij ons je eigen privé elektrische sloep die je zelf mag varen. Je hebt hier geen vaarbewijs voor nodig! Het voordeel van elektrische sloepen is dat ze ontzettend makkelijk te besturen zijn. De vermogensopbouw van een elektrische motorboot is ontzettend vloeiend waardoor minder ervaren bestuurders eenvoudig de boot kunnen besturen. Dat is natuurlijk heel fijn als je voor het eerst in Amsterdam gaat varen. Het kan namelijk nogal overweldigend klinken om op de grachten van Amsterdam zelf te varen, maar dat is het totaal niet met een elektrische boot!

Elektrische boten bieden meer comfort

Varen met een elektrische boot in Amsterdam betekent ook een stuk meer comfort dan wanneer je met een dieselmotorboot gaat varen. Een elektrische sloep veroorzaakt namelijk vrijwel geen trillingen op het water. Hierdoor is de vaartocht een stuk soepeler en fijner. Naast dat een elektrische boot comfortabel is, is het ook erg handig. Je wilt natuurlijk lekker ontspannen zitten en niet constant iets vastpakken om maar niet van het bankje af te vallen. Je spullen zijn zo ook een stuk veiliger opgeborgen en de kans dat ze in het water vallen is een stuk kleiner. Wij hebben ook nog eens handige opbergvakken voor je spullen onder de zitplekken, zo weet je zeker dat ze veilig en droog blijven.

Elektrische bootjes huren in Amsterdam is hip!

Elektrische boten huren in Amsterdam is dus goed voor het milieu, je gezondheid én het zorgt voor een fijne, comfortabele vaartocht zonder lawaai en stank van vieze uitlaatgassen. Een elektrische boot huren is daarnaast ook perfect als je zelf wilt varen en niet heel veel ervaring hebt. Iedereen kan een kapitein zijn in Amsterdam dankzij de elektrische boten!

Naast dat een elektrisch bootje dus vele voordelen heeft, is het ook in het belang van het lokale wild. Een aantal jaar geleden is er zelfs een zeehond gespot in het kanaal, zou het niet tof zijn als je dat soort dingen vaker ziet?

In Amsterdam elektrische bootjes huren

Wij zijn een groot fan van het plan van de gemeente om Amsterdam benzine- en dieselvrij te krijgen. We vinden het namelijk ontzettend belangrijk dat de grachten mooi en vooral ook schoon blijven. Al onze boten zijn dan ook compleet elektrisch en zijn ook speciaal gebouwd voor ons zodat we hier ons steentje aan bij kunnen dragen. Daarnaast gaan we ook geregeld plastic vissen op de grachten van Amsterdam. We maken dit ook mogelijk voor onze gasten. Jij kunt dus ook bijdragen aan het verbeteren van het milieu tijdens het varen met onze Eco Boats! Wil jij elektrisch varen in Amsterdam en milieubewust bezig zijn? Huur een elektrische sloep bij Eco Boats Amsterdam.