Skip links

Bootverhuur Amsterdam

Ben jij op zoek naar een bootverhuur in Amsterdam? Zoek dan niet verder! Ecoboats Amsterdam is dé beste bootverhuurder in de hoofdstad. Naast dat wij splinternieuwe, ruime en fluisterstille boten hebben, zijn onze boten ook nog eens milieuvriendelijk. Dus waar wacht je nog op? Kom langs bij onze bootverhuur in Amsterdam of huur een boot gemakkelijk en snel via onze website.

Boot reserveren

Bootverhuur in Amsterdam bij Eco Boats

Er zijn veel boot verhuurders in Amsterdam. Maar welke bootverhuur in Amsterdam is de beste? Wij vertellen jou graag wat onze voordelen zijn!

 • Bootverhuur in het centrum van Amsterdam
 • Fluisterstille en geruisloze botenverhuur
 • Milieubewust varen dankzij onze Eco Boats
 • Goedkope bootverhuur Amsterdam
 • Zelf varen zonder vaarbewijs
 • Privé bootverhuur Amsterdam
 • De Eco Boats zijn ruim genoeg voor 12 personen
 • Incl. comfortabele dekens, kussens en een vaarkaart
 • Handige opbergvakken voor je spullen op de boot
 • Je mag je eigen drinken en eten meenemen
 • Wij regelen ook uitjes en andere speciale wensen
Beste Bootverhuur Amsterdam

Bootverhuur Amsterdam Centrum

Onze gloednieuwe boten liggen in het centrum van Amsterdam bij het Westerdok vlakbij Amsterdam Centraal Station. Wij zijn goed te bereiken met het ov, de auto, fiets of zelfs lopend vanaf Amsterdam Centraal. Wij hebben maar liefst 10 huurboten waardoor we er bijna altijd wel een voor je ter beschikking hebben. Wil je verzekerd zijn van een boot of ga je varen met veel mensen? Reserveer dan van tevoren bij ons zodat je gegarandeerd een boot hebt. Je kunt via ons reserveringssysteem op de website een boot reserveren of neem contact met ons op.

Met hoeveel mensen mag je varen?

Onze boten zijn ruim genoeg om met 12 personen te varen. We hebben ingebouwde opbergvakken waar jij al je spullen kwijt kunt. Zo blijven al jouw spullen veilig en droog en heb je nog meer ruimte over. Je hoeft niet per se met 12 personen te varen als je met minder mensen bent. Je kunt natuurlijk ook onze boten huren als je met bijvoorbeeld 2 personen wilt varen. Dat is geheel aan jou. Je krijgt een eigen privé boot. Het is ook toegestaan om je hond mee te nemen aan boord.

Corona Update: Het is wegens corona momenteel niet altijd toegestaan om met 12 personen te varen. Bekijk alle corona maatregelen voor actuele informatie.

Goedkope bootverhuur Amsterdam

Ondanks dat wij splinternieuwe boten hebben die ook nog eens speciaal voor ons zijn gemaakt, rekenen wij geen hoge prijs bij onze boothuur in Amsterdam. Je kunt goedkoop varen bij onze bootverhuur. 

Je kunt bij ons al voor 2 uur of langer varen. Jij bepaalt zelf hoe lang en uiteindelijk dus ook hoe veel je ervoor wilt betalen. We hanteren namelijk voordelige uurtarieven. Het scheelt dat je bij ons niet vastzit aan een heel dagdeel zoals dat bij de meeste bootverhuurders in Amsterdam wel zo is.

€50,-
€60,-*
*in verband met piekuren

Maandag t/m Donderdag

Vrijdag t/m Zondag

€50,-

Maandag t/m Donderdag

60,00*
*in verband met piekuren

Vrijdag t/m Zondag

Boot huren
SHORT TOOL TIP MESSAGE

Amsterdam botenverhuur waar je zelf mag varen

Jij bent de kapitein!

Je mag zelf varen bij onze botenverhuur in Amsterdam! Geen zorgen als je geen ervaring hebt. Je hebt namelijk geen vaarbewijs nodig. Wij leggen alles goed uit voordat je vaartocht begint. Je moet wel tenminste 18 jaar of ouder zijn om de boot te besturen. Wil je liever niet zelf varen en een boot met kapitein huren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Privé bootjesverhuur Amsterdam

Bij Eco Boats Amsterdam krijg jij een privé boot mee tijdens je vaartocht. Jij bent de kapitein en mag zelf de boot besturen. Laat eens aan je vrienden en familie zien hoe goed jij kan varen! Geen zorgen, het is niet lastig om de boot zelf te besturen. Wij leggen alles uit voor vertrek. Dit betekent overigens ook dat je zelf de route mag uitstippelen en mag bepalen waar je heen wilt. Neem eens een kijkje bij onze vaarroutes of vraag gerust om advies. We helpen je hier graag bij!

Duurzame boothuur Amsterdam

Naast onze aantrekkelijke prijzen, zijn wij ook nog eens actief bezig met verbeteren van het milieu. Onze boten zijn elektrisch, fluisterstil, duurzaam en ecologisch. Wij vinden het belangrijk om de prachtige Amsterdamse grachten schoon te houden en dragen hier graag ons steentje aan bij. Wij gaan daarom vaak plastic vissen in Amsterdam. We maken de grachten van Amsterdam dan schoon door al het plastic uit het water te vissen. We organiseren hiervoor ook geregeld evenementen en uitjes. Wil jij tijdens jouw vaartocht door Amsterdam ook plastic vissen? Zet dan bij het huren van een boot in de opmerkingen:  ‘plastic vissen’. Wij geven jou dan een schepnet mee waarmee jij plastic uit het water kan vissen!

Meer over Plastic Vissen

Wat moet je meenemen?

Neem gerust hapjes en drankjes mee aan boord om jouw boottocht nog leuker te maken. Let op: de bestuurder van de boot moet nuchter zijn. Neem in ieder geval de volgende dingen mee als je een boot bij ons huurt:

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Borg van €150 contant óf een creditcard
 • Bewijs van reservering

Corona Update: Er hoeft momenteel geen borg betaald te worden

Goedkope boot verhuur Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam boot verhuur

Heb jij vragen over onze boot verhuur in Amsterdam? Bekijk dan onze meest gestelde vragen. Misschien staat jouw vraag hier tussen! Je kunt ook contact met ons opnemen. We voorzien je graag van extra informatie.

Meest gestelde vragen

Bootverhuur Amsterdam regels

Bekijk hier de Amsterdamse boot verhuur regels, voor een veilige vaartocht:

verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels
verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels

Canal Motorboats

Al onze boten verhuurd? Geen nood! Ons zusterbedrijf Canal Motorboats heeft vast nog wel een aantal sloepen beschikbaar. Dezelfde vrolijke service en liefde voor varen voor zeer scherpe tarieven. Reserveer snel.

naar Canal Motorboats