Eco Boats Amsterdam

Ontdek Amsterdam

Op zoek naar de leukste bezienswaardigheden in Amsterdam? Wij hebben een route gemaakt met maar liefst 17 bezienswaardigheden in Amsterdam. De beste én leukste manier om de route af te leggen is door met een bootje te varen. Zo kun je in alle rust naar de bezienswaardigheden gaan en tegelijkertijd ook genieten van de weg ernaartoe. Varen op de grachten in Amsterdam is namelijk een unieke manier om de stad te ontdekken. Huur gemakkelijk online een bootje bij onze bootverhuur.

17 bezienswaardigheden Amsterdam

Eco Boats heeft een vaarroute uitgestippeld waarbij je langs maar liefst 17 bezienswaardigheden in Amsterdam vaart. Vaar vanaf onze steiger in het Westerdok direct het centrum van Amsterdam in en ontdek wat de stad allemaal te bieden heeft. Er zijn een hoop bezienswaardigheden in Amsterdam. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste bezienswaardigheden. Je kunt zelf beslissen bij welke bezienswaardigheden je wilt aanmeren en bij welke je langs wilt varen. Een leuke activiteit voor een vrienden uitje in Amsterdam bijvoorbeeld!

1. De Noorderkerk

De Noorderkerk is gebouwd in de zeventiende eeuw, naar het ontwerp van Hendrick de Keyser. Het is één van de eerste kerken die na de Reformatie in Nederland is gebouwd. Het gebouw is een stukje van historisch Amsterdam, erg mooi om langs te varen!

2. Het Anne Frank Huis

Wie kent het Anne Frank Huis niet? De plek waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 2 jaar onderdook en waar ze haar beroemde dagboek schreef.

3. De Westerkerk

De Westerkerk is in de zeventiende eeuw gebouwd en ontworpen door Hendrick de Keyser. Het gebouw was niet de eerste kerk in Amsterdam, maar het was wel de grootste protestantse kerk. Erg mooi om langs te varen en het prachtige historische gebouw te bewonderen.

4. De 9 Straatjes

De 9 straatjes is een verzameling van winkelstraatjes in het hart van Unesco’s Werelderfgoed. Ook dit is een stukje historisch Amsterdam, de 9 straatjes bestaan namelijk al sinds de jaren 90 van de vorige eeuw. Je vindt er de hipste winkels, terrasjes én je krijgt een prachtig inkijkje in de historische architectuur van Amsterdam. Perfect voor een pauze tijdens het varen.

5. De Amstelkerk

De Amstelkerk is een houten kerk uit de 17e eeuw. Het gerucht gaat dat Napoleon zijn paard daar stalde. De kerk is gebouwd als onderdeel van de tweede uitleg van de Grachtengordel. Ook weer een mooi stukje geschiedenis van Amsterdam en prachtig om langs te varen.

6. De Magere Brug

De Magere Brug is de meest gefotografeerde brug van Amsterdam. De brug wordt zelfs weleens gebruikt als filmdecor, bijvoorbeeld in de bekende James Bondfilm ‘Diamonds are forever’. Er gaan meerdere legendes rond waarom de brug zo heet. Dat maakt de brug nóg specialer!

7. Hermitage Amsterdam

Een stukje cultuur opdoen? Ga dan naar de Hermitage in Amsterdam. Er zijn verschillende kunsttentoonstellingen te zien zijn uit diverse museale collecties. Erg mooi om te zien!

8. Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus is een prachtige botanische tuin midden in het centrum van Amsterdam. Het is een van de oudste botanische tuinen ter wereld, met meer dan 4000 soorten planten.

9. Artis

Naar een dierentuin midden in hartje Amsterdam? Ga dan naar Artis, de oudste dierentuin van Nederland. Perfect om tussen het varen door te doen. Een leuke bezienswaardigheid in Amsterdam voor kids maar ook voor volwassenen.

10. Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepsvaartmuseum is, zoals de naam al doet vermoeden, een museum in Amsterdam over de scheepvaart en de maritieme geschiedenis. De collectie is één van de grootste maritieme collecties ter wereld!

11. Nemo

Nemo is een interactieve museum in Amsterdam, voor jong en oud. Met diverse tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshop ervaar je hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. Je leert van alles over wetenschap en technologie.

12. Het Rembrandthuis

De bekende Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn heeft hier gewoond in de 17e eeuw. Het is zo bijzonder om te zien, dat er zelfs een museum van gemaakt is.

13. De Stopera

Stopera staat voor Stadhuis en Opera. Het stadhuis en een muziektheater worden in dit gebouwd ondergebracht sinds 1954.

14. De Munttoren

De munttoren maakte oorspronkelijk deel uit van een middeleeuwse stadsmuur en verwijst naar het recht van muntslag wat Amsterdam in 1672 tijdelijk kreeg toegewezen. In het wachtershuis van de Munttoren werd het geld geslagen destijds.

15. De Oude Kerk

De Oude Kerk het oudste gebouw van Amsterdam. De oudste bouwsporen dateren uit de 13e eeuw. Naast dat het een kerk is, is het ook een museum voor hedendaagse kunst.

16. De Wallen

De Wallen liggen in het oudste deel van Amsterdam en dateert uit de 13e eeuw. Door de felle rode lampen worden de Wallen ook wel The Red Light District genoemd. Het staat bekend om de prostitutie, die er nog steeds is, maar destijds is ontstaan toen zeelieden terug kwamen na een lange periode op zee en behoeftig waren aan wat vrouwelijk gezelschap.

17. De Bloemenmarkt

De Bloemenmarkt is een markt in de binnenstad van Amsterdam. Het was opgericht in 1862. Je kunt er tegenwoordig naast bloemen ook veel souvenirs kopen. Het speciale aan de bloemenmarkt is dat de marktkramen gevestigd zijn op boten langs de grachten. Dit is nog vanuit de tijd dat bloemen en planten op deze mark dagelijks via het water werden aangevoerd van buiten de stad.
Bekijk vaarroute

Leukste wijken van Amsterdam

Ben je niet zo zeer op zoek naar specifieke highlights, maar naar leuke wijken in Amsterdam? Ook daar hebben wij een lijstje van gemaakt. Zo weet je zeker dat je langs de leukste plekken vaart tijdens jouw boot uitje.

Waarom kiezen klanten voor Eco Boats Amsterdam

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 1. Huur een boot en vaar zelf in een elektrische sloep, geen vaarbewijs nodig
 2. Huur een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en open bar
 3. Koop een kaartje voor een klassieke rondvaart dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

We zijn elke dag, het hele jaar door open.
 • Maandag: 10:00 - 21:00
 • Dinsdag: 10:00 - 21:00
 • Woensdag: 10:00 - 21:00
 • Donderdag: 10:00 - 21:00
 • Vrijdag: 10:00 - 21:00
 • Zaterdag: 10:00 - 21:00
 • Zondag: 10:00 - 21:00

Ja dat kan zeker! Je kunt tijdens verschillende evenementen een boot bij ons huren, zoals Koningsdag, Gay Pride en Amsterdam Light Festival. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen
 • Tickets voor de publieke rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je eventueel wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote sloepen (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Ja dat doen wij zeker. Jullie kunnen een privé rondvaart inclusief kapitein, arrangement, catering en/of activiteit boeken. De IJdok boot heeft plek voor 30 personen en is dus geheel voor jullie gezelschap. Of kies voor meerdere kleine boten waar jullie zelf mee mogen varen, geen vaarbewijs nodig. Jullie kunnen uit verschillende boten kiezen.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Bekijk meer informatie over plastic vissen. Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

De tarieven verschillen per boot. We bieden 4 verschillende zelf te varen boten aan. Je huurt een boot voor minimaal 2 uur en daarna betaal je een laag bedrag per uur dat je langer wilt varen.

Dit verschilt per sloep. Zo kan je zelf kiezen welke sloep het beste bij jouw wensen past.

Je kunt op twee locaties een boot bij ons huren om zelf te varen. Waar je de boot ophaalt, moet je ook weer de boot terugbrengen.
 • Locatie Centrum: Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
 • Locatie Oost: Daniël Goedkoopstraat 11096 BD Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
Lees alle veelgestelde vragen

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 21:00

+31 (0) 6 216 171 11