Skip links

Plastic vissen in Amsterdam

Wat doe jij om de wereld om je heen schoon te houden? En vind je het ook zo belangrijk dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt? Wij zijn het roerend met je eens. Amsterdam is onze thuisbasis en wij houden net als iedereen zo van onze prachtige grachtengordel die al sinds 2010 op de Wereld Erfgoedlijst staat. En we zorgen er met z’n allen voor dat deze mooie grachten zo prachtig blijven. Help je mee?

Ja, ik wil plastic vissen

Varen en helpen tegelijk

Dat schoonmaken ook leuk kan zijn ontdek je tijdens plastic vissen in Amsterdam. Misschien heb je er al eens over gehoord; je trekt er met een groepje op uit om plastic uit de grachten van Amsterdam te vissen. Dit doe je met handige schepnetten die je dan van ons meekrijgt. En bij Eco Boats verhuren wij alleen elektrische sloepen. Je vaart dus ook nog eens duurzaam!

Wil je een elektrische sloep huren bij Eco Boats Amsterdam en gebruik maken van de schepnetten? Zet dan ‘plastic vissen’ in de opmerkingen bij jouw online reservering. Bellen of mailen kan natuurlijk ook!

Reserveer een sloep online

Plastic vissen in Amsterdam als uitje

Als je opzoek bent naar een leuk maar duurzaam uitje in Amsterdam dan is dit echt iets voor jou. Misschien vind je het zelf belangrijk of heb je dit als opdracht meegekregen van jouw werkgever. Plastic vissen is namelijk een van de populairste teamuitjes in Amsterdam. Waarom? Dat kunnen wij je vertellen:

  • Je bent lekker buiten
  • Varen in Amsterdam is altijd leuk (ook al heb dit al een paar keer gedaan)
  • Je hebt een duidelijke opdracht
  • Ondertussen geniet je van de mooie route door de grachten van Amsterdam
  • Je werkt samen met collega’s, vrienden of familie (goed voor de team spirit)
  • Je draagt bij aan een schoner Amsterdam

Genoeg redenen om eens plastic te gaan vissen toch?

Kinderfeestje, bedrijfsuitje of familiegelegenheid

Wat de reden van jouw gelegenheid ook is, plastic vissen is voor iedereen mogelijk. Steeds vaker willen organisaties iets bijdragen aan de samenleving en natuur. Maar een uitje moet natuurlijk ook voor ontspanning en teambuilding zorgen. Met plastic vissen zit je dan helemaal goed. Maar ook voor kinderfeestjes of andere familie uitjes is dit een super leuke activiteit. Je leert kinderen dat ze goed voor de natuur moeten zorgen en tegelijkertijd zijn ze heerlijk buiten aan het varen. Geen zorgen, ze krijgen allemaal een zwemvest aan!

Hoe gaat plastic vissen in z’n werk?

Wij adviseren om 2 uur uit te trekken voor het plastic vissen, langer mag natuurlijk ook. Je kunt dan een mooie route varen en dit geeft jullie voldoende tijd om zoveel mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Je huurt een sloep bij ons, en wij zorgen voor de schepnetten en afvalzakken. Het is handig om het afval direct aan boord te scheiden. Dus even op een rijtje:

  • Je reserveert een sloep (geef bij de reservering aan dat het plastic vissen gaat)
  • Je krijgt een routekaart, schepnetten en afvalzakken mee aan boord
  • Wij leggen alle vaarregels uit voordat jullie op pad gaan
  • Daarnaast zijn er ook kleedjes en kussens aan boord om de vaartocht comfortabel te maken. 
Meer info over boot huren

Wat vonden anderen van het plastic vissen?

Lees hier de reacties van anderen.

“Plastic vissen met Eco Boats Amsterdam was echt super. Tijdens het varen kun je iets betekenen voor de stad. Dat is fijn.” – Chantal 

“Iedereen werd bloedfanatiek! Alles wat niet in de gracht hoort werd meegenomen. Echt heel leuk om met z’n allen te doen.” – Alex 

“De kinderen vonden het reuze interessant. Prachtig om te zien hoe ze hun best deden en later aan hun ouders vertelden waarom het zo belangrijk is.” – Mirna 

Wil je dit ook beleven? Neem dan contact met ons op. Je kunt online reserveren – zet dan bij de opmerkingen dan het om plastic vissen gaat – of je kunt bellen of mailen. Heb je nog vragen? Laat het ons gerust weten.

 

Plastic vissen in Amsterdam

Meer informatie?

Neem contact met ons op. We voorzien u graag van extra informatie.

Vaarregels

Vaarregels in Amsterdam, voor een veilige tocht:

verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is hier verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels
verboden af te meren Amsterdamse grachten

Afmeren is hier verboden

niet aanmeren grachten amsterdam

Verboden aan te meren

vaarregels grachten amsterdam

Verboden te passeren

verboden te varen grachten amsterdam

In-, uitvaren verboden

vaarregels Amsterdam

Doorvaartverbod

Bekijk alle vaarregels

Social feed

Canal Motorboats

Al onze boten verhuurd? Geen nood! Ons zusterbedrijf Canal Motorboats heeft vast nog wel een aantal sloepen beschikbaar. Dezelfde vrolijke service en liefde voor varen voor zeer scherpe tarieven. Reserveer snel.

naar Canal Motorboats