Eco Boats Amsterdam

Routebeschrijving locatie Amsterdam Centrum

Onze bootverhuur locatie in Amsterdam Centrum bevindt zich op Zandhoek 22, 1013KT Amsterdam. Als je de sloep hier ophaalt, moet je de sloep hier ook weer terugbrengen. Zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat je op tijd kan varen. Meld je bij één van onze medewerkers op de kade zodra jullie compleet zijn.

Lopend vanaf Station Amsterdam Centraal

Kom je vanaf station Amsterdam Centraal? Dan kun je lopend naar onze bootverhuur in Amsterdam Centrum. Het is ongeveer 15 minuten lopen vanaf station Amsterdam Centraal. We leggen de route uit.

 • Neem de uitgang aan het stationsplein.
 • Loop vervolgens rechtsaf op het stationsplein tot je bij de Melkmarktsbrug/de Westelijke Toegangsbrug komt.
 • Steek de brug over en sla rechtsaf richting de Prins Hendrikkade.
 • Loop rechtdoor tot je voorbij de Nieuwe Westerdoksstraat en voorbij de Haarlemmer Houttuinen bent gelopen.
 • Aan het einde van de Haarlemmer Houttuinen sla je rechtsaf richting de Grote Bickersstraat.
 • Loop dan door de tunnel en blijf rechtdoor lopen.
 • De grote Bickerstraat loopt over in de Zandhoek. Eco Boats Amsterdam is aan de rechterkant op Zandhoek 22.

Met de auto

Wij adviseren om naar parkeergarage Interparking IJdok of Willemspoort te rijden en de auto daar te parkeren. Dit is voordeliger dan parkeren op straat en het is maar op 8 minuten loopafstand van onze bootverhuur. Wil je varen combineren met een dagje Amsterdam? Ook dan is dit een zeer geschikte plek om de auto te parkeren door de centrale ligging. De parkeergarages zijn beide op loopafstand vanaf de grachtengordel, Amsterdam Centraal en vele andere bezienswaardigheden. Het adres van parkeergarage IJdok is IJdok 33, 1013 MM Amsterdam en het adres van parkeergarage Willemspoort is Haarlemmer Houttuinen 549, 1013 GM Amsterdam.

Je kunt ook parkeren via ParkBee. Dit is een website waar meerdere parkeergarages bij zijn aangesloten in Amsterdam en waar je voor een voordelig tarief op verschillende plekken kunt parkeren in de stad.

Met het openbaar vervoer

Vanaf Station Amsterdam Centraal

 • Neem buslijn 48 richting de Houthavens en stap uit bij halte Barendszplein. De busrit duurt maar 3 minuten. Steek vervolgens over naar het Barendszplein en na de gebouwen linksaf richting Bokkinghangen. Loop 60 meter rechtdoor en over de brug vind je Eco Boats Amsterdam.

Vanaf Amsterdam Noord

 • Je kan de pont vanaf Amsterdam Noord naar de Houthavens nemen. Dit is op ongeveer 10 minuten loopafstand van onze bootverhuur.

Routebeschrijving naar locatie Oost

Ben je op zoek naar de routebeschrijving van onze bootverhuur in Amsterdam Oost? Bekijk hier de routebeschrijving van locatie Oost.

Waar kan je ons vinden?

Waarom kiezen klanten voor Eco Boats Amsterdam

Heb je een vraag?

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon wanneer je over de grachten vaart. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

We zijn elke dag, het hele jaar door open.
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Ja dat kan zeker! Je kunt tijdens verschillende evenementen een boot bij ons huren, zoals Koningsdag, Gay Pride en Amsterdam Light Festival. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen
 • Tickets voor de publieke rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je eventueel wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote sloepen (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Ja dat doen wij zeker. Jullie kunnen een privé rondvaart inclusief kapitein, arrangement, catering en/of activiteit boeken. De privé boot heeft plek voor 30 personen en is dus geheel voor jullie gezelschap. Of kies voor meerdere kleine boten waar jullie zelf mee mogen varen, geen vaarbewijs nodig. Jullie kunnen uit verschillende boten kiezen.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Bekijk meer informatie over plastic vissen. Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

De tarieven verschillen per boot. We bieden 4 verschillende zelf te varen boten aan. Je huurt een boot voor minimaal 2 uur en daarna betaal je een laag bedrag per uur dat je langer wilt varen.

Dit verschilt per sloep. Zo kan je zelf kiezen welke sloep het beste bij jouw wensen past.

Je kan op twee locaties een boot bij ons huren om zelf te varen. Waar je start, eindig je ook. Bekijk hier alle routebeschrijvingen.
 • Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam
 • Daniël Goedkoopstraat 1, 1096 BD Amsterdam
Lees alle veelgestelde vragen

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

De voordelen van Eco Boats Amsterdam

Optie 1: Zelf varen zonder vaarbewijs
Optie 2: Rondvaart ticket kopen
Optie 3: Privé rondvaart met kapitein
Vanaf 1 tot en met 30 personen
Kies uit verschillende sloepen
Elektrisch, fluisterstil en schoon
Gegarandeerd een leuke dag
Perfect voor groepsuitjes
Omgeving Amsterdam Centrum
+31 (0) 6 216 171 11