Eco Boats Amsterdam

Dit zijn de 5 mooiste bruggen in Amsterdam

Amsterdam is vanwege de prachtige grachten dé ideale stad om een bootje te huren en zelf op ontdekkingstocht te gaan. Tijdens je reis kom je veel karakteristieke bruggetjes tegen, vol met toeristen die overal foto’s van maken. Een aantal bruggetjes zijn echter zo speciaal dat je hier eigenlijk wel je route op af moet stemmen. Hieronder de vijf must see bruggen van Amsterdam, voor iedereen die van plan is met een bootje de stad te verkennen of voor diegenen die zich afvragen waarom van bepaalde bruggen toch steeds zoveel foto’s gemaakt worden. Reserveer gemakkelijk een sloep via onze website. Tip: Ook erg leuk om te doen tijdens een team uitje.

1. De Magere Brug

Misschien een beetje standaard, maar toch kun je hier niet omheen. De magere brug is de bekendste, oudste en ook wel meest gefotografeerde brug van Amsterdam. Waar de naam “Magere Brug” vandaan komt, zijn de meningen over verdeeld, maar over zijn schoonheid valt niet te twisten. De brug staat ook wel bekend als The Skinny Bridge. Het is dan ook niet gek dat de makers van de James Bondfilm Diamonds are Forever ervoor kozen om de brug te gebruiken als filmdecor.

2. De Blauwbrug

Dat de naam “Blauwbrug” niet gebaseerd is op de kleur van de brug, is niet helemaal waar! Tegenwoordig is deze brug misschien niet meer blauw, vroeger was ‘ie dat wel. Voor de mensen die weleens in Parijs langs de Seine zijn gelopen, is het misschien een herkenbare bouwstijl. Het ontwerp is namelijk afgekeken van de Fransen en dat is goed te zien. 

3. De Staalmeestersbrug

Deze romantische brug brengt de liefdesgevoelens bij je naar boven. Een schattige ouderwetse ophaalbrug die door veel mensen als erg romantisch wordt ervaren. Tot 2015 hingen veel stelletjes hier kleine slotjes aan ter bezegeling van hun eeuwige liefde. Toen de gemeente merkte dat dit teveel schade toebracht, staken ze hier een stokje voor. Het uitzicht vanaf de brug op de Zuiderkerk is schitterend en mede daardoor is het een populaire spot voor foto’s.

4. De Torensluisbrug

Deze brug is maar liefst 42 meter breed en daarmee één van de breedste bruggen van Amsterdam. Hij dankt zijn naam aan een toren die vroeger op de brug stond, welke later is weggehaald. Onder de brug vind je ruimtes die voorheen hebben gediend als gevangeniscellen, later als evenementenruimtes en tegenwoordig als buurtruimte.

5. Het Liefdesbruggetje

Deze brug hoort eigenlijk niet in dit lijstje thuis, aangezien je er niet langs kunt varen, maar hij is zo romantisch dat we de brug tekort zouden doen als we deze niet zouden noemen. Je hoeft voor een huwelijksaanzoek niet meer naar Central Park in New York, aangezien deze brug precies dezelfde sfeer met zich mee meebrengt en te vinden is in het Sarphatipark. Officieel draagt het liefdesbruggetje pas sinds kort deze naam, maar de meeste Amsterdammers noemden hem al veel langer zo.

Plan jouw dagje varen door Amsterdam

Kortom, mocht je nou de geweldige keuze hebben gemaakt om een boot te huren in Amsterdam, dan weet je in ieder geval welke bruggen op jouw vaarroute moeten liggen! Reserveer direct een bootje op onze website. Naast mooie bruggen heeft Amsterdam natuurlijk nog veel meer te bieden. Benieuwd hoe je jouw dagje varen het beste plant? Wij helpen je hier graag bij.

Waarom kiezen klanten voor Eco Boats Amsterdam

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden 3 opties aan:
 1. Huur een boot en vaar zelf in een elektrische sloep, geen vaarbewijs nodig
 2. Huur een privé rondvaartboot met kapitein en plek voor 30 personen, inclusief extra arrangementen zoals catering en open bar
 3. Koop een kaartje voor een klassieke rondvaart dat vanaf Amsterdam Centraal start en in 1 uur door Amsterdam Centrum vaart

Naast de reguliere prijs voor de boot zijn wij verplicht toeristenbelasting in rekening te brengen à €2,50 per persoon. Dit geldt voor alle bootverhuurders in Amsterdam.

We zijn elke dag, het hele jaar door open.
 • Maandag: 10:00 - 22:00
 • Dinsdag: 10:00 - 22:00
 • Woensdag: 10:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 22:00
 • Vrijdag: 10:00 - 22:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Ja dat kan zeker! Je kunt tijdens verschillende evenementen een boot bij ons huren, zoals Koningsdag, Gay Pride en Amsterdam Light Festival. De verhuur start meestal al 4 tot 6 maanden van te voren. Reserveer dus op tijd om zeker te zijn van een boot.

Beschikbare boten

 • Kleine boten waar je zelf mee mag varen
 • Privé rondvaartboten met kapitein en plek voor 30 personen
 • Tickets voor de publieke rondvaartboten

Zelf varen of met kapitein?

Let op: op Koningsdag huur je altijd een boot mét kapitein. Je kunt zowel de kleine boten als de grote rondvaartboot met plek voor 30 personen huren. Op de andere feestdagen/evenementen mag je eventueel wel zelf varen.

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft op Koningsdag en Gay Pride: Op de kleine zelf te varen boten mag je jouw eigen eten en drinken meenemen. Op de grote sloepen (30 persoons-sloepen), is het alleen toegestaan om zelf eten mee te nemen. Wij regelen het drinken voor jullie.

Ja dat doen wij zeker. Jullie kunnen een privé rondvaart inclusief kapitein, arrangement, catering en/of activiteit boeken. De IJdok boot heeft plek voor 30 personen en is dus geheel voor jullie gezelschap. Of kies voor meerdere kleine boten waar jullie zelf mee mogen varen, geen vaarbewijs nodig. Jullie kunnen uit verschillende boten kiezen.

Je kunt bij ons gratis plastic vissen wanneer je een boot huurt. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Denk aan schepnetten en vuilniszakken. Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook goed voor het milieu! Bekijk meer informatie over plastic vissen. Dit kan bij zowel de zelf te varen boten als de privé rondvaart kosteloos geboekt worden. Belangrijk is wel dat je het van te voren bij ons aangeeft. Dit kan door bij het maken van een reservering in de opmerkingen 'plastic vissen' te zetten.

De tarieven verschillen per boot. We bieden 4 verschillende zelf te varen boten aan. Je huurt een boot voor minimaal 2 uur en daarna betaal je een laag bedrag per uur dat je langer wilt varen.

Dit verschilt per sloep. Zo kan je zelf kiezen welke sloep het beste bij jouw wensen past.

Je kunt op twee locaties een boot bij ons huren om zelf te varen. Waar je de boot ophaalt, moet je ook weer de boot terugbrengen.
 • Locatie Centrum: Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
 • Locatie Oost: Daniël Goedkoopstraat 11096 BD Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
Lees alle veelgestelde vragen

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Openingstijden

Ma t/m zo: 10:00 – 22:00

+31 (0) 6 216 171 11