Canal Motorboats

Nu reserveren

Dit zijn de 5 mooiste bruggen in Amsterdam

Amsterdam is vanwege de prachtige grachten dé ideale stad om een bootje te huren en zelf op ontdekkingstocht te gaan. Tijdens je reis kom je veel karakteristieke bruggetjes tegen, vol met toeristen die overal foto’s van maken. Een aantal bruggetjes zijn echter zo speciaal dat je hier eigenlijk wel je route op af moet stemmen. Hieronder de vijf must see bruggen van Amsterdam, voor iedereen die van plan is met een bootje de stad te verkennen of voor diegenen die zich afvragen waarom van bepaalde bruggen toch steeds zoveel foto’s gemaakt worden. Reserveer gemakkelijk een sloep via onze website. Tip: Ook erg leuk om te doen tijdens een team uitje.

1. De Magere Brug

Misschien een beetje standaard, maar toch kun je hier niet omheen. De magere brug is de bekendste, oudste en ook wel meest gefotografeerde brug van Amsterdam. Waar de naam “Magere Brug” vandaan komt, zijn de meningen over verdeeld, maar over zijn schoonheid valt niet te twisten. De brug staat ook wel bekend als The Skinny Bridge. Het is dan ook niet gek dat de makers van de James Bondfilm Diamonds are Forever ervoor kozen om de brug te gebruiken als filmdecor.

2. De Blauwbrug

Dat de naam “Blauwbrug” niet gebaseerd is op de kleur van de brug, is niet helemaal waar! Tegenwoordig is deze brug misschien niet meer blauw, vroeger was ‘ie dat wel. Voor de mensen die weleens in Parijs langs de Seine zijn gelopen, is het misschien een herkenbare bouwstijl. Het ontwerp is namelijk afgekeken van de Fransen en dat is goed te zien. 

3. De Staalmeestersbrug

Deze romantische brug brengt de liefdesgevoelens bij je naar boven. Een schattige ouderwetse ophaalbrug die door veel mensen als erg romantisch wordt ervaren. Tot 2015 hingen veel stelletjes hier kleine slotjes aan ter bezegeling van hun eeuwige liefde. Toen de gemeente merkte dat dit teveel schade toebracht, staken ze hier een stokje voor. Het uitzicht vanaf de brug op de Zuiderkerk is schitterend en mede daardoor is het een populaire spot voor foto’s.

4. De Torensluisbrug

Deze brug is maar liefst 42 meter breed en daarmee één van de breedste bruggen van Amsterdam. Hij dankt zijn naam aan een toren die vroeger op de brug stond, welke later is weggehaald. Onder de brug vind je ruimtes die voorheen hebben gediend als gevangeniscellen, later als evenementenruimtes en tegenwoordig als buurtruimte.

5. Het Liefdesbruggetje

Deze brug hoort eigenlijk niet in dit lijstje thuis, aangezien je er niet langs kunt varen, maar hij is zo romantisch dat we de brug tekort zouden doen als we deze niet zouden noemen. Je hoeft voor een huwelijksaanzoek niet meer naar Central Park in New York, aangezien deze brug precies dezelfde sfeer met zich mee meebrengt en te vinden is in het Sarphatipark. Officieel draagt het liefdesbruggetje pas sinds kort deze naam, maar de meeste Amsterdammers noemden hem al veel langer zo.

Plan jouw dagje varen door Amsterdam

Kortom, mocht je nou de geweldige keuze hebben gemaakt om een boot te huren in Amsterdam, dan weet je in ieder geval welke bruggen op jouw vaarroute moeten liggen! Reserveer direct een bootje op onze website. Naast mooie bruggen heeft Amsterdam natuurlijk nog veel meer te bieden. Benieuwd hoe je jouw dagje varen het beste plant? Wij helpen je hier graag bij.

Waarom kiezen klanten voor Eco Boats Amsterdam

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden zeer voordelige tarieven aan. Je huurt al een boot voor minimaal 2 uur en daarna betaal je een laag bedrag per uur. Zo kun je zelf bepalen hoe lang je wilt varen.
 • Keizerssloep: €60 per uur
 • Prinsensloep: €50 per uur

Je kunt op twee locaties een boot bij ons huren. Waar je de boot ophaalt, moet je ook weer de boot terugbrengen.
 • Locatie Centrum: Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
 • Locatie Oost: Daniël Goedkoopstraat 11096 BD Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.

We zijn elke dag, het hele jaar door open.
 • Maandag: 10:00 - 21:00
 • Dinsdag: 10:00 - 21:00
 • Woensdag: 10:00 - 21:00
 • Donderdag: 10:00 - 21:00
 • Vrijdag: 10:00 - 21:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Dit is afhankelijk van de boot.
 • Keizers sloep: maximaal 12 personen
 • Prinsen sloep: maximaal 8 personen

Je kunt ons iedere dag bellen om te reserveren maar je kunt ook online een boot reserveren. Dit kan op de dag zelf ook nog.

Je kunt ons op dat moment bellen om te vragen of dit mogelijk is in verband met andere reserveringen. Als je zonder toestemming de boot te laat terugbrengt rekenen wij €30 per kwartier te laat in rekening.

We hopen dat dat natuurlijk niet gebeurt, maar mocht het gebeuren, dan kost het €30, – per kwartier te laat ingeleverd. Denk je dat je te laat gaat komen? Bel ons in dat geval direct.

 • Tot 48 uur voor aanvang van de reservering? Dan kun je kosteloos verplaatsen. Helemaal annuleren? Dan krijg je 50% van het betaalde bedrag terug.* 
 • Binnen 48 uur voor aanvang van de reservering? Annuleren of verplaatsen is dan niet meer mogelijk. Je bent dan het volledige bedrag verschuldigd.

Bij weersomstandigheden waarbij het niet veilig is om te varen, kan alleen Eco Boats Amsterdam beslissen om te reservering te verplaatsen. De reservering wordt dan kosteloos verzet naar een voor huurder later te bepalen datum (binnen een jaar na geboekte datum). Wij nemen dan uiteraard contact met je op. *Let op: speciale dagen zoals Koningsdag en Gay Pride kunnen helemaal niet geannuleerd worden. 

Ja dat kan zeker! Je kunt tijdens verschillende evenementen een boot bij ons huren, zoals Koningsdag, Gay Pride en Amsterdam Light Festival. Neem contact met ons op voor meer informatie of houd onze website in de gaten voor actuele informatie.
Lees alle veelgestelde vragen

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Openingstijden

Ma t/m vr: 10:00 – 21:00

Za t/m zo: 10:00 – 22:00

Dit krijg je bij Eco Boats Amsterdam

Plek voor alle groepen
Kies zelf een boot die bij jou past
Kies je startlocatie
Geen vaarbewijs nodig
Robuust stuur en gashendel
Elektrisch, fluisterstil en schoon
Gratis zwemvesten voor kinderen
Ben de kapitein of laat je rondvaren
Alle boten zijn elektrisch
+31 (0) 6 216 171 11