Skip links
duurzaam dagje Amsterdam

Duurzaam dagje Amsterdam

Het wordt steeds verleidelijker om verre steden te bezoeken. De reizen worden goedkoper en de drang naar het verkennen van andere delen van de wereld groter. Echter is vervoer één van de grooste factoren in het opwarmen van de aarde. Dus betekend dit geen stedentrips meer? NEE HOOR! Soms vergeten wij als nuchtere hollanders dat een van de meest levende metropools van Europa zich bevindt op Nederlandse bodem. Here I come, voor een duurzaam dagje Amsterdam!

Herontdek de stad tijdens een duurzaam dagje Amsterdam

Je bent er ongetwijfeld al meerdere keren geweest, maar niemand heeft gezegd dat je deze stad niet kan herontdekken. Amsterdam heeft namelijk een oneindigheid aantal mooie plekken, musea, uitgaansgelegenheden, culturele hotspots en architecturale hoogstandjes. En is de perfecte bestemming voor mensen die van duurzaam reizen houden. 

Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om jouw dagje Amsterdam zo leuk en duurzaam mogelijk te maken.

Tip 1: huur een Eco boat

Je kan de stad op verschillende manier ontdekken. Wij raden aan om een fluisterboot te huren en de grachtengordel van Amsterdam te verkennen. De grachtengordel van Amsterdam leidt je langs een aantal prachtige bruggen, de mooiste gevels, en de meest culturele hotspots die er te vinden zijn. Daarbij zij de grachten van Amsterdam deel van UNESCO’s cultureel erfgoed. Hoe beter deze te aanschouwen dan er door heen te varen?

Tip twee: help een handje

Duurzaam reizen in Amsterdam betekend niet alleen jouw ecologische footprint zo klein mogelijk houden maar ook de vervuiling die al bestaat verminderen. De nieuwste trend die hier op in speelt is plastic vissen.

Een schone activiteit voor tijdens het varen. En wij helpen jou er bij! Wil je namelijk plastic vissen tijdens je duurzame trip in Amsterdam dan voorzien wij jou gratis van instrumenten zoals: visnet, een grijper om het afval uit het water te vissen en een afvalbak om het er in te deponeren.

Tip drie: logeer in een eco-friendly hotel

De afgelopen jaren is Amsterdam zeer vooruit gegaan op gebied van duurzaamheid. Er zijn meerdere plannen in gang gezet om Amsterdam de schoonste stad van Nederland te maken. Ook ondernemers hebben hier over na gedacht en zo zijn de eco-hotels ontstaan. Deze hotels hebben als uitgangspunt duurzaamheid en focussen zich op creatieve oplossingen om Amsterdam schoon te houden.

Tip vier: ga duurzaam uit eten Amsterdam

Amsterdam heeft veel keus wat betreft eco-friendly horecagelegenheden. Vaak verbouwen deze restaurants hun eigen producten of koken daghappen met producten die anders weggegooid zouden worden. Zo zijn de restaurants vaak gedeeltelijk zelfvoorzienend en sommige zelfs helemaal. Er staan altijd vegetarische of vegan opties op het menu en geloof me je hoeft niet in te leveren op smaak!

Genoeg opties dus om jouw duurzame reis in Amsterdam onvergetelijk te maken!