Canal Motorboats

Nu reserveren

Dit zijn de 10 leukste restaurants om te combineren met varen door Amsterdam

Het is een bekend fenomeen: zodra het zonnetje gaat schijnen gaan we massaal naar buiten. Er is bijna niets wat Amsterdammers en toeristen liever doen dan met een bootje varen door de stad. Om trek te voorkomen slaan veel mensen snacks in zoals stokbrood, dipjes en chips. Maar hoe zit het als je zin krijgt in een lekkere warme maaltijd? Wij raden 10 leuke restaurants in Amsterdam aan waar je met je boot kunt aanmeren. In elk stadsdeel vind je wel wat!

1. Hannekes Boom (Centrum)

Vanaf het grote terras van Hannekes Boom kijk je recht tegen het centrum aan. Je legt gemakkelijk aan aan de ruime steiger en als je geluk hebt geniet je daarbij nog van live muziek!

2. Café ’t Smalle (Centrum)

Je vindt dit café in de prachtige Amsterdamse grachtengordel. Kom ontbijten, lunchen of een drankje doen bij deze voormalige stokerij. Wees er snel bij voor alle plekjes vol zijn.

3. Loetje aan het IJ (Noord)

Hier eet je een heerlijke biefstuk met uitzicht over de haven en het IJ. Eet je liever op de boot? Dat kan ook, maar dit moet je vooraf wel even overleggen met het restaurant.

4. IJ-kantine (Noord)

Ook hier kijk je uit over de haven en het IJ, vanaf een terras wat heerlijk op het zuiden ligt. Je kunt je smaakpapillen hier de hele dag verwennen met ambachtelijk bereid eten.

5. San Marco (Zuid)

Hier hoef je niet eens van je boot af te stappen. Bestel een pizza naar keuze en deze wordt via een doorgeefluik zó op de boot geserveerd. Vaar heerlijk verder onder het genot van je vers dampende pizza.

6. Strandzuid (Zuid)

De steiger van dit restaurant beslaat de hele breedte van het terras. Ruimte genoeg om aan te leggen dus. Drink een lekker biertje op het Bierterras, want hier vind je – de naam zegt het al – een breed assortiment aan (speciaal)bieren.

7. REM-eiland (West)

Vanaf dit voormalig helikopterdek, geniet je van een fantastisch uitzicht over het IJ. Vroeger was dit een broadcast platform, tegenwoordig dineer je hier in een modern restaurant met lekker eten.

8. Waterkant (West)

Waan je in Surinaamse sferen op Nederlandse bodem. Je geniet hier van Surinaamse maaltijden en Surinaams bier, onder het genot van een verscheidenheid aan kleuren en lampjes.

9. Amstelhaven (Oost)

Neem vanaf het grootste vlonderterras van Amsterdam de laatste zonnestralen van de dag in je op terwijl je knus op de bank ligt met een borrel en lekkere hap.

10. The Harbourclub (Oost)

Geniet hier elke zondag van live muziek terwijl je uitkijkt op de Entrepothaven en het Borneo-eiland. Je waant je in het zuiden van Europa door een chique en hippe sfeer.

Boot huren bij Eco Boats Amsterdam

Wil jij met een bootje over de grachten varen en tussendoor bij een leuk restaurantje aanmeren? Huur een boot bij Eco Boats Amsterdam en geniet van een leuke dag in Amsterdam. Lees alvast hoe je je dagje varen door Amsterdam het beste organiseert en reserveer direct en boot bij Eco Boats Amsterdam.

Waarom kiezen klanten voor Eco Boats Amsterdam

Waar kan je ons vinden?

Heb je een vraag?

Wij bieden zeer voordelige tarieven aan. Je huurt al een boot voor minimaal 2 uur en daarna betaal je een laag bedrag per uur. Zo kun je zelf bepalen hoe lang je wilt varen.
 • Keizerssloep: €60 per uur
 • Prinsensloep: €50 per uur

Je kunt op twee locaties een boot bij ons huren. Waar je de boot ophaalt, moet je ook weer de boot terugbrengen.
 • Locatie Centrum: Zandhoek 22 1013 KT Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.
 • Locatie Oost: Daniël Goedkoopstraat 11096 BD Amsterdam. Bekijk hier de routebeschrijving.

We zijn elke dag, het hele jaar door open.
 • Maandag: 10:00 - 21:00
 • Dinsdag: 10:00 - 21:00
 • Woensdag: 10:00 - 21:00
 • Donderdag: 10:00 - 21:00
 • Vrijdag: 10:00 - 21:00
 • Zaterdag: 10:00 - 22:00
 • Zondag: 10:00 - 22:00

Dit is afhankelijk van de boot.
 • Keizers sloep: maximaal 12 personen
 • Prinsen sloep: maximaal 8 personen

Je kunt ons iedere dag bellen om te reserveren maar je kunt ook online een boot reserveren. Dit kan op de dag zelf ook nog.

Je kunt ons op dat moment bellen om te vragen of dit mogelijk is in verband met andere reserveringen. Als je zonder toestemming de boot te laat terugbrengt rekenen wij €30 per kwartier te laat in rekening.

We hopen dat dat natuurlijk niet gebeurt, maar mocht het gebeuren, dan kost het €30, – per kwartier te laat ingeleverd. Denk je dat je te laat gaat komen? Bel ons in dat geval direct.

 • Tot 48 uur voor aanvang van de reservering? Dan kun je kosteloos verplaatsen. Helemaal annuleren? Dan krijg je 50% van het betaalde bedrag terug.* 
 • Binnen 48 uur voor aanvang van de reservering? Annuleren of verplaatsen is dan niet meer mogelijk. Je bent dan het volledige bedrag verschuldigd.

Bij weersomstandigheden waarbij het niet veilig is om te varen, kan alleen Eco Boats Amsterdam beslissen om te reservering te verplaatsen. De reservering wordt dan kosteloos verzet naar een voor huurder later te bepalen datum (binnen een jaar na geboekte datum). Wij nemen dan uiteraard contact met je op. *Let op: speciale dagen zoals Koningsdag en Gay Pride kunnen helemaal niet geannuleerd worden. 

Ja dat kan zeker! Je kunt tijdens verschillende evenementen een boot bij ons huren, zoals Koningsdag, Gay Pride en Amsterdam Light Festival. Neem contact met ons op voor meer informatie of houd onze website in de gaten voor actuele informatie.
Lees alle veelgestelde vragen

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Openingstijden

Ma t/m vr: 10:00 – 21:00

Za t/m zo: 10:00 – 22:00

Dit krijg je bij Eco Boats Amsterdam

Plek voor alle groepen
Kies zelf een boot die bij jou past
Kies je startlocatie
Geen vaarbewijs nodig
Robuust stuur en gashendel
Elektrisch, fluisterstil en schoon
Gratis zwemvesten voor kinderen
Ben de kapitein of laat je rondvaren
Alle boten zijn elektrisch
+31 (0) 6 216 171 11