Skip links
restaurants aan het water

Amsterdam: leuke restaurants aan het water

Het is een bekend fenomeen: zodra het zonnetje gaat schijnen gaan we massaal naar buiten. Er is bijna niets wat Amsterdammers liever doen dan op een boot door de grachten varen. Om honger op het water te voorkomen slaan veel mensen snacks in zoals stokbrood, dipjes en chips. Maar hoe zit het als je toch wel zin krijgt in een lekkere warme maaltijd? Wij raden 10 leuke restaurants in Amsterdam aan waar je met je boot kunt aanmeren. In elk stadsdeel vind je wel wat!

 • Hannekes Boom (Centrum)

  Vanaf het grote terras van Hannekes Boom kijk je recht tegen het centrum aan. Je legt gemakkelijk aan aan de ruime steiger en als je geluk hebt geniet je daarbij nog van live muziek!

 • Café ’t Smalle (Centrum)

  Je vindt dit café in de prachtige Amsterdamse grachtengordel. Kom ontbijten, lunchen of een drankje doen bij deze voormalige stokerij. Wees er snel bij want anders zijn anderen je voor!

 • Loetje aan het IJ (Noord)

  Hier eet je een heerlijk biefstukje met uitzicht over de haven en het IJ. Eet je liever op de boot? Dat kan ook! Maar dit moet je wel even overleggen.

 • IJ-kantine (Noord)

  Ook hier kijk je uit over de haven en het IJ, vanaf een terras wat heerlijk op het zuiden ligt. Je kunt je smaakpapillen hier de hele dag verwennen met ambachtelijk bereid eten.

 • San Marco (Zuid)

  Hier hoef je niet eens van je boot af te stappen. Bestel een pizza naar keuze en deze wordt via een doorgeefluik zó op de boot geserveerd. Vaar heerlijk verder onder het genot van je vers dampende pizza.

 • Strandzuid (Zuid)

  De steiger van dit restaurant beslaat de hele breedte van het terras. Ruimte genoeg om aan te leggen dus. Drink een lekker biertje op het Bierterras, want hier vind je – de naam zegt het al -een breed assortiment aan (speciaal)bieren.

 • REM-eiland (West)

  Vanaf dit voormalig helikopterdek, geniet je van een fantastisch uitzicht over het IJ. Vroeger was dit een broadcast platform, tegenwoordig dineer je hier in een modern restaurant met lekker eten.

 • Waterkant (West)

  Waan je in Surinaamse sferen op Nederlandse bodem. Je geniet hier van Surinaamse maaltijden en Surinaams bier, onder het genot van een verscheidenheid aan kleuren en lampjes.

 • Amstelhaven (Oost)

  Neem vanaf het grootste vlonderterras van Amsterdam de laatste zonnestralen van de dag in je op terwijl je knus op de bank ligt met een borrel en lekkere hap.

 • The Harbourclub (Oost)

  Geniet hier elke zondag van live muziek terwijl je uitkijkt op de Entrepothaven en het Borneo-eiland. Je waant je in het zuiden van Europa door chique en hippe sfeer. Let wel op: het is niet goedkoop!

Huur een boot bij Eco boats en bezoek de leukste aanmeer terrassen van Amsterdam.