Skip links

Je vraagt je waarschijnlijk af of je mag varen in Amsterdam tijdens de corona crisis. Met de maatregelingen van het RIVM en de gemeente is het soms niet helemaal duidelijk wat wel en niet mag. Wij hebben de maatregelen voor je op een rijtje gezet.

Boek direct een boot

Varen is toegestaan!

Laten we eerst antwoord geven op de vraag: “Mag er gevaren worden op de Amsterdamse grachten gedurende de corona crisis?” Het antwoord daarop is over het algemeen: ja. Met een aantal dingen waar je op moet letten heb je een heerlijke dag op het water. Probeer altijd de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Dat doen wij ook. Bewaar altijd 1,5 meter afstand van anderen op de steiger en aan boord en ga niet naar buiten als je griepverschijnselen vertoont. 

 

Onze uurtarieven

€50,-
€60,-*
*in verband met piekuren

Maandag t/m Donderdag

Vrijdag t/m Zondag

50,00

Maandag t/m Donderdag

60,00*
*in verband met piekuren

Vrijdag t/m Zondag

Reserveer

Met hoeveel personen mag je varen?

varen Amsterdam tijdens corona Vanaf 1 juni zijn de regels rondom pleziervaart versoepeld en mag je weer varen met meerdere personen per boot. Omdat de Eco boten ruim genoeg zijn om 1,5 meter afstand te bewaren, is het toegestaan om met maximaal 6 “niet gezinsleden” te varen. Het maximaal aantal personen per boot hangt dus af van hoeveel personen tot één gezin behoren. Behoor je tot één gezin/ huishouden? Dan mag je met tot wel 12 personen aan boord. Zo lang er 1,5 meter tussen de gezinnen wordt bewaard, is het veilig om het water op te gaan. Hierboven zijn drie opstellingen als voorbeeld weergegeven. Elke cirkeltje van een bepaalde kleur representeert één persoon uit hetzelfde huishouden, ingeschreven op hetzelfde adres.

Heb je vragen over met hoeveel personen je op één boot mag? Stuur ons een mailtje of vul het contact formulier in. Je vindt hier onze contactgegevens.

Vrijblijvend reserveren

Ben je bang dat je weekend plannen in de “sloep” lopen door last minute maatregelen en wil je niet voor het weekend reserveren. Dan kan je altijd bellen om een vrijblijvende reservering te maken. Dat betekent dat je pas betaalt als de vaartocht doorgaat. Wij raden wel aan om op de dag zelf online te reserveren. Om het proces geheel contactloos te laten verlopen. 

Alternatief

Als de grachten tijdelijk gesloten zijn, hebben wij altijd een alternatieve route buiten de binnenstad om. Deze routemap zal klaar liggen op de boot. 

Doordeweeks varen

Wil je graag varen, maar wil je de drukte vermijden? Dan raden wij aan om doordeweeks een bootje te huren. De grachten zijn door de weeks helemaal stil en je kan heerlijk genieten van de mooie stad. Amsterdam zonder toeristen geeft een uniek straatbeeld dat al geen decennia meer voorgekomen is. Geniet van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. De mooie bezienswaardigheden die er nu verlaten bij staan. De eeuwen oude bruggen waar je in je eentje onderdoor kan varen en de verlaten straten die Amsterdam een heel nieuw karakter geven.

Welke maatregelen neemt Eco boats Amsterdam?

We verzoeken onze klanten allemaal 1,5 meter afstand te houden. Wacht boven aan de steiger totdat je een seintje krijgt van een medewerker en je mag plaatsnemen op jouw boot. Alles is verder geheel contactloos. Borg hoeft niet meer afgestaan te worden om contact te mijden.

Volg altijd de instructies op van medewerkers en als het druk is kan de afstap locatie verschillen van de opstap locatie.

Meer informatie over varen in Amsterdam tijdens de corona crisis?

Bekijk het nieuwsoverzicht van de gemeente Amsterdam voor meer info.

Of neem contact met ons op. We voorzien jou graag van extra informatie.

 

Social feed

Canal Motorboats

Al onze boten verhuurd? Geen nood! Ons zusterbedrijf Canal Motorboats heeft vast nog wel een aantal sloepen beschikbaar. Dezelfde vrolijke service en liefde voor varen voor zeer scherpe tarieven. Reserveer snel.

naar Canal Motorboats