Skip links
uitje Amsterdam

Vaar door de drie leukste wijken tijdens je uitje Amsterdam

Ben jij op zoek naar bezienswaardigheden voor tijdens je uitje Amsterdam? Dan zit je hier goed! Want in deze blog vind je de drie leukste wijken van Amsterdam en de bezienswaardigheden, die je gezien moet hebben als je een dagje Amsterdam op de planning hebt. Ook erg leuk om te combineren als je gaat bootje varen in Amsterdam. 

De Jordaan

Deze volksbuurt staat bekend als één van de leukste wijken van Amsterdam om haar gezellige en nostalgische uiterlijk. Na de middeleeuwen was de Jordaan ontstaan tijdens de stadsuitbreiding omdat er niet genoeg plek was voor de arbeiders, die in die tijd werden aangetrokken door de groeiende economie en industrie. Na de Gouden eeuw was het een wijk waar veel armoede heerste omdat de er minder handel gedreven werd. Pas na de tweede wereld oorlog werd deze wijk gerestaureerd en werd het een hippe plek waar men graag gezien werd. De Jordaan heeft wel altijd zijn imago behouden als plek van de arbeiders. En de bruine barretjes, knusse straatjes, zelfstandige winkeltjes maken deze wijk uniek. Kortom de Jordaan mag je niet missen tijdens je uitje Amsterdam.

De Grachtengordel

De Prinsegracht begrensd de Jordaan en de Grachtengordel. Als je over de grens vaart, kom je ongetwijfeld langs de 9 straatjes. Dit zijn negen kleine winkelstraatjes die de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en het Singel met elkaar verbinden. Je vindt hier monumentale winkelpandjes en zelfstandige winkeltjes waar nog steeds eeuwen oude ambachten worden uitgevoerd. De namen van de straatjes zijn dan ook vernoemd naar de ambachten die vroeger in die staartjes te vinden waren. Als je verder over de Prinsegracht vaart dan vind je daar de Westerkerk. Deze kerk wordt ook wel de parel van de Jordaan genoemd en is vanuit je bootje te bewonderen.

De Wallen

De Wallen is een al eeuwen lang dé plek waar men heen gaat voor vertier. Al in de 17e eeuw waren de wallen een bekende hotspot onder zeelieden vanuit de hele wereld. Tegenwoordig komen er nog steeds jaarlijks miljoenen mensen op af, vanuit alle werelddelen. Als je door de grachten van de Wallen vaart zie je meteen waarom deze plek zo populair is. De gezellige oud-Amsterdamse barretjes, winkeltjes en natuurlijk de rood verlichte ramen maken deze buurt een plek vol gezelligheid en avontuur. Als je door de wallen vaart kom je ook langs de oude kerk. Dit is de oudste kerk van Amsterdam en dateert uit 1306.

Varen als uitje Amsterdam

Wil je de drie leukste wijken op een unieke manier ontdekken? Huur dan een Eco boat en vaar door de historische grachten die je langs alle bezienswaardigheden leiden.

Huur hier je boot