Skip links

Is het veilig om te varen in Amsterdam tijdens de corona crisis? Veel mensen vragen zich dit af. Het is soms onduidelijk wat wel en wat niet mag. Daarom hebben wij al onze maatregelen op een rijtje voor je gezet. 

Boot huren

Mag je varen in Amsterdam tijdens de corona crisis?

Ja! Er mag weer gevaren worden. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Bewaar bijvoorbeeld altijd 1,5 meter afstand van anderen op de steiger en aan boord en ga niet naar buiten als je griepverschijnselen vertoont.

Met hoeveel personen mag je varen?

Vanaf 1 juni zijn de regels rondom pleziervaart versoepeld en mag je weer varen met meerdere personen per boot. Het maximaal aantal personen per boot hangt ervan hoeveel personen tot één huishouden behoren. Zo lang er 1,5 meter tussen de gezinnen wordt bewaard, is het veilig om het water op te gaan.

Wij hebben een voorbeeld gemaakt met hoeveel personen er op een boot passen per aantal huishoudens. Elk cirkeltje van een bepaalde kleur representeert één persoon uit hetzelfde huishouden.

Met hoeveel personen mag je varen tijdens corona?

Welke maatregelen neemt Eco boats Amsterdam?

We verzoeken onze klanten allemaal 1,5 meter afstand te houden. Wacht boven aan de steiger totdat je een seintje krijgt van een medewerker en je mag plaatsnemen op jouw boot. Alles is verder geheel contactloos. Borg hoeft niet meer afgestaan te worden om contact te mijden. Volg altijd de instructies op van medewerkers en als het druk is kan de afstap locatie verschillen van de opstap locatie. 

Hoeveel kost het om een bootje te huren in Amsterdam?

€50,-
€60,-*
*in verband met piekuren

Maandag t/m Donderdag

Vrijdag t/m Zondag

50,00

Maandag t/m Donderdag

60,00*
*in verband met piekuren

Vrijdag t/m Zondag

Bekijk tarieven

Doordeweeks varen

Wil je graag varen, maar wil je de drukte vermijden? Dan raden wij aan om doordeweeks een bootje te huren. De grachten zijn door de weeks helemaal stil en je kan heerlijk genieten van de mooie stad. Amsterdam zonder toeristen geeft een uniek straatbeeld dat al geen decennia meer voorgekomen is. Geniet van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. De mooie bezienswaardigheden die er nu verlaten bij staan. De eeuwen oude bruggen waar je in je eentje onderdoor kan varen en de verlaten straten die Amsterdam een heel nieuw karakter geven.

Meer informatie over varen in Amsterdam tijdens de corona crisis?

Bekijk het nieuwsoverzicht van de gemeente Amsterdam voor meer info of neem contact met ons op. We voorzien jou graag van extra informatie. Je kunt ook een kijken nemen bij onze meest gestelde vragen.