Skip links
koningsdag amsterdam 2021 boot huren

Zal Koningsdag 2020 verplaatst worden?

Op 27 April wordt jaarlijks de verjaardag van koning Willem Alexander gevierd. Alleen dit jaar zijn de omstandigheden wel even anders. COVID-19 houdt ons land in z’n greep en dat betekend voor de komende tijd geen feestjes. Hiermee is koningsdag 2020 ook afgelast. Maar wellicht zal deze feestdag verplaatst worden.

Red koningsdag 2020

Er zijn meerdere media statements naar buiten gekomen met het bericht dat koningsdag wellicht verplaatst zal worden naar 31 augustus. Dit verzoek komt af van meerdere horeca ondernemers, waaronder Rasmus Emmelkamp die een facebook groep heeft opgestart met als doel “red Koningsdag 2020” inmiddels staan er bij elkaar al meer dan 7 duizend personen op “gaan” of “geïnteresseerd”. Er gaat ook een petitie rond die al bijna 3000 keer is ondertekend. Zodra er genoeg handtekeningen zijn opgehaald wilt Emmelkamp deze aan de burgemeester van Amsterdam voorleggen met als doel het verplaatsen van Koningsdag naar 31 Augustus voor heel Nederland.

Geen koningsdag maar prinsessendag

De datum 31 Augustus is ook niet zo maar uit de lucht gegrepen. Dit was namelijk in het verleden ook al een feestdag. 31 augustus 1885 werd namelijk voor het eerst de verjaardag van princes Wilhelmina gevierd. Het is dus 135 jaar geleden dat de eerste koninginnedag ofwel prinsessendag in Nederland gevierd werd. En dat is natuurlijk al reden voor een feestje.

Boot huren tijdens koningsdag

Op koningsdag zijn de grachten van Amsterdam the place to be! Het feestje gaat de hele dag door. Overal is muziek te horen. En op de kade staan er allerlei kraampjes en food trucks met lekkernijen en vooral héél véél bier.  Net zoals elk jaar kan je bij eco boats een boot huren voor tijdens koningsdag. Een activiteit voor jong en oud! En je wordt overal naar toe gevaren door een onze kapitein.

Belangrijke informatie

De vaartocht begint om 10:00 en eindigt om 14:00 bij een afstap locatie naar keuze. Het is toegestaan om eigen consumpties aan boord mee te nemen. Alcohol aan boord is toegestaan, de kapitein breng de groep overal veilig naar toe terwijl jullie kunnen genieten van het feestje.

Reserveer jouw sloep hier.

Tip!

Als onze sloepen allemaal verhuurd zijn, neem dan contact op met ons zusterbedrijf Canalmotorboats. Zij zijn ook gevestigd in Amsterdam en wie weet hebben zij nog een sloep te huur voor koningsdag 2020.