Navigatie

Klantenservice


Nu reserveren +31 (0) 6 216 171 11
 • Nieuwste elektrische sloepen
 • Plek voor max. 12 personen
 • Amsterdam Centrum
 • Jij bent de kapitein

Varen in Amsterdam tijdens een vrijgezellenfeest

Heel veel organisatoren van vrijgezellenfeesten kiezen ervoor om met een sloep te varen. Wij snappen wel waarom! Ook al heb je al meerdere keren een vaartocht door de Amsterdamse grachten gemaakt, het blijft een leuke activiteit. Je kunt heerlijk achterover leunen en genieten van al het moois wat Amsterdam te bieden heeft. Op een ontspannen manier leer je de anderen uit de groep beter kennen. Je bent heerlijk buiten zonder dat je kilometers moet lopen of fietsen. Zo kun je er nog de hele dag tegenaan.

Lees hier ons voorstel voor het leukste vrijgezellenfeestje in Amsterdam.

1. Varen door de Amsterdamse grachten

Activiteit duurt 2 uur

Huur een sloep in Amsterdam. Kies eventueel voor een extra opdracht zoals een speurtocht of plastic vissen als dit bij de bruid(egom) past. Met een speurtocht krijg je opdrachten mee aan boord. Dit zorgt voor een extra spelelement tijdens de tocht door de Amsterdamse grachten. Wil je graag iets bijdragen aan de stad? Dan is het ook super leuk om plastic te vissen. Je krijgt schepnetten en afvalzakken mee aan boord en jullie doel is om zoveel mogelijk afval uit het water te halen. Ook hier kun je een spelelement aan verbinden. Wie haalt het meeste afval op? Reken maar dat iedereen fanatiek wordt. Wil je dit graag doen? Geef het dan bij het reserveren aan in de opmerkingen! Wil je liever rustig genieten van al het moois in Amsterdam. Dat is natuurlijk ook helemaal goed. Bekijk dan de 5 mooiste plekken om langs te varen

2. Na de vaartocht is het tijd om te lunchen! 

Reserveer hier ongeveer 1,5 uur voor

Na het varen door de Amsterdamse grachten heeft iedereen wel zin in wat eten. Reserveer altijd van tevoren een restaurant. Het kan lekker druk zijn in Amsterdam en als je met een groepje bent, dan willen restaurants het vaak van tevoren weten. Onze tip is om vlakbij onze steiger in het Westerdok een restaurant te reserveren. Het is vervelend als je nog een half uur moet reizen of lopen naar de lunchlocatie. Of neem een kijkje bij een aantal leuke restaurants aan het water. Onze tips:

 • De Gouden Reaal
 • Bickers aan de Werf
 • Meneer Nieges
 • Café Restaurant Hoogendam

3. Boek een Escape Room in Amsterdam

Duurt ongeveer 1,5 uur

Na het eten is het tijd voor wat spanning. Boek bijvoorbeeld een Escape Room. Dit is ook een van de meest populaire activiteiten voor een vrijgezellenfeest. En goed nieuws, er zijn hiervoor genoeg locaties te vinden in Amsterdam.

 • Escape Room de Wallen
 • Amsterdam Catacombs Escape Room
 • Sherlocked Escape Rooms

4. Borrel en diner in Amsterdam

Reserveer hier ongeveer 3 uur voor

Iedereen heeft zijn/haar hersenen laten kraken tijdens de opdrachten in de Escape Room en heeft wel weer zin in een drankje. Tijd om te gaan borrelen. Ook dit kun je het best vooraf met een cafe of restaurant bespreken. Ook als ze geen reserveringen aannemen voor de borrel, dan is het prettig om te laten weten dat je van plan bent om met een groep langs te komen. Jullie willen vast ook een bitterhapje bestellen voordat jullie aan tafel gaan. Voor het diner is het ook aan te raden om iets in de buurt te zoeken van de borrellocatie. Of zorg dat dit op één locatie kan plaatsvinden.

Heb je nog niet genoeg van de dag? Of heb je te maken met gezellige feestvierders? Plan dan na het diner nog een gezellige borrelavond in Amsterdam. De hoofdstad heeft genoeg uitgaansgelegenheid en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Waarom kiezen klanten voor Eco Boats Amsterdam

Boot huren Amsterdamse Grachten

Boot huren Amsterdamse Grachten

Plek voor 8 of 12 personen
Privé boot huren in Amsterdam
Incl. kussens, dekens en vaarkaart
Zelf varen zonder vaarbewijs
Robuust stuur en gashendel
Elektrische, fluisterstille sloep
Gratis zwemvesten voor kinderen
Jij bent de kapitein

Bootverhuur Amsterdam Centrum

Eco Boats Amsterdam is te vinden op Zandhoek 22, 1013 KT Amsterdam. Onze bootverhuur is in het Westerdok, op nog geen 15 minuten lopen van Station Amsterdam Centraal of 5 minuten met bus 48, halte Barendszplein. Ook is er voldoende parkeerplek in de buurt voor als je met de auto of fiets komt. Er zijn meerdere parkeergarages op loopafstand waar je kunt parkeren.

Bekijk de routebeschrijving

Jij bent de kapitein

Welke grachten route kies jij?

Laat je inspireren door onze vaarroutes.

 • De leukste vaarroutes van Amsterdam
 • Je komt langs meerdere bezienswaardigheden
 • Varen op de bekendste grachten van Amsterdam
 • Je krijgt een handige vaarkaart van de grachten mee
 • Genoeg tijd om de vaarroute af te leggen
 • Combineer het met leuke activiteiten in Amsterdam
Bekijk vaarroutes

Een bootje huren in Amsterdam doe je bij Eco Boats Amsterdam

Heb je een vraag?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over onze bootverhuur. Lees alle veelgestelde vragen

Nee, het is verboden om op het IJ te varen.

We zijn elke dag, het hele jaar door van 10:00 tot 22:00 uur open.

Wij doen aan plastic vissen. Je krijgt dan alle benodigdheden mee aan boord om plastic uit de grachten te vissen tijden je boottocht. Bekijk meer informatie over plastic vissen en geef het van te voren aan bij de opmerkingen als je dit wilt doen tijdens de boottocht.

Of neem contact met ons op

Niet gevonden wat je zoekt? Wij staan jou graag te woord.

Neem contact met ons op

+31 (0) 6 216 171 11
info@ecoboatsamsterdam.com

Openingstijden

7 dagen per week geopend van 10:00 tot 21:00