Skip links
Huur een sloep tijdens de evenementen in Amsterdam

Evenementen op en rond de Amsterdamse grachten

Amsterdam bruist! In de stad kun je bijna dagelijks concerten, evenementen of festivals bijwonen. Er zijn natuurlijk een paar grote uitblinkers die je echt vanaf de grachten moet beleven. Of ga voor een combinatie van de gezelligheid in de straten met een relaxte boottocht in Amsterdam. Wij hebben de leukste evenementen die hiervoor geschikt zijn voor je op een rijtje gezet.

Vergeet trouwens niet op tijd je sloep te huren! Ze zijn namelijk meestal al meer dan een maand van te voren allemaal volgeboekt.

Evenementen 2020

De dag waarop we de verjaardag van onze koning Willem-Alexander uitgebreid vieren. De stad kleurt volledig oranje en er is overal wel een gezellig feestje te vieren.

Dit prachtige concert is de traditionele feestelijke afsluiting van Bevrijdingsdag in Amsterdam.

Dit is één van de grootste LGBT evenementen ter wereld. Overal vind je gezellige feestjes in de stad. Het hoogtepunt is natuurlijk de beroemde bonte botenparade op de grachten.

Het grachtenfestival laat jong en oud op een andere manier kennis maken met muziek op bijzondere locaties in de stad. Van klassiek tot jazz: iedereen zal er iets vinden naar zijn of haar smaak.

Dit is het grootste klassieke openluchtconcert in Nederland. Het is toegankelijk voor een breed publiek en biedt een podium aan veel jong talent. Bijzonder detail: het podium bevindt zich op een ponton en het publiek kan toehoren vanaf een eigen boot. Meld je wel aan als je het concert wilt bijwonen. 

De goedheiligman slaat Amsterdam nooit over. Met zijn stoomboot en Pieten brengt hij jaarlijks cadeautjes en plezier naar de kinderen. De stad heet hem daarom ook altijd weer een warm welkom tijdens de intocht.

Dit is hèt winterfestival van Amsterdam. Jaarlijks worden hierbij de straten en grachten van de stad uitbundig verlicht door verschillende lichtinstallaties van internationale kunstenaars. Huur een boot en bezoek ze allemaal.

Dit evenement vindt om de 5 jaar plaats op het water in en rond Amsterdam. De stad wordt dan enkele dagen lang bezocht door een gigantische vloot aan monumentale zeezeilschepen van over de hele wereld. Bezoekers kunnen tussen de schepen doorvaren en ze ook van binnen bekijken.

Tip!

Zijn onze boten allemaal al geboekt? Kijk dan ook even op de site van ons zusterbedrijf Canalmotorboats. Uiteraard ook gevestigd in het hartje van Amsterdam. Misschien kun je daar nog wel een sloep huren!